Úgy néz ki, idén pénzhiány miatt elmaradhat a Győrkőcfesztivál

Pintér Bence 2023-02-13 06:09:00
Vagy ha lesz is, csak nagyon limitált verzióban.

„A gyerekektől azt szeretném kérni, hogy ebben a három napban a várost úgy vezessék, hogy egy kis pénzt szerezzetek a városnak légyszíves, mert annak fogytán vagyunk” – ezekkel a baljós szavakkal nyitotta meg 2022 júliusában Dézsi Csaba András győri polgármester a 15. Győrkőcfesztivált, azt a Vaskakas Bábszínház által rendezetett győri fesztivált, amely során egy hétvégén át a gyerekeké a főszerep.

A polgármester szavai kifejezetten profetikusnak bizonyulhatnak,

lapunk ugyanis úgy értesült, hogy idén egyáltalán nem biztos, hogy lesz Győrkőcfesztivál – a megemelkedett rezsiszámlák miatt ugyanis jelen állás szerint nem fogja futni a programra a város költségvetéséből.

A lapunkhoz két, egymástól független forrástól is befutó információ szerint ha lesz is Győrkőcfesztivál nevet viselő program, az a megszokott, egész belvárosra kiterjedő, több nagy városi teret is megtöltő programkavalkád helyett jóval szerényebb lehet. FRISSÍTÉS: Időközben a Vaskakas Bábszínház is megerősítette az információt.

A hír nem feltétlenül meglepő, hiszen a magas rezsiárakkal magyarázott költségvetési problémák nyomán tavaly szeptember óta a város legtöbb kulturális- és sportintézménye ilyen-olyan indokokkal részben vagy teljesen leállt, bár Dézsi polgármester több esetben is tagadta, hogy bármi is bezárt volna; és a Győri Nemzeti Színház épületének több hónapig tartó bezárását is csak utólag, annak kinyitásának bejelentésekor mondta ki expliciten bárki.

A város egyébként tavaly év végén a 2021 végén kialakult gázmizéria peren kívüli rendezése miatt több milliárd forinthoz jutott, de a befolyó összegből a Győr-Szol nem a város felé fennálló tartozásait rendezte, vagy ezt használva szerényebb finanszírozási igényt jelentett be 2023-ra, hanem 700 millió forintért felújítandó műemléképületet vásárolt a Bécsi kapu téren, majd 140 millió forintért felvásárolta a Memento nevű temetkezési céget. Ez utóbbi kapcsán hűtlen kezelés miatt Pollreisz Balázs MSZP-s képviselő múlt héten egyébként feljelentést tett.

Információink szerint az országszerte ismert és népszerű Győrkőcfesztivál megrendezése nagyságrendileg 50 millió forintba kerülne. Az ügyben levélben érdeklődtünk a Vaskakas Bábszínháznál is, amint kapunk választ, beszámolunk róla.

Szólj hozzá!

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.