Feljelentést tett Pollreisz Balázs a Memento temetkezési cég Győr-Szol-féle felvásárlása miatt

Pintér Bence 2023-02-10 12:32:02
Semmi nem indokolja a temetkezési cég felvásárlását az MSZP-s képviselő szerint, sőt, éppen hogy úgy látszik, problémák vannak a céggel.

Feljelentést tett a rendőrségen Pollreisz Balázs győri MSZP-s önkormányzati képviselő hűtlen kezelés miatt, miután a közgyűlés januárban engedélyt adott a Győr-Szolnak arra, hogy a városüzemeltető cég felvásárolja a Memento temetkezési vállalatot.

A Győr-Szol 140 millió forintot fizet ki a cégért, de a szocialista képviselő szerint több minden nincs rendben az ügylettel.

Mint arról akkor beszámoltunk, Pollreisz Balázs ennek kapcsán akkor megjegyezte, hogy a Győr-Szolnak van már egy temetkezési cége, az 50 százalékban tulajdonolt Jószív, szerinte tehát inkább be kéne fektetni ezt a pénzt, ő tartózkodni fog. Arra is rákérdezett a képviselő akkor, hogy ki kezdeményezte az ügyletet: Prédl Antal Győr-Szol-vezér erre válaszolva elmondta, hogy elterjedt szakmai körökben, hogy eladó a cég, ezután ültek le tárgyalni, és mérték fel a cég értékét könyvvizsgálóval. Végül a közgyűlésen Pollreisz és Glázer Tímea (DK) tartózkodott a szavazásnál, a jelenlévő fideszes és független képviselők megszavazták azt.

A lapunkhoz a szocialista képviselő által eljuttatott feljelentés szerint nem igaz az a közgyűlésen is elhangzó érv, hogy a piacvezető, szintén Győr város többségi tulajdonában lévő Jószív után második lenne a piacon a Memento. Pollreisz szerint több értelme lett volna az előbbi cégben nagyobb részesedést vásárolnia a városnak.

Mi is írtunk aztán arról, hogy a Jószív jelenlegi vezetője az a Borbélyné Paár Éva, aki pár éve még a Memento vezetője volt; a cég pedig jelenleg is felerészben a lánya tulajdona, ahogy a feljelentésben említett BPÉ Kegytárgy Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. is – a cég neve a Borbélyné Paár Éva nevének kezdőbetűiből tevődik össze. A feljelentésben Pollreisz arról ír, hogy 2022 májusában írtak egy levelet Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) polgármester kabinetfőnökének, Endrődi Péternek, amelyben figyelmeztették a városvezetést ennek a személyi összefonódásnak a tényére.

A szocialista képviselő átnézte a Memento üzleti jelentéseit is az elmúlt pár évből, és arra jutotta, hogy valami szerinte ezzel sem kóser, legalábbis egyáltalán nem tűnik olyannak a cég, mint amit 140 millió forintért kéne felvásárolni. A cégnek a képviselő szerint se ingatlanvagyona, se autói nincsenek, mindent bérelnek.

„A MEMENTO Temetkezés Kft. jelenleg 10 alkalmazottal működik. Az egyszerűsített éves beszámolóból megállapítható, hogy 2020-ban a személyi jellegű ráfordítások összege 6 millió 700 ezer forint volt. Ez alapján egy alkalmazott havi munkabére kb. 56 ezer forint, amely jóval a minimálbér alatti összeg és álláspontom szerint felvetheti a feketemunka gyanúját is”

– írja a képviselő a feljelentésben, amit tehát hűtlen kezelés miatt tett meg ismeretlen tettes ellen.

Szólj hozzá!

72 órás ultimátumot adott Czeglédy arra, hogy Lenkai Nóra nyilatkozzon akkumulátorgyár ügyben

Amennyiben polgármester lenne a Fidesz jelöltje, megakadályozná egy akkugyár Szombathelyre települését? - szól a neki szegezett kérdés.

Akkuhulladék-figyelő programot indít az LMP

Schmuck Erzsébet, társelnök szerint erre azért van szükség, mert a kormány akkumulátor-gyarmatosítása miatt egyre-másra tűnnek fel selejtes, veszélyes akkumulátorhalmok mindenfelé, például Ikladon vagy Abasáron.

A szombathelyi városvezetés továbbra is mindent megtesz a szombathelyi női kézilabda sikeréért

Pődör Zoltánt arra kérik, hogy a sajtóban való üzengetés helyett tegyenek ki mindent az asztal fölé.

A Fidesz sem akar akkumulátorgyárat Szombathelyre

Illés Károly frakcióvezető alá is írta Czeglédy petícióját.

Bekamuzta, hogy elveszett a jogsija, de lebukott

Külföldi jogsira váltott, de a magyart is meg akarta tartani.

Visszalép Belencsák István a körmendi polgármester-jelöltségtől

A fideszes politikus azt írja, hogy annyi fenyegetést kapott, hogy nem volt más választása.

Klímabarát Díjat kapott Szombathely

A minisztériumban vette át a városvezetés az elismerést.

Mi tehetünk a postaládánkba költöző széncinegék ügyében?

És mivel segíthetjük ezeknek a madaraknak a fészkelését?

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.