Feljelentést tett Pollreisz Balázs a Memento temetkezési cég Győr-Szol-féle felvásárlása miatt

Pintér Bence 2023-02-10 12:32:02
Semmi nem indokolja a temetkezési cég felvásárlását az MSZP-s képviselő szerint, sőt, éppen hogy úgy látszik, problémák vannak a céggel.

Feljelentést tett a rendőrségen Pollreisz Balázs győri MSZP-s önkormányzati képviselő hűtlen kezelés miatt, miután a közgyűlés januárban engedélyt adott a Győr-Szolnak arra, hogy a városüzemeltető cég felvásárolja a Memento temetkezési vállalatot.

A Győr-Szol 140 millió forintot fizet ki a cégért, de a szocialista képviselő szerint több minden nincs rendben az ügylettel.

Mint arról akkor beszámoltunk, Pollreisz Balázs ennek kapcsán akkor megjegyezte, hogy a Győr-Szolnak van már egy temetkezési cége, az 50 százalékban tulajdonolt Jószív, szerinte tehát inkább be kéne fektetni ezt a pénzt, ő tartózkodni fog. Arra is rákérdezett a képviselő akkor, hogy ki kezdeményezte az ügyletet: Prédl Antal Győr-Szol-vezér erre válaszolva elmondta, hogy elterjedt szakmai körökben, hogy eladó a cég, ezután ültek le tárgyalni, és mérték fel a cég értékét könyvvizsgálóval. Végül a közgyűlésen Pollreisz és Glázer Tímea (DK) tartózkodott a szavazásnál, a jelenlévő fideszes és független képviselők megszavazták azt.

A lapunkhoz a szocialista képviselő által eljuttatott feljelentés szerint nem igaz az a közgyűlésen is elhangzó érv, hogy a piacvezető, szintén Győr város többségi tulajdonában lévő Jószív után második lenne a piacon a Memento. Pollreisz szerint több értelme lett volna az előbbi cégben nagyobb részesedést vásárolnia a városnak.

Mi is írtunk aztán arról, hogy a Jószív jelenlegi vezetője az a Borbélyné Paár Éva, aki pár éve még a Memento vezetője volt; a cég pedig jelenleg is felerészben a lánya tulajdona, ahogy a feljelentésben említett BPÉ Kegytárgy Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. is – a cég neve a Borbélyné Paár Éva nevének kezdőbetűiből tevődik össze. A feljelentésben Pollreisz arról ír, hogy 2022 májusában írtak egy levelet Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) polgármester kabinetfőnökének, Endrődi Péternek, amelyben figyelmeztették a városvezetést ennek a személyi összefonódásnak a tényére.

A szocialista képviselő átnézte a Memento üzleti jelentéseit is az elmúlt pár évből, és arra jutotta, hogy valami szerinte ezzel sem kóser, legalábbis egyáltalán nem tűnik olyannak a cég, mint amit 140 millió forintért kéne felvásárolni. A cégnek a képviselő szerint se ingatlanvagyona, se autói nincsenek, mindent bérelnek.

„A MEMENTO Temetkezés Kft. jelenleg 10 alkalmazottal működik. Az egyszerűsített éves beszámolóból megállapítható, hogy 2020-ban a személyi jellegű ráfordítások összege 6 millió 700 ezer forint volt. Ez alapján egy alkalmazott havi munkabére kb. 56 ezer forint, amely jóval a minimálbér alatti összeg és álláspontom szerint felvetheti a feketemunka gyanúját is”

– írja a képviselő a feljelentésben, amit tehát hűtlen kezelés miatt tett meg ismeretlen tettes ellen.

Szólj hozzá!

Évente több százmillió őshonos állattal végeznek a macskák Ausztráliában

A házi kedvencek mindegyike átlagosan 110 őshonos állatot öl meg barangolásai, alkalmi vadászatai során.

Rendőrségi feljelentést tett az apa, akinek a lányának szétvágták a cipőjét az egyik szombathelyi iskolában

Nem csak rongálás de lopás is történt, mivel a lány tornazsákja eltűnt, benne egy edzőcipővel.

LMP Borkai bejelentésére: szórakoztató kampány elé nézünk

Őszinte kíváncsisággal várjuk, hogy Dézsi Csaba vagy Borkai Zsolt fogja-e hitelesebben megjeleníteni a konzervatív értékeket a városban, esetleg sor kerül-e az első jobboldali előválasztásra - írják a zöldek.

LMP: jelentősen növelni kell az egészségügy forrásait

Kanász-Nagy Máté arról beszélt, hogy pártja a magánegészségügy bevonását is szorgalmazza a diagnosztikai ellátásba.

Tornádó alakult ki Szombathely mellett

A tölcsér többször is elérte a felszínt.

21,5%-kal nőttek az árak az előző év azonos hónapjához képest

Az elmúlt egy évben a háztartási energia és az élelmiszerek ára emelkedett a leginkább.

Megbírságolta a Médiahatóság a Körmend FM-et

Több szabálytalanságot is elkövetett a rádióadó.

Váltson Távhő e-számlára és vegyen részt a nyereményjátékban!

Nem csak egyszerűbb, gyorsabb, de rengeteg papírt is megspórolna így a Szombathelyi Távhőszolgáltató.

Népszámlálás: berobbant a győri agglomeráció

Miközben Győr lakossága kicsit fogyott, a környező településeken óriási népességnövekedés volt.

Járni fog a Szívügyünk Győr-bérlet a tanároknak is

Tovább foltozzák a parkolási rendeletet, jár az olcsóbb bérlet az iskolákban dolgozóknak is.

Július elsejétől indul meg a rendelés a József Attila utcai rendelőben Győrben

Június közepén átadják az épületet, ami már decemberben elkészült, de gondok voltak vele.

Dézsi Csaba András bérgyilkosokhoz hasonlította az Ugytudjuk.hu újságíróit

Újabb szintlépés a „gonosz kukkoló nyúlbéla”, az „idegbeteg” és a „tiszteletlen, füllentős, arrogáns, kiképzett provokátor” után.

Erősen gomolyfelhős idő lesz csütörtökön

Több helyen, nagyobb számban a délutáni, esti órákban várható zápor, zivatar.

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt ipari terület épülhet Ácson

Információink szerint akkumulátorgyártáshoz kapcsolódó termeléshez is kerestek területet a Komárom-Esztergom megyei település környékén korábban.