“A jelenlegi állás szerint a SZOVA áprilisban nem fog tudni fizetést adni a dolgozóknak”

Farkas Bazsi 2022-12-06 08:07:00
Erről Horváth Attila, szombathelyi alpolgármester beszélt annak kapcsán, hogy miért égetően fontos eladni a 11-es huszárlaktanya meghirdetett terület részét.

Ritkán nyúlik a szombathelyi Gazdasági és Jogi Bizottság ülése egy óránál többre, az meg egyenesen kuriózum számba megy, ha eléri a két órát. A hétfői két és fél órás etap pedig minden bizonnyal új rekordnak számít a műfaj történetében.

A hosszú tanácskozást a 11-es huszárlaktanya eladásra kínált “B” területrésze, egészen pontosan az a körül kialakult vita generálta.

Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő vendégként kezdte a felszólalások sorát. Arra hívta fel a hivatal figyelmét, hogy alaposnak kell lenni egy ilyen eladásnál. Arra tett javaslatot, hogy vizsgálják meg, hogy a két pályázó cég, vagyis a zalaegerszegi KOZMA Épületgépészeti kivitelező és Szolgáltató Kft. és a szombathelyi VASI INTER-OPUS Kft. között, van-e bármiféle cégháló kapcsolat. (Még az ülés alatt kiderült, hogy nincs.) Tovább azt is szorgalmazta, hogy a licit után egy újabb bizottsági ülésen ismertessék az eredményt.

Ideje lenne, hogy az itt ülő külsős bizottsági tagok, ne csak a pénzt vegyék fel a gomb nyomogatás után, hanem érdemben vegyék ki a részüket egy döntésből - mondta a képviselő.

Aki azt vázolta fel, hogy szerinte a két cég közül csupán az egyik cég vételi ajánlata a komoly, a másik kft-t pedig versenyt színlelve indították a pályázaton.

Horváth Attila (Éljen Szombathely!) alpolgármester válaszában kiemelte, hogy a netto 660 millió forintos kikiáltási árat két egymástól független szakértői vélemény alapján állaptották meg. Később elfogadott javaslata pedig arra irányult, hogy a kikáltási ár bruttó 10%-ában határozzák meg a licitlépcsőt. Ezzel is elősegítve azt, hogy a terület a lehető legmagasabb áron kelljen el.

A terület eladásából befolyó pénz égetően fontos a város működése érdekében. A jelenlegi helyzetben jövő áprilisban már nem fog tudni fizetést adni a SZOVA a munkavállalóknak. (Ez 282 főt érint - szerk.) Nincsen túlságosan sok eszköz a kicsontozott önkormányzat kezében. Egy kivéreztetett költségvetéssel kell a működést ellátni - fakadt ki Horváth.

A vita során az is elhangzott, hogy az eladásra kínált terület talaja erősen szennyezett lehet. Ugyan az egész ingatlan nem lett megkutatva, ám szondázások alapján több milliárd forintot emészthet fel a talaj cseréje.

A bizottság végül úgy határozott, hogy a liciteljárás után nem ül össze újra. A végső vevő az lesz, aki a legmagasabb árat kínálja a terültere. Ezzel a talajcsere és a beépítési kötelezettséget is vállalja.

A vételárból 160 millió forintot az önkormányzat útépítésre különít el. Ebből összekötő út épül a Lovas és a 11-es Huszár út között. 

A pályázat ügyét a közgyűlés már nem tárgyalja. 

Szólj hozzá!

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.