A marcalvárosi Kiserdő területén építene tanuszodát a győri városvezetés

Pintér Bence 2022-05-25 14:55:42
Évtizedek óta húzódik a marcalvárosi tanuszoda kérdése, most a Kiserdő sarkán jelölnének ki erre egy két hektáros területet. A Kormányhivatal szerint viszont nincs rendben a javaslat.

Évtizedek óta húzódik a kérdés, hogy épüljön-e uszoda Győr déli részén – mint az ismeretes, jelenleg majdnem az összes, közönség számára elérhető fürdőlehetőség Szigetben összpontosul, az új élményfürdő is itt épül.

Mint kiderült, a Városstratégiai Bizottság keddi ülésén közvetve erről a témáról is szavaztak a képviselők,

bár vita nem kerekedett belőle: az anyagokat az ülés előtt osztották ki – ezért mi is csak most, az utólag feltöltött dokumentumok között bukkantunk rá –, és úgy tűnik, ez a téma elkerülte a képviselők figyelmét is, így egyszerűen csak szavaztak az ügyben, annak megvitatása nélkül.

A javaslat szerint a Kiserdő jelenleg közlekedési fejlesztésre fenntartott csücske a Pápai út mellett, a Möbelix bútoráruház mögött új besorolást kapna, és sportolási célú különleges övezetté válna. Ebből még nem derül ki, hogy mi épülne itt,

információink szerint azonban arról van szó, hogy a nemzeti uszodaépítési program keretében építenének itt tanuszodát a városnak.

Korábban több terv is készült arra, hogy Marcalvárosban uszoda épüljön, ezeket azonban eddig mindig beljebb, a városrész belsőbb részeire tervezték; míg ezen a területen korábban buszdecentrumot terveztek, ami jelenleg a városrész másik részén üzemel.

Egyébként a szavazás a bizottságban csak arról szólt, hogy a főépítész tájékoztatta a bizottságot az ebben, illetve egyéb hasonló ügyekben felettes szervektől beérkező véleményekről. Ezek a vélemények a leendő uszoda területének ügyében egyébként nem túl bíztatóak:

az Állami Főépítészi Iroda több pontban sem találta megfelelőnek a tervet, első sorban azért, mert ugyan az övezeti besorolás alapján közlekedési fejlesztésre kerülhetne sor a területen, valójában egy erősen fásult részről van szó, ami a Kiserdő integráns része.

Citálták, hogy a Dézsi-féle változtatási tilalom elvi célja éppen a zöldterületek növelése, ezzel szemben ez egy olyan övezeti átsorolás lenne, ami egy kéthektáros erdőt tüntetne el a városból; ehhez képest adataik szerint számos olyan terület van a városban, ahol üvezeti átsorolás nélkül is meg lehetne építeni ezt a beruházást. Azt is idézték, hogy a város deklarált célja a Kiserdő zöldterületként való megőrzése, ezzel is szembemegy a terv szerintük.

Az elmúlt időszakban ez a második fejlesztési terv, ami zöldterületeket venne el Marcalvárosban: pár hete mutatta be véleményezésre Dézsi polgármester a terveket, amelyek alapján a zöldterületek rovására hoznának létre murvás parkolókat Marcal I-en és Marcal II-n is.

Szólj hozzá!

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.

A megfelelő tetőfedő anyag kiválasztása: miből válogathatunk?

Általában minden ház esetében a legfontosabb rész az alap és a tető. Ennek a két elemnek a minősége, elkészítési módja és a használt alapanyagok nagymértékben befolyásolják majd az ingatlan élettartamát, problémamentességét és még a megjelenését is.