Az alázat hiányáról és az állítólag elcsalt választásról

Bazsó Bálint 2022-04-28 06:57:00
Itt az ideje elfogadni: ha elcsalt a választás és nincs demokrácia, akkor nem indulunk a választáson és végképp nem ülünk be a parlamentbe. Ha pedig mégis, akkor demokrácia van és nem csalta el a Fidesz a választást. De a kettő együtt nem megy. Vélemény!

Olvassuk, Fekete-Győr András feltételeket szab, a jelenleg épp momentumos színekben politizáló Hadházy Ákos szerint pedig nem működik a parlamentarizmus és elcsalták a választást.

Ez a két üzenet jól összefoglalja, miért lett ennyire megalázó az ellenzék veresége április 3-án.

Hol marad az alázat?

A brutális választási vereséget követően, az egykor ellenzékváltó erőként felbukkanó Momentum tavaly őszi előválasztáson nyomorultul, megalázóan leszerepelt korábbi elnöke kőkemény feltételeket szab, hogyan hajlandóak részt venni annak az országgyűlésnek a munkájában, aminek egyébként ő és pártja is a tagja, ha úgy tetszik: ez a munkahelyük.

Fekete-Győr András ezúttal sem értette meg a választói üzenetet: az önelégült, kivagyi, agresszív, egyben leereszkedő, a vidéki Magyarországot meg nem értő, vagy sokszor lenéző és eltartott kisujjú politika ennyit ér. 

Két. Vidéki. Egyéni. Körzetet.

Az a pofonegyszerű helyzet van ugyanis, hogy választók nem akarták leváltani Orbán Viktort, így nem szavaztak arra az ellenzékre, amelynek egyetlen üzenete, hogy váltsuk le Orbán Viktort.

Ahogyan nem kértek és nem kérnek abból a perverz önpolitizálásból sem, amiben a politikai üzenet annyi, hogy összefogunk, nem fogunk össze, ki és hol indul egyéni körzetben, kit melyik választókerületbe ejtőernyőztetünk, majd miután kikapunk, beülünk-e a parlamentbe, beülünk-e a bizottságba, elosztjuk a helyeket, stokikat és alelnöki pozíciókat.

Végül pedig, ha minden fizető helyet szétosztottunk egymás közt, akkor végtelenül elhasznált poltikai coelhoizmusokat öntünk a maradék követőinkre a Facebookon, mint például "továbbra sem állunk meg", "megyünk tovább az úton", esetleg "harcolunk, és irány a terep".

Ebben a szomorú, hogy sokan már tavaly ősszel elmondtuk, ez bizony halovány kevés lesz. Kevés lett.

2022-ben nagyon kevés lesz azt ismételgetni, hogy összefogás, O1G és bontsuk le a kétharmadot!

Amennyiben az ellenzéki pártok kormánypártok szeretnéndk lenni 2022-től, akkor meg kell találniuk az úgynevezett arcélüket, víziójukat és történetüket. Az összefogás, a kétharmad lebontása és a váltsuk le a rendszert ugyanis nem program, csupán öncél, hogy 2022-től ők legyenek a hatalom.

Ha elcsalják a választást, miért is indultál el?

Végül pedig nem kértek, és nem kérnek abból a politikából, amely azt üzeni: nincs demokrácia, és elcsalták a választást. Ezzel ugyanis a saját táborunknak üzenjük, nincs értelme a választásnak, a fideszes szavazóknak pedig azt, hogy ha nem szavaztok ránk, akkor a diktatúrát építitek. Szemetek.

Őrület: nem is szavaztak ránk.

El kéne végre döntenie végre: ha nincs parlamentarizmus és nincs demokrácia, akkor nem indulunk a választáson, hiszen pont azzal legitimáljuk a vélt diktatúrát, hogy ott szerepel a nevünk a szavazólapon, nem pedig azzal, részt veszünk-e a parlamenti nyitóbuliban és pezsgőzünk a puha szőnyegen Kövér Lászlóval.

Csak hát ebben az esetben nem lesz milliós fizetés, nem lesznek asszisztensek, nem lesznek albérletek, nem lesz irodakeret, csak sok-sok adósság és teljesítetlen szívesség.

Ez az, amit pontosan jól tud az épp most momentumos (hangsúlyozzuk: még, mert a ciklus végére nem biztos, hogy ott ül még) Hadházy Ákos is, aki jóérzékkel ejtőernyőztette át magát Tolnából a könnyedén nyerhető Zuglóba, ahonnan pedig már sima ujjgyakorlat eljátszani a mindent is tudó Ellenzéki Szakértőt, elvégre az a kerület biztos egzisztenciát jelent egy örök ellenzéki honatyának a következő húsz évben.

Egy megsemmisítő vereség után tehát némi alázatot és még több önreflexiót várna a választó. Az a kevés, amely leszavazott az összefogott pártokra, és az is amelyik nem.

Szólj hozzá!

Szlovákia ideiglenesen visszaállítja az ellenőrzéseket a magyar határon

Az intézkedés egyelőre október 14-ig lesz hatályos.

10 millió forintos fejlesztést finanszírozott meg a TDK a szombathelyi Gépipariban

Egy komplett tantermet újítottak fel. Ablakcserére, új vakolatra, festésre, padfelújításra és digitális táblára is futott az összegből.

Ezután csak állami jóváhagyással fogadhatnak el magánadományokat az iskolák!

Jól gondolja meg monden szülő, ha mondjuk egy terem kifestésére gondolna!

Jövő héten lezárják a szombathelyi Károly Róbert utcát

A KISZ lakótelep egyik fő közlekedési ütőerét két hétig biztosan nem használhatják az autósok.

Nem indul együtt az EP-választáson az LMP és a Párbeszéd

Bár Ungár Péter szerint korábban volt szó róla, hogy együtt induljanak, de „elhunytak a tárgyalások a Párbeszéddel a közös EP-listáról”.

Krausz Ferenc, Pierre Agostini és Anne L'Huillier kapja idén a fizikai Nobel-díjat

A díjat az elektronok atomon belüli mozgásának vizsgálatát szolgáló attoszekundumos fényimpulzusokat előállító kísérleti módszereikért kapták.

Átment a másik sávba, elcsapott egy biciklist

Celldömölk és Mersevát között történt az eset.

Marad még a meleg kedden

A déli szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon néhol meg is erősödik.

A múlt héten két Fő téri szombathelyi kávézónál is balhé volt

Egyszer az Art Caféhoz, egyszer pedig a Balmorához vonultak a rendőrök.

Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

Az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseikért kapják a kitüntetést.

Az LMP Pintér Bencét támogatja Győrben

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja a 2024-es önkormányzati választáson a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjét, Pintér Bence polgármester-jelöltségét támogatja.