Végre megkezdődhet a szombathelyi Ferenczy utca hiányzó szakaszának kiépítése

Bazsó Bálint 2022-03-08 14:00:00
A Strabag nyerte a tendert.

Eredményt hirdettek a Ferenczy utca hiányzó szakaszának kiépítése kapcsán. Ahogyan arról többször is beszámoltunk, az évek óta napirenden lévő projekt eredményeképpen az uta a hulladéklerakó telepen keresztül vezet majd, és biztosít összeköttetést a Ferenczy-Jáki út és a Körmendi-Szent Gellért utcák között.

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent hirdetményből most kiderült, hogy a járdával, kétirányú kerékpárúttal, közvilágítással, kapcsolódó utakkal és körforgalommal kiépülő utat a Strabag építheti meg 498 millió 874 ezer 194 forintért.

A dokumentum szerint az úttest, járda és kerékpárút mellett egy buszmegállót is kialakítanak, emellett csapadékcsatornát és közvilágítást is kiépítenek, a temető mellett pedig parkolókat alakítanak ki.

Az építkezés miatt 19 fát kell kivágni. A zöldterületet a kivitelezőnek helyre kell állítania, amit a következő két évben gondoznia is kell.

A projektért meglehetősen nagy érdeklődés volt, 10 vállalkozó adta be pályázatát az tenderre.

Az út építéséről lapunk is többször beszámolt. 2020 szeptemberében, Ágh Ernő (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő javaslata alapján döntött úgy a szombathelyi közgyűlés, hogy az új utat annak megépítése után Szent Quirinusról (Szent Kvirinről) nevezik el. A javaslatot Nemény András polgármester is támogatta.

Dicséretes: szombathelyi önkormányzati döntést és projektet üdvözöl Hende Csaba

Október 6-án írták ki a Ferenczy István utca hiányzó szakaszának kiépítéséről szóló közbeszerzést, amiről a hétvégén Hende Csaba országgyűlési képviselő is beszámolt, méghozzá látható büszkeséggel. A régi hulladéklerakó telepen keresztül vezető utcát járdával, közvilágítással és kétirányú kerékpárúttal tervezik megépíteni, összeköttetést biztosítva a Körmendi és Szent Gellért utcákkal, továbbá az ehhez kapcsolódó utakkal, körforgalmi csomóponttal.

Olyannyira fontos projektről van szó, hogy még Hende Csabának is tetszik az önkormányzati tender.

Nem egyeztettek a mondandóról a helyi Fideszben

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a helyi Fideszt alaposan összezavarta az útépítés.

Az út kapcsán Ágh Ernő és Hende Csaba 2021 októberében tartott sajtótájékoztatót. 

A két kormánypárti politikus itt azt mondta, hogy bár már hat éve terveztették meg az összeköttetést, ám a kiépítése nem fért bele a városi költségvetésbe (a projektnek 2015-ben, a Modern Városok Program keretében kellett volna megvalósulnia, amit személyesen Orbán Viktor ígért meg).

Zavar a szombathelyi Fideszben: októberben Hende Csaba jelentette be, hogy kiírták a közbeszerzést a Ferency utca megépítésére, most Lendvai Ferenc azt panaszolta, hogy semmi nem történt az utca építésével

Az építtetőt (2022) januárban választják ki, akinek 12 hónapja lesz a kivitelezésre, így az utca várhatóan 2023 januárjában készül el - jelent meg korábban a szombathelyi Ferency utca hiányzó szakaszának építésével kapcsán. Hat éve terveztettük meg az összeköttetést, ám a kiépítése már akkor sem fért bele a városi költségvetésbe - ezt pedig Ágh Ernő (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő nyilatkozta a témában 2021 októberében.

Mindenesetre ez a tény egy pillanatra sem billentette ki egyensúlyából Lendvai Ferencet. A listáról éppencsak, hogy becsúszó fideszes politikus ugyanis a megyei kormánylapban adta hírül fölháborodását annak kapcsán, hogy 

az utca még mindig nem készült el.

Lehet többször kéne beszélnie Ágh Ernővel és Hende Csabával. 

Szólj hozzá!

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.