Zavar a szombathelyi Fideszben: októberben Hende Csaba jelentette be, hogy kiírták a közbeszerzést a Ferency utca megépítésére, most Lendvai Ferenc azt panaszolta, hogy semmi nem történt az utca építésével

Farkas Bazsi 2022-02-08 11:30:00
Ti értitek? Mert valószínű ők sem!

Az építtetőt (2022)  januárban választják ki, akinek 12 hónapja lesz a kivitelezésre, így az utca várhatóan 2023 januárjában készül el - jelent meg korábban a szombathelyi Ferency utca hiányzó szakaszának építésével kapcsán.

Hat éve terveztettük meg az összeköttetést, ám a kiépítése már akkor sem fért bele a városi költségvetésbe - ezt pedig Ágh Ernő (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő nyilatkozta a témában 2021 októberében. Az ugye nem elhanyagolható tény, hogy 2010 és 2019 között a Fidesz-KDNP adta a közgyűlési többséget Szombathelynek.

A mellette álló Hende Csaba (Fidesz-KDNP) Szombathely és térsége parlamenti képviselője pedig azt mondta, hogy az útépítést a központi költségvetés terhére fogják megvalósítani. 

Meghosszabbították a körmendi úti Aldi és a Jáki út között még hiányzó útszakaszra kiírt tendert Szombathelyen

Október 6-án írták ki a Ferenczy István utca hiányzó szakaszának kiépítéséről szóló közbeszerzést. A régi hulladéklerakó telepen keresztül vezető utcát járdával, közvilágítással és kétirányú kerékpárúttal tervezik megépíteni, összeköttetést biztosítva ezzel a Körmendi és Szent Gellért utcák között. A régóta hiányzó út kapcsolatot teremt a Jáki és Körmendi utak között.

Igazság szerint a régóta húzódó építkezés, ami valamelyest tehermentesítné a Körmendi utat már régen meg kellett csinálni. Azt ugyanis eredetileg az időközben forráshiány miatt felfüggesztett Modern Városok Programban kellett volna megépíteni. Ez volt az a program, amit a kormány hirdetett meg, a városok pedig címkézve kaptak volna fejlesztési pénzeket. Szombathelyen Orbán Viktor 2015-ben járt, hogy aláírja a várossal kötött támogatási szerződést Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) akkori polgármesterrel.  

Végül erre az útra sem jutott pémz, amivel kapcsolatban - még egyszer emlékeztetőül - 2021 októberében tartott “sajtótájékoztatót” Ágh és Hende. 

A megyei napilapban ma ismét megjelent egy írás, amelyben Lendvai Ferenc (Fidesz-KDNP) listáról a közgyűlésbe éppen becsúszott képviselő mondta el, hogy felháborító, hogy az utca még mindig nem készült el.

Cikkünket a nyitó mondattal zárnánk ismételten, ami szintén a megyei napilapban Ágh Ernő és Hende Csaba fotója alatt jelent meg:

Az építtetőt (2022)  januárban választják ki, akinek 12 hónapja lesz a kivitelezésre, így az utca várhatóan 2023 januárjában készül el.

Szólj hozzá!

A gyermekek elhelyezése a házasság vagy életközösség megszűnésekor nagyon fontos kérdés

Napjainkban sajnos gyakori, hogy egy házasság válással végződik.

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.

A professzionális jégkészítő gépek karbantartása

Ahogy a nyarak melegebbé és melegebbé válnak, egyre komolyabb szerep jut az éttermek és bárok üzletmenetében a nagykonyhai jégkészítő berendezéseknek, melyek meghibásodása komoly fennakadást okozhat mind a vendéglátó-ipari egység, mind a hőség elleni enyhülésre vágyó vendégek életében.

Fekete Dávid: A Fidesz-KDNP megnyerte a választást Győrben

Együttműködésre készül Pintér Bencével a Fidesz győri frakcióvezetője.

Az év legforróbb napja jöhet kedden

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható.

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.