Dicséretes: szombathelyi önkormányzati döntést és projektet üdvözöl Hende Csaba 

Bazsó Bálint 2021-10-13 11:09:00
Na jó, egy kis csavar azért van a történetben.

Október 6-án írták ki a Ferenczy István utca hiányzó szakaszának kiépítéséről szóló közbeszerzést, amiről a hétvégén Hende Csaba országgyűlési képviselő is beszámolt, méghozzá látható büszkeséggel. 

A régi hulladéklerakó telepen keresztül vezető utcát járdával, közvilágítással és kétirányú kerékpárúttal tervezik megépíteni, összeköttetést biztosítva a Körmendi és Szent Gellért utcákkal, továbbá az ehhez kapcsolódó utakkal, körforgalmi csomóponttal.

A régóta hiányzó út kapcsolatot teremt a Jáki és Körmendi utak között. Az ajánlatokat október 28-án bontják fel.

Az út építéséről lapunk is többször beszámolt. Legutóbb tavaly szeptemberben írtunk arról, hogy Ágh Ernő (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő javaslata szerint az új utat annak megépítése után Szent Quirinusról (Szent Kvirinről) neveznék el. A javaslatot Nemény András polgármester is támogatta. 

Sétány után utca is Szent Quirinus nevét viselheti Szombathelyen

A Schaeffler Savaria Kft. a szombathelyi önkormányzathoz fordult, hogy a cég 2. számú telephelyéhez vezető közforgalom elől el nem zárt, névtelen magánút elnevezést kapjon, mivel az ingatlan jelenleg csupán helyrajzi számmal rendelkezik, ez pedig megnehezíti a cég napi működését.

Hende Csaba lájkolta a tervezést

Most hétvégén Hende Csaba országgyűlési képviselő és Ágh Ernő önkormányzati képviselő közös sajtótájékoztatón jelentette be - amiről a helyi kormánylap is beszámolt - hogy "a forrást dr. Hende Csaba képviselő úr támogatásával a Területi Operatív Programból tudjuk biztosítani", hozzátéve, hogy "az elmúlt évek egyeztetéssel és problémamegoldással teltek", valamint "csaknem 700 millió forintot fordítanak a munkálatokra".

Az országgyűlési és önkormányzati képviselő ugyanakkor arról az aprócska tényről már elfelejtett beszámolni, hogy 

amúgy nem mellékesen Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata döntött a projektről, ők kérik be az ajánlatokat, tehát a város indítja és zárja a projektet, nem pedig Hende Csaba.

Ezt már nyilván a helyi kormánylap is elfelejtette közölni, mindenesetre így fordulhatott elő, hogy Hende Csaba - szándéka ellenére - egy önkormányzati döntést üdvözölt. 

Évek óta húzódik az ügy

Mint ismert, az összekötés terve évek óta napirenden van, ám egészen a közelmúltig nem sikerült forrást szerezni rá.

Már csak a pénz hiányzik ahhoz, hogy összekössék a Körmendi és a Jáki utat Szombathelyen

Azt már évek óta lehet tudni, össze tervezik kötni a Szent Gellért utcát és a temető mellett futó Ferenczy István utcát. Előbbi most egy zsákutcával ér véget, a Körmendi úti körforgalomnál le lehet kanyarodni az Aldihoz, illetve a nemrég váratlanul bezárt Körmendi úti Zone Bevásárlóparkhoz, de egyéb folytatása nincsen.

A projekt hasznához kétség sem fér, hiszen így a Körmendi út forgalma is eloszlana, lévén a Jáki út és a Ferenczy utca felé sokan csak a Savaria Plazát megkerülve tudnak jelenleg eljutni. És akkor a rémes hírű bagolyvári kereszteződésről nem is ejtettünk még szót.

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.