Dicséretes: szombathelyi önkormányzati döntést és projektet üdvözöl Hende Csaba 

Bazsó Bálint 2021-10-13 11:09:00
Na jó, egy kis csavar azért van a történetben.

Október 6-án írták ki a Ferenczy István utca hiányzó szakaszának kiépítéséről szóló közbeszerzést, amiről a hétvégén Hende Csaba országgyűlési képviselő is beszámolt, méghozzá látható büszkeséggel. 

A régi hulladéklerakó telepen keresztül vezető utcát járdával, közvilágítással és kétirányú kerékpárúttal tervezik megépíteni, összeköttetést biztosítva a Körmendi és Szent Gellért utcákkal, továbbá az ehhez kapcsolódó utakkal, körforgalmi csomóponttal.

A régóta hiányzó út kapcsolatot teremt a Jáki és Körmendi utak között. Az ajánlatokat október 28-án bontják fel.

Az út építéséről lapunk is többször beszámolt. Legutóbb tavaly szeptemberben írtunk arról, hogy Ágh Ernő (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő javaslata szerint az új utat annak megépítése után Szent Quirinusról (Szent Kvirinről) neveznék el. A javaslatot Nemény András polgármester is támogatta. 

Sétány után utca is Szent Quirinus nevét viselheti Szombathelyen

A Schaeffler Savaria Kft. a szombathelyi önkormányzathoz fordult, hogy a cég 2. számú telephelyéhez vezető közforgalom elől el nem zárt, névtelen magánút elnevezést kapjon, mivel az ingatlan jelenleg csupán helyrajzi számmal rendelkezik, ez pedig megnehezíti a cég napi működését.

Hende Csaba lájkolta a tervezést

Most hétvégén Hende Csaba országgyűlési képviselő és Ágh Ernő önkormányzati képviselő közös sajtótájékoztatón jelentette be - amiről a helyi kormánylap is beszámolt - hogy "a forrást dr. Hende Csaba képviselő úr támogatásával a Területi Operatív Programból tudjuk biztosítani", hozzátéve, hogy "az elmúlt évek egyeztetéssel és problémamegoldással teltek", valamint "csaknem 700 millió forintot fordítanak a munkálatokra".

Az országgyűlési és önkormányzati képviselő ugyanakkor arról az aprócska tényről már elfelejtett beszámolni, hogy 

amúgy nem mellékesen Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata döntött a projektről, ők kérik be az ajánlatokat, tehát a város indítja és zárja a projektet, nem pedig Hende Csaba.

Ezt már nyilván a helyi kormánylap is elfelejtette közölni, mindenesetre így fordulhatott elő, hogy Hende Csaba - szándéka ellenére - egy önkormányzati döntést üdvözölt. 

Évek óta húzódik az ügy

Mint ismert, az összekötés terve évek óta napirenden van, ám egészen a közelmúltig nem sikerült forrást szerezni rá.

Már csak a pénz hiányzik ahhoz, hogy összekössék a Körmendi és a Jáki utat Szombathelyen

Azt már évek óta lehet tudni, össze tervezik kötni a Szent Gellért utcát és a temető mellett futó Ferenczy István utcát. Előbbi most egy zsákutcával ér véget, a Körmendi úti körforgalomnál le lehet kanyarodni az Aldihoz, illetve a nemrég váratlanul bezárt Körmendi úti Zone Bevásárlóparkhoz, de egyéb folytatása nincsen.

A projekt hasznához kétség sem fér, hiszen így a Körmendi út forgalma is eloszlana, lévén a Jáki út és a Ferenczy utca felé sokan csak a Savaria Plazát megkerülve tudnak jelenleg eljutni. És akkor a rémes hírű bagolyvári kereszteződésről nem is ejtettünk még szót.

Szólj hozzá!

A gyermekek elhelyezése a házasság vagy életközösség megszűnésekor nagyon fontos kérdés

Napjainkban sajnos gyakori, hogy egy házasság válással végződik.

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.

A professzionális jégkészítő gépek karbantartása

Ahogy a nyarak melegebbé és melegebbé válnak, egyre komolyabb szerep jut az éttermek és bárok üzletmenetében a nagykonyhai jégkészítő berendezéseknek, melyek meghibásodása komoly fennakadást okozhat mind a vendéglátó-ipari egység, mind a hőség elleni enyhülésre vágyó vendégek életében.

Fekete Dávid: A Fidesz-KDNP megnyerte a választást Győrben

Együttműködésre készül Pintér Bencével a Fidesz győri frakcióvezetője.

Az év legforróbb napja jöhet kedden

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható.

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.