Történelem: a Felcsút vezeti a labdarúgó NB I-et

Farkas Bazsi 2022-02-06 19:35:00
Simán kikapott a Fradi otthon a csupa magyart foglalkoztató Pakstól, Orbán Viktor falujának csapata bajnoki reményeket dédelgethet!

Eljött a történelmi nap: a hivatalosan Puskás Akadémiának hívott Felcsút pontelőnnyel, minden eddig kötelező meccset lejátszva vezeti a magyar labdarúgó NB I-et, két ponttal az előző három szezon bajnoka, a Ferencváros előtt - írja cikkében társlapunk az Azonnali.hu. Az eredmény úgy jöhetett ki, hogy a fejér megyei 1800 fős falu csapata győzött vasárnap délután Mezőkövesden 2-1-re,

a 2020-ban még a Bajnokok Ligáját is megjárt Fradi viszont meglepetésre teljesen simán kikapott három góllal a Pakstól a Groupama Arénában Ádám Martin, Szabó János és Haraszto Zsolt góljaival.

Sokatmondó adat az épp orosz edzőt foglalkoztató FTC-ről, hogy a Paks már az első félidőben két góllal vezetett, és nyugodtan szerezhetett volna többet is, de a 0-3 így is mutatja a meccs képét, a Paks még a találkozó végén is ment egy negyedik találatért.

Rögzítsük, mi is történt: Magyarország legnépszerűbb, leggazdagabb, ráadásul teljesen elfideszesített klubját mindössze két magyarral kezdőjében győzte le az a Paks, ami egyébként tudatosan csak hazai játékosokat foglalkoztat, ennek köszönhetően jutott legalább egy hétre az első helyre az a Felcsút, amit

egyébként Orbán Viktor maga alapított, Mészáros Lőrinc az elnöke, a miniszterelnök pedig korábban azt mondta, még annak sincs realitása, hogy szülőfalujának csapata egyáltalán játsszon az NB I-ben, hiszen ők csak fiatal játékosokat akarnak nevelni.

Orbán Viktor 2010-es miniszterelnökké válása óta a Felcsút végül feljutott az NB I-ben, ez alatt az idő alatt egyszer a Magyar Kupa döntőjébe is bejutott, a politikus otthonának szomszédságába pedig épült egy 3500 fős stadion is.

Persze mondhatnánk, hogy a fiatal magyar játékosok csodát tettek, de nem erről van szó: a Puskás Akadémia más csapatokhoz még csak-csak ad tőlük távozó fiatalokat,

de a saját felnőtt csapatában két felcsúti nevelés kezdett vasárnap, Nagy Zsolt és Spandler Csaba, rajtuk kívül még Markek Csaba kapus jutott be a bajnokságra törő csapatra, de neki nincsenek helyi gyökerei. 

Arról már írtunk 2020-ban egy hosszabb cikket, hogy Orbán Viktor focireformjai erre a szezonra végleg beértek: az elsőosztályú tabella harmadik helyén például a szintén csak a és kizárólag a NER miatt létező Kisvárda van, miközben a vidéki foci hagyományos klubjai nagyrészt a másodosztályban szerepelnek, Mészáros Lőrincnek több, mint tíz focicsapata van valamilyen módon. Sokatmondó a jelenleg két kieső helyen álló egyesület neve is: a magyar focitörténelem legsikeresebb klubjai közé tartozó Újpest és MTK állnak búcsúra, de a kiesés elől menekül még a Budapest Honvéd is, illetve a szintén sokszoros bajnok Debrecen is.

A szezon májusig tart, tehát bármi változhat még, de az így is biztos, hogy történelmi egy hét elé néz a magyar futball.

Szólj hozzá!

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Kuznyecov: minden győri álma a feljutás

A második helyen álló győriek hátránya hét pont a listavezető Nyíregyháza mögött, utánuk azonban nagyon szoros a mezőny.