Képviselői vagyonnyilatkozatok: Simon Róbert Balázs vett egy új Audit

ugytudjuk.hu 2022-02-02 10:38:30
Jó évet zártak a győri fideszes országgyűlési képviselők a vagyonnyilatkozataik alapján.

Nyilvánossá váltak az országgyűlési képviselők idei vagyonnyilatkozatai, mi pedig a tavalyi évhez hasonlóan most is összevetettük a győri képviselők friss adatsorát a tavalyival. Tudni kell, hogy jelen formájában a vagyonnyilatkozati rendszer nem feltétlenül ad sok információt, hiszen például a képviselők rokonainak vagyonáról nem tudunk képet alkotni, mivel azok nem nyilvánosak.

Idén is elmondhatjuk, hogy mindkét képviselő lépett egyet előre.

Simon Róbert Balázs ingatlanvagyonában nem állt be változás, továbbra is egy győri családi ház, egy szintén győri lakás van a szabadhegyi illetőségű képviselő, nevén.

Új autót vásárolt azonban a képviselő, az Opel Mokkát tavaly egy 2020-as évjáratú Audi Q3-ra cserélte, amiből a legolcsóbb 11 millió forintba kerül, a legdrágább pedig 33 millióba.

Megtakarításai között egy egymillió forintos életbiztosítást, illetve takarékbetétben elhelyezve 9 millió forintot találunk, ami 2,5 millió forinttal több, mint amennyit tavaly jegyzett ebben rubrikában a képviselő. Csökkent a magánszemélyekkel kapcsolatban fennálló tartozása: ez tavaly még 2 millió forint volt, mostanra viszont visszafizette a tartozását. Képviselői állása mellett Simon az egyetemen is oktat, félévente 54 ezer forintot kap ezért. Gazdasági társaságban nincs részesedése.

Összességében tehát a havonta nagyjából 1,8 milliót forintot kereső Simon vásárolt egy minimum 11 milliós autót, kifizetett egy 2 millió forintos tartozást, illetve növelte a megtakarításait 2,5 millió forinttal a tavalyi évben.

Kara Ákos növelte az ingatlanvagyonát: nevén több kisebb-nagyobb nyúli és győrújbaráti ingatlan, földterület és erdő van, illetve egy győri lakás. Tavaly ezek mellé egy 37 négyzetméteres pincét is vásárolt Nyúlon. Skoda márkájú autóját nem cserélte,

állampapírban lévő megtakarítását azonban 17 millió forintról 32,5 millió forintra növelte, tehát 15,5 milliót tudott elrakni.

Takarékbetétben továbbra is 2,6 millió forinttal rendelkezik a képviselő. 

Kara Ákos tavaly Simon Róberthez hasonlóan törlesztette saját tartozását: ebben a rubrikában a tavalyi, 2020-re vonatkozó bevallásban 5,6 millió forint szerepelt, de most már csak 2,6 millió forinttal tartozik a képviselő, aki az ITM miniszteri biztosaként képviselői fizetésén felül további 1,4 millió forintot keres havonta, és még az egyetemen is van szakértői pozíciója, amiért 126 ezer forintot kap havonta. Gazdasági társaságban nincs részesedése.

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.