Elvileg idén nyárra felújítják a Grabo-sátrat

Papp László Tamás 2022-01-27 14:52:00
Az ígéretek szerint modern, szigetelt és fűthető lesz az új Adyvárosi Sportcentrum, nyilvános parkolóval.

A tervek szerint nyárra készül majd el az új Adyvárosi Sportcentrum

írja a Kisalföld.

A témával az Ugytudjuk számos cikkben foglalkozott az utóbbi egy-másfél évben. Már tavalyelőtt októberben érdeklődtünk az illetékeseknél a jobb napokat látott létesítmény sorsáról, de választ nem kaptunk.

A győri önkormányzat valamiért nem válaszol az Adyvárosi Sportcentrummal kapcsolatos kérdéseinkre

Nemrég készítettünk fotóriportot az Adyvárosi Sportcenrumról, mely nincs túl jó állapotban. Cikkünk megjelenése után olyan értesülés jutott el hozzánk, hogy a Győrben rendezett 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) idején a sportolók által használt ingatlanokba vitt, majd a sportesemény után onnan elszállított bútorokat raktározták a létesítményben.

Végül Dézsi Csaba András felelt a kérdésre - igaz, nem nekünk.

S akkor még nem volt konkrét elképzelés.

A győri polgármester elmondta:

„...nincsen fűtés a Grabo sátorban, azt is tudják, hogy amikor a pára lecsapódott, akkor az a padló ott csúszott, és az nagyon balestveszélyes volt. [...] a tető az majdnem beszakadt, tehát életveszélyessé vált, ezért kellett bezárni. A tetőt kijavították, jelenleg raktárként funkcionál, tehát van funkciója a Grabo sátornak”

Hozzátéve:

„...ez egy megfontolás tárgyát képező dolog, de van időnk gondolkodni ezen, és hát ezen el fogunk gondolkodni, nem kapkodjuk el”

– fogalmazott Dézsi Csaba András.

 

Hosszú szünet következett, aztán 2021. július 2-i cikkünkben leírtuk: kosárlabdapálya lehet a Grabo-sátorban, az ingatlant egy helyi sportcégnek adták működtetésbe.

Kosárlabdapálya lehet a győri Grabo sátorban

Az ingatlant egy helyi sportcégnek adták működtetésbe. Mint a 2021. május 19-én, a közgyűlések járvány miatti szünetelése okán Dézsi Csaba András polgármester által hozott határozat kimondja: az önkormányzat nevében tulajdonosi hozzájárulást ad, mint a győri 4778/189 helyrajzi számú, cím nélküli, természetben Győr, Ifjúság körút elején található kivett beépítetlen terület megnevezésű, 1 ha 1935 négyzetméter területnagyságú ingatlan tulajdonosa a MIZSE-SPORT Szolgáltató Kft.-nek, mint működtetőnek, a tárgyi ingatlanon álló, az úgynevezett „Graboplast csarnok" részleges rekonstrukciójához, továbbá a sportlétesítmény külső épített környezetének felújításához, átalakításához.

Mint a 2021. május 19-én, a közgyűlések járvány miatti szünetelése okán Dézsi Csaba András polgármester által hozott határozat kimondta:

„...az önkormányzat nevében tulajdonosi hozzájárulást ad, mint a győri 4778/189 helyrajzi számú, cím nélküli, természetben Győr, Ifjúság körút elején található kivett beépítetlen terület megnevezésű, 1 ha 1935 négyzetméter területnagyságú ingatlan tulajdonosa a MIZSE-SPORT Szolgáltató Kft.-nek, mint működtetőnek, a tárgyi ingatlanon álló, az úgynevezett „Graboplast csarnok” részleges rekonstrukciójához, továbbá a sportlétesítmény külső épített környezetének felújításához, átalakításához.”

A cég egyebek között vállalta a régi tetőponyvázat lebontását, új felépítését, a beton tartószerkezetek felújítását, ellenőrzését, tűzjelző és riasztó beszerelését, a vizesblokk felújítását, új bejárati ajtók építését, a létesítmény távhőhálózatra való rákötését, sportpadló kialakítását vízszigetelt aljzattal, a villamoshálózat, a világítás kicserélését, LED-kijelzők, jelzőfények, időmérő órák felszerelését, klíma és hangosítás beépítését. Továbbá az ingatlan melletti parkoló felújítását, bővítését, kültéri 3x3-as játékpálya kialakítását egy palánkkal, a zöldterület fenntartását, növényzet telepítését. 

Valamint komplex sporttechnológiai fejlesztést.

Ennek részeként nemzetközi előírásoknak is megfelelő center kosárlabdapályát vonalazással, mennyezetről motorikusan leereszthető FIBA rendszerű kosárlabdapalánkkal, térelválasztó függönnyel elválasztható keresztirányú kosárlabda pályát vonalazással, oldalfalról behajtható palánkkal és gyermekpalánkkal.

Emellett kondicionáló terem kialakítására is sor kerül, magas kopásállóságú padozattal, teljes gépparkkal egyetemben, Illetve sportszerraktár építése, tárolásra alkalmas polcrendszerrel, sportszerekkel

– írtuk tavaly nyári riportunkban. Azt is hozzátéve:

A működtető cég a megvalósult beruházás üzembe helyezésétől számított 15 évig jogosult a beruházással, fejlesztéssel érintett ingatlanon álló építmények sportcélú használatára, és az ingatlanon megvalósított értéknövelő beruházást a kötelező fenntartási idő végén köteles térítésmentesen az önkormányzat tulajdonába adni 

A cég a Magyar Kosárlabdázók Szövetségéhez benyújtott 2016/2017-es nyertes TAO-pályázatból, és saját forrásból kívánja ezt megvalósítani.

Fotók: Papp László Tamás

 

2021. augusztus 2-án Simon Róbert Balázs fideszes képviselő is bejelentette a felújítást.

Idén január 20-án pedig Dézsi Csaba András nyilatkozta, hogy a Grabo-sátor mögött fekvő területen „például parkolókat alakíthatnak ki, esetleg dedikált kisteherautó-parkolókat, hogy ezek ne a lakótelepen foglalják a helyet.” De nincs még végleges döntés a szerinte értékes terület sorsáról.

„Olyan otthont teremtünk az utánpótlásunk számára olyan helyen, mely eddig aktív funkció nélkül volt, viszont most vissza tud illeszkedni a győri sport vérkeringésébe”

– mondta el most Fűzy András, az UNI Győr MÉLY-ÚT NB I-es női csapatának és az utánpótlást működtető Széchenyi Kosárlabda Akadémiának az elnöke a Kisalföldnek.

Hozzáfűzve:

Ugyanúgy sátras létesítmény épül, de ne ijedjen meg senki, modern, szigetelt és fűthető lesz, azaz a régi problémákkal nem találkozik senki

– mondta Fűzy András. A részletekről is szót ejtve.

Hosszában szabványméretű, keresztben pedig további két kosárlabdapályát alakítunk ki. Emellett egy testnevelés- és egy kosarasszertár is rendelkezésre áll.

Az elképzelések szerint a környező iskolák testnevelésórára igénybe vehetik majd a csarnokot. Lesz konditerem is, hiszen ilyen jellegű képzés is már az utánpótlás-nevelő programunk részét képezi

ecsetelte a Széchenyi Kosárlabda Akadémia elnöke. Megemlítve azt is:

A csapatok mellett az edzők és a játékvezetők számára is létesülnek öltözők. Ami lényeges még, hogy a parkoló nyilvános lesz, ráadásul bővítjük is, ezzel pedig javul a környék parkolási lehetősége, mely köztudott, hogy komoly nehézséget jelent a lakók számára.

Kültéri pályát is építünk, szóval a mai kor követelményeinek minden szempontból megfelelő létesítménnyel gazdagodik a városrész.” 

tette hozzá, szólva a most indult felújításról:

Az építkezés első üteme már megkezdődött, a belső bontás és a fogadóegységek kialakítása után az új év első hónapjaiban lesz látványosabb az építkezés: az aljzatcsere, az öltözők, a vizesblokkok, valamint a gépészet kialakítása után megkapja a teljes szigetelést. 

Ha minden jól alakul, akkor a nyári felkészülést a korosztályos csapatok már az új otthonukban kezdhetik meg

mondta el.

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.