Simon Róbert Balázs győri fideszes honatya bejelentette azt, amit már hetek óta tudunk

Papp László Tamás 2021-08-02 15:23:00
Pont egy hónapja írtunk az önkormányzati döntésről, melynek értelmében az Adyvárosi Sportcentrumban kosárlabdapálya lesz.

Simon Róbert Balázs, a Győr 1-es választókerület kormánypárti honatyja az Adyvárosi Sportcentrum (közismertebb nevén Grabo-sátor) előtt jelentette be ma, hogy kosárlabdapálya lesz a jelenleg üresen álló létesítményben. 

Log In or Sign Up to View

See posts, photos and more on Facebook.

„...egy nagyon jó hírem van: kezdeményeztem a Magyar Kosárlabda Szövetségnél és Győr önkormányzatánál, hogy kerüljön felújításra ez a létesítmény. A Magyar Kosárlabda Szövetség megítélte hozzá a forrást, a munkálatok hamarosan elkezdődnek, és egy új „terepe”, új helyszíne lesz ez a női kosárlabdának, és a lakosságot is szolgálni fogja.”

– mondta a politikus.

De ebben a Simon Róbert Balázs által beharangozott dologban semmi újdonság nincs.

Július 2-i cikkünkben leírtuk: az ingatlant egy helyi sportcégnek adták működtetésbe. Mint a 2021. május 19-én, a közgyűlések járvány miatti szünetelése okán Dézsi Csaba András polgármester által hozott határozat kimondja:

az önkormányzat nevében tulajdonosi hozzájárulást ad, mint a győri 4778/189 helyrajzi számú, cím nélküli, természetben Győr, Ifjúság körút elején található kivett beépítetlen terület megnevezésű, 1 ha 1935 négyzetméter területnagyságú ingatlan tulajdonosa a MIZSE-SPORT Szolgáltató Kft.-nek, mint működtetőnek, a tárgyi ingatlanon álló, az úgynevezett „Graboplast csarnok” részleges rekonstrukciójához, továbbá a sportlétesítmény külső épített környezetének felújításához, átalakításához.

Kosárlabdapálya lehet a győri Grabo sátorban

Az ingatlant egy helyi sportcégnek adták működtetésbe. Mint a 2021. május 19-én, a közgyűlések járvány miatti szünetelése okán Dézsi Csaba András polgármester által hozott határozat kimondja: az önkormányzat nevében tulajdonosi hozzájárulást ad, mint a győri 4778/189 helyrajzi számú, cím nélküli, természetben Győr, Ifjúság körút elején található kivett beépítetlen terület megnevezésű, 1 ha 1935 négyzetméter területnagyságú ingatlan tulajdonosa a MIZSE-SPORT Szolgáltató Kft.-nek, mint működtetőnek, a tárgyi ingatlanon álló, az úgynevezett „Graboplast csarnok" részleges rekonstrukciójához, továbbá a sportlétesítmény külső épített környezetének felújításához, átalakításához.

A határozat szerint a cég egyebek között vállalta a régi tetőponyvázat lebontását, új felépítését, a beton tartószerkezetek felújítását, ellenőrzését, tűzjelző és riasztó beszerelését, a vizesblokk felújítását, új bejárati ajtók építését, a létesítmény távhőhálózatra való rákötését, sportpadló kialakítását vízszigetelt aljzattal, a villamoshálózat, a világítás kicserélését, LED-kijelzők, jelzőfények, időmérő órák felszerelését, klíma és hangosítás beépítését. Továbbá az ingatlan melletti parkoló felújítását, bővítését, kültéri 3x3-as játékpálya kialakítását egy palánkkal, a zöldterület fenntartását, növényzet telepítését. 

Valamint komplex sporttechnológiai fejlesztést.

Ennek részeként nemzetközi előírásoknak is megfelelő center kosárlabdapályát vonalazással, mennyezetről motorikusan leereszthető FIBA rendszerű kosárlabdapalánkkal, térelválasztó függönnyel elválasztható keresztirányú kosárlabda pályát vonalazással, oldalfalról behajtható palánkkal és gyermekpalánkkal.

Emellett kondicionáló terem kialakítására is sor kerül, magas kopásállóságú padozattal, teljes gépparkkal egyetemben, Illetve sportszerraktár építése, tárolásra alkalmas polcrendszerrel, sportszerekkel.

A működtető cég a megvalósult beruházás üzembe helyezésétől számított 15 évig jogosult a beruházással, fejlesztéssel érintett ingatlanon álló építmények sportcélú használatára, és az ingatlanon megvalósított értéknövelő beruházást a kötelező fenntartási idő végén köteles térítésmentesen az önkormányzat tulajdonába adni

– szól a határozat. 

A cég a Magyar Kosárlabdázók Szövetségéhez benyújtott 2016/2017-es nyertes TAO-pályázatból, és saját forrásból kívánja ezt megvalósítani

– írtuk a korábbi cikkben.

A munkálatokból akkor még nemigen látszott semmi, egy, a bezárt udvaron árválkodó talicskát leszámítva, s a képviselő is csak arról beszélt most, hogy hamarosan elkezdődnek, vagyis egyelőre nem történt semmi. Legalább a bejelenés megtörtént, igaz, egy hónapos csúszással, de jobb későn, mint soha. Reméljük, a beruházás nem fog hasonló (vagy még nagyobb) késedelmet szenvedni.

Fotók: Papp László Tamás

 

Fontos része a szerződésnek, hogy a működtető cég vállalta az ingatlan melletti parkoló felújítását, bővítését. Bízzunk abban, hogy ez tényleg így lesz, hisz jelenleg a környékbeli autósok parkolásgondjait enyhítette az üres létesítmény parkolója. Nyilván, ha a jövőben használatba veszik, akkor a sportolók, a személyzet, illetve a nézők, szurkolók gépjárművei mellett a „bennszülöttek” autóinak kevesebb hely jut majd, hacsak nem növelik annak területét. A helybeli lakosoktól máris kaptunk aggódó kérdéseket: mi lesz a parkolóval?

Addig is várjuk az ezzel kapcsolatos fejleményeket, a beruházás tényleges elindulását.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.