Hende Csaba ma társadalmi elnökké koronáztatja magát abban a szombathelyi sportegyesületben, amit az elmúlt időszakban megpróbált ellehetetleníteni

Farkas Bazsi 2022-01-21 10:07:00
Volt, hogy edzeni sem engedték be az SZKKA-t a Haladás Sportkomplexumba. Nagyon kellhet a szavazat a fideszes politikusnak.

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia január 21-én, pénteken 14:45-től sajtótájékoztatót tart, melynek témája egy a klubot érintő fontos bejelentés. A Haladás Sportkomplexum sajtótermében rendezett sajtótájékoztatón Pődör Zoltán ügyvezető-elnök, valamint Hende Csaba országgyűlési képviselő vesz részt - ez a meghívó landolt tegnap szerkesztőségünk email fiókjában. 

Úgy értesültünk, hogy Hende Csaba ma a SZKKA társadalmi elnökének lesz kikiáltva.

Hogy pontosan mi történhetett a háttérben, ami miatt a fideszes poitikus most ilyen tisztséget kap, nem tudni. (Ezt lehetőségeinkhez mérten meg fogjuk kérdezni a sajtótájékoztatón.) Az azonban biztos, hogy Hende nem is olyan régen még megpróbálta “letaposni” a kézilabda klubot.

Elég ha csak arról az esetről beszélünk, amikor Hende egyik legfőbb bizalmasa, a szombathelyi Fidesz elnökségi tagja, Gál Sándor akkori ügyvezető 2019 nyarán a közgyűlési döntés ellenére nem engedte be az akkor még önkormányzati fenntartású Haladás Sportkomplexumba a kéziseket edzeni.

Vagyis, hogy pontos legyek olyan edzés időpontot (este 10 és reggel 8 között) adott meg teremhasználatra, amit lehetetlen volt használnia egy élvonalban szereplő csapatnak.

Később aztán mérkőzést játszani sem mehettek be a Sportkomplexumba, rendszeresen Répcelakra kellett utaznia, “hazai pályára” a szombathelyi együttesnek.

A háborúskodás egyébként már korábban elkezdődött. 

2015 júniusában jelentette be a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia, hogy regionális kézilabda akadémia alakult Szombathelyen.

Mindez azután történt, hogy a korábban a Haladás VSE-en működő kézilabda szakosztályt vezető szakmai stáb otthagyta az egyesületet és velük együtt rengeteg sportoló igazolt át a frissen alapított SZKKA-ba.

A történethez hozzátartozik, hogy a  2013/2014-es szezonban még az ő mezüket viselve versenyzett az SZKKA felnőtt csapata az NB 1/B Nyugati csoportjában. A 2014/2015-ös bajnokságban aztán már az akadémia önállóan indította el a felnőtteket, igaz egy osztállyal lejjebb az NB II-ben. 

A Haladás hoppon maradt, a fideszes polip csápjait pedig kiterjesztette a Vas Megyei Kézilabda Szövetségre. 2016-ban Hende Csaba titkárnőjéből lett feleségét, Szajlai Mónikát beválasztották a Vas Megyei Kézilabda Szövetség elnökségébe, sőt Homlok Zsoltot, aki 2018-ban a Haladás VSE elnöke lett, ugyanezen a tisztújításon küldöttnek választották. 

Innentől kezdve a Haladásért lobbi, az SZKKA ellen pedig ellenlobbi indult meg.

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

Az azonban megkérdőjelezhetetlen, hogy 2019 tavaszán az SZKKA megnyerve az NB I/B-t és ezzel az élvonalba jutott, a Haladás pedig ugyanebben az évben kiesett a másodvonalból és ezzel gyakorlatilag meg is szűnt a felnőtt csapat.

Hende Csaba azóta sem volt kint egyetlen SZKKA mérkőzésen. A politikus Facebook-oldala hemzseg a más sportikerét a magának tudó posztoktól, az SZKKA feljutása kapcsán azonban egyetlen kiírást, fotót vagy videót sem találtunk. De annak sem találtuk nyomát, hogy a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia egyetlen közelmúlt béli meccsén Hende jelen lett volna.

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

Miért pont a SZKKA?

A sport mindig is jó felkapaszkodó volt a politikusoknak arra, hogy növeljék népszerűségüket. Hendének pedig, egy legutóbbi közvélemény kutatás szerint, nagyon is elkél e tájon a segítség, hiszen eléggé le van maradva kihívója, az összellenzék jelöltje, Czeglédy Csaba mögött. Szombathelyen jelenleg négy látványsportág képviseli magát.

A BL-ben is menetelő, bajnoki listavezető Falco KC. A Falco 100% önkormányzati tulajdonban van, így ha fel is merült Hendében, hogy rátelepedik a kosarasokra a jelenlegi baloldali városvezetés aligha fogja a kosárcsapat közelébe engedni.

A szebb napokat is megélt Szombathelyi Haladás éppen most ment át egy tulajdonos váltáson. Ugyancsak ez az érdekkör a Haladás futsal. A Hendénél sokkal erősebb és befolyásosabb Homlok Zsolt terjesztette ki érdekeit a focicsapatokra. Ő aligha engedné Hendét a ezek közelébe.

Maradt tehát a kézilabda csapat. 

Az a kézilabda csapat, amellyel kapcsolatban a napokban szinte minden helyi vezető kinyilvánította, hogy szükségük van egy edzőcsarnokra. Erre jön Hende és megkoronáztatja magát, mint társadalmi elnök.

Szegény kézilabdások lassan aggódhatnak. Emlékezzünk csak mi lett a szombathelyi vízilabdával, azzal a sportegyesülettel, amelynek környékén Hende korábban előszeretettel mutatkozott. 

Szólj hozzá!

A korábbi magyar igazságügyi minisztert gyanúsították meg korrupcióval Szlovákiában

Gál Gábor az azóta megszűnt Most-Híd párt képviselőjeként töltötte be az igazságügyi miniszteri posztot, most minden vádat tagadott.

LMP: Autómentes Lánchidat, autómentes belvárost!

A párt szerint a híd és a pesti alsó rakpart kis szakaszának autómentessége azonban önmagában nem elegendő.

Megrázta a cannes-i fesztiválközönséget az ukrajnai Mariupolban forgatott dokumentumfilm

A Mariupolis 2 című dokumentumfilm azt mutatja meg, hogyan élnek tovább a helyiek a bombázások ellenére.  

430 millió forintos támogatás kap Bük város ipari-innovációs fejlesztésekre

A pénzből a környező települések fejlesztését is szolgáló közlekedési és közműberuházásokat hajtanak majd végre. 

Müller Cecília szerint kiváló minőségű az ivóvíz Magyarországon

Magyarország szerencsés helyzetben van, az országos tisztifőorvos szerint a csapból egészséges, jó minőségű víz folyik.

LMP: Az Európai Bizottság a GMO-lobbi szolgálatában áll

A párt szerint elfogadhatatlan, hogy az Európai Bizottság jóváhagyta új génmódosított szója- és kukorciafajta felhasználását élelmiszerként vagy állatok etetéséhez.

Az ukrajnai háború miatt nyárra Németországban bevezetik a kilenceurós havi közlekedési bérletet

Jelentős csökkenést jelent az intézkedés, az emelkedő energiaárak miatt van rá szükség.

LMP: Az egészséges élelmezés megállítaná a méhpusztulást is

A párt a mezőgazdaságban használt veszélyes mezőgazdasági vegyszerek radikális csökkentése érdekében nyújtott be javaslatot.

Curling-bemutató lesz Szombathelyen

A Magyar Curling Szövetség tart bemutatót a Szombathelyi Jégcsarnokban.

Kész Zoltán felszólította Márki-Zayt, hogy számoljon el a kampánypénzekkel

Nyílt levélben fordult a hódmezővásárhelyi polgármesterhez a Mindenki Magyarországa Mozgalom egyik vezetője.

Szobor készül Győrben Csaba királyfiról a székely himnusz megalkotásának évfordulójára

A szobrot Lebó Ferenc készíti, információnk szerint az elhelyezéssel együtt több, mint 50 millió forintba fog kerülni.

Sikkasztás miatt felel egy férfi, aki a kölcsönautót eladta ócskavasnak Romániában

Sárvár környékére mehetett volna haza vele, ehelyett Romániába utazott, és eladta az autót a vádlott.

Kiderült, miért szakíthatott Shane Tusup és Szabó Zsófi

Tusup személyisége áll a szakítás háttérében a Bors szerint.

Péntek: napos idő lesz meg fátyolfelhők

A Kisalföldön azért zápor, zivatar is előfordulhat.

Az EP különleges nemzetközi törvényszéket hozna létre az az orosz agresszió kivizsgálására

Eme bíróság elé állítanák Oroszország politikai vezetőit, katonai parancsnokait és szövetségeseiket az Ukrajnában elkövetett bűntettek miatt.

Meghalt Vangelis

A Tűzszekerek, a Szárnyas fejvadász, az 1492 – A Paradicsom meghódítása zeneszerzője egy franciaországi kórházban hunyt el.

Majdnem 44 kilométeren keresztül driftelt egy elektromos autó

Új Guinness-rekordot állított fel ezzel a sofőr.