Djokovic elismerte, hogy hibázott, amikor koronavírusosan adott interjút

ugytudjuk.hu 2022-01-12 14:27:32
Csütörtökön dőlhet el a szerb világelső teniszező sorsa.

Novak Djokovic, a világ jelenlegi első számú férfi teniszezője közleményben ismerte el, hogy hibás döntést hozott decemberben, amikor koronavírusosan adott interjút a francia L'Equipe sportlapnak.

A szerb világsztár múlt szerdán érkezett meg Melbourne-be, az ausztrál nyílt bajnokság helyszínére, de a reptéren nem engedték be az országba, visszavonták belépési engedélyét, órákig egy szobában kellett várakoznia, majd egy erre a célra kijelölt hotelben szállásolták el. A vízumát hétfőn bírósági döntés nyomán visszakapta, az ugyanakkor továbbra is kérdéses, hogy indulhat-e a Grand Slam-tornán.

Djokovic korábban oltásszkeptikus kijelentéseket tett, így Ausztráliába érkezése óriási felháborodást váltott ki, mivel felmerült a gyanú, hogy kivételeztek vele.

A játékos ügyvédei szombaton olyan iratokat tettek közzé, melyek szerint Djokovic november közepén megkapta a beutazáshoz szükséges vízumot, december 30-án pedig az orvosi mentességről szóló igazolást is. Utóbbit annak alapján, hogy december 16-án pozitív tesztet szolgáltatott.   

A 20-szoros GS-győztes azért jelentetett meg szerdán közleményt az Instagram-oldalán, mert a botrány nem csitult körülötte, nyilvánvalóvá vált, hogy pozitív tesztje ellenére nem vonult karanténba és a lapinterjú mellett egy gyerekek számára rendezett nyilvános eseményen is részt vett.

"Nem kaptam meg az értesítést a PCR-teszt pozitív eredményéről addig az eseményig. A következő napon, december 18-án a belgrádi teniszközpontomban adtam egy jóval korábban leegyeztetett interjút a L'Equipe-nek. Miután megtudtam az eredményt, azon a beszélgetésen és fotózáson kívül minden más programomat lemondtam"

– írta közleményében Djokovic.

„Kötelességemnek éreztem, hogy megcsináljam az interjút, mert nem akartam cserbenhagyni az újságírót, ugyanakkor ügyeltem a biztonságos távolság megtartására és a fotózást leszámítva végig maszkot viseltem. Amíg azt követően hazafelé tartottam, hogy karanténba vonuljak, rájöttem, hogy hibás döntést hoztam és egy későbbi időpontra kellett volna halasztanom az interjút.”

– tette hozzá.

Nem csupán emiatt kellett most magyarázkodnia, hétfőn ugyanis különböző weboldalakon és a közösségi médiában olyan fotók és videók jelentek meg, amelyek állítólag bizonyítják, hogy a Monacóban élő Djokovic az ausztráliai utazását megelőző 14 napban Szerbiában és Spanyolországban is tartózkodott, miközben ő nemmel felelt arra a kérdésre, hogy a melbourne-i útját megelőző két hétben járt-e külföldön.

Az utazási nyilatkozatomat a csapatom töltötte ki az én nevemben, ahogy ezt az országba érkezésemnél is elmondtam a határőröknek. Az ügynököm már korábban sajnálatát fejezte ki az adminisztrációs hiba miatt, azért, hogy rossz mezőt jelölt be az űrlapon a korábbi utazásokra vonatkozó résznél. Ez egy emberi hiba volt, de semmiképpen sem szándékos. Kihívásokkal teli időket élünk a világjárvány alatt, és ilyen hibák előfordulnak

– jegyezte meg a 34 éves sportoló.

Az Australian Openen kilencszer győztes, címvédő teniszezővel kapcsolatban a végső döntést Alex Hawke bevándorlásügyi miniszter hozza meg, legkorábban csütörtökön, aznap, amikor a hétfőn rajtoló GS-viadal sorsolását tartják. A szerb parlament szóvivője, Ivica Dacic korábban aggodalmát fejezte ki, hogy ha Hawke kiutasítja Djokovicot Ausztráliából, akkor a világelső a következő három évben nem utazhat be az országba.

Az óriási nemzetközi visszhangot kiváltó ügyben a szerb és az ausztrál miniszterelnök kedden egyeztetett egymással.

Előbbi, Ana Brnabic egy keddi interjúban - még a teniszező közleményének megjelenése előtt - bírálta Djokovicot, és kijelentette, hogy decemberben megsérthette a szerb törvényeket, azzal hogy fertőzötten nem maradt karanténban.

Szólj hozzá!

Bejegyezték a Haladás 1919 Labdarúgó Kft.-t

Egyelőre még 100%-ban a szombathelyi önkormányzat a tulajdonos.

Két győri és egy szombathelyi gimnázium a középiskolák TOP 20-as csapatában

A Kazinczy Ferenc Gimnázium, a Révai Miklós Gimnázium, és szombathelyi az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium volt eminens. 

Kósa Roland lett Győr alpolgármestere

Konszenzussal választották meg.

Lemondott mandátumáról Jenei Ferenc

A győri önkormányzati képviselő mandátumát Rosinger Tímea veszi fel.

Mit kell tudni a chili paprika aromáról?

A chili kapcsán nincs ember a Földön, aki ne a tüzes csípősségre asszociálna.

Az Audi vezetése Győr új polgármesterénél járt

A mai találkozó megerősítette a feleket abban, hogy erős a partnerség a város és a vállalat között.

Marad az előterjesztések 5 napos közzétételi ideje Sárváron

Kondora polgármester visszavonta az szmsz ezen módosítását.

Többszöri próbálkozás után kapták el a győri kábítószerneppert a rendőrök

Rendszeresen vezetett jogsi nélkül kábítószer hatása alatt.

Illegális fegyvertartóra csaptak le Sárváron

Puskát és 100 darab lőszert találtak.

Frontális karambol történt a 82-esen, Győrújbarátnál

A baleset miatt teljesen lezárták az érintett útszakaszt.

DK: A győri megyei közgyűlés járjon el a sugárterápiás gépek javításának érdekében!

Ha arra volt pénz, hogy a megyei önkormányzat 100 millió forintért bérelje a győri Csónakházat, amelynek a fenntartása azóta is milliókat emészt fel, akkor a sugárterápiás gépekre is legyen! - véli a párt.

Újranyit az oladi posta Szombathelyen

Február, március környékén kezdheti meg működését. Nem a Posta fogja üzemeltetni.

Megint nincs fizetés a Haladás VSE-ben

Hova lesz az évi 250 millió forintos minisztériumi támogatás?