A Vasi Friss Rádió Kft. fizette ki Hende Csaba helyett a Haladás Sportkomplexum terembérlését

Farkas Bazsi 2021-12-27 13:57:00
A Szombathely 300 konferencia a képviselő rendezvénye volt, de miért egy olyan cég fizette ki a bérlést, amihez Hendének semmi köze nincsen?

Megtisztelő jelenlétére feltétlenül számítunk, az eseményen szeretettel várjuk Önt és munkatársait.

Üdvözlettel: DR.Hende Csaba országgyűlési képviselő - ez áll a szombathely300.hu-ra feltöltött digitális meghívón. Hende Facebook-oldalára, pedig a következő szöveggel került ki poszt a december 16. konferenciáról:

A digitalizáció átszövi mindennapjainkat és erre nekünk polgároknak és a vállalkozásoknak is fel kell készülnünk!
A tegnap fórumon középpontjában is a digitalizáció témája állt. 
Kitértünk arra is, hogyan lehet Szombathely okos város.
Hajrá Szombathely!

Hende Csaba úgy indította el a Szombathely 300-at, hogy nem is használhatná Szombathely nevét

Weblapot indított, konzultál és konferenciát is tartott már Szombathely 300 névvel Hende Csaba, Szombathely és térsége fideszes parlamenti képviselője. Hende konzultációban arra kíváncsi, hogy mire költenének el a szombathelyiek 300 milliárd forintot. Ez a pénz azonban egyelőre még nincs a város kasszájában - ezt egyébként Illés Károly, a Fidesz frakcióvezetője is elismerte - csupán egy olyan becslés alapján belőtt összeg, amit Szombathely sikeres uniós pályázatokkal érhet el.

A rendezvényt egyébként a szombathelyi közgyűléssel egy időben tartották, Hendének azonban fontosabb volt egy nem létező összeg kapcsán konferenciát tartani, mint a város aktuális ügyeiről informálódni.

Az utóbbi időben látványosan beköltözött Hende a Haladás Sportkomplexumba. Lassan nincsen olyan hét, hogy valami fórumot, konferenciát, találkozót ne tartana a VIP teremben. 

Illés Károly elismerte, hogy egyelőre még csak lehetőség van, konkrét 300 milliárd forint nincs, ami Szombathelyre érkezik

Többek között önbeismerés is jutott a szombathelyi Fidesz-frakció vezetőjének a közgyűlés utáni mai sajtótájékoztatón ugyanis azt mondta Illés Károly, hogy nem volt jó döntés tőlük 2015-ben a Haladás többségi tulajdonának átadása a Halmill Kft.-nek. Beszélt a Falco Zrt.-ről is, ennek kapcsán azt mondta, hogy a cég nagyon sok mindent elvégzett, de további tennivalók vannak még.

Nem véletlen talán, hogy a létesítmény állami átvételekor Gál Sándort, a szombathelyi Fidesz elnökségi tagját kellett visszahelyezni ügyvezetőnek. 

Hogy megtudjuk, hogy Hende mennyit fizet a terem bérléséért, egyáltalán fizet-e a közpénzen épített és azon fenntartott létesítmény bérléséért közérdekű adatigényléseket küldtünk a Sportkomplexumnak. 

Van olyan igénylésünk ahol a válaszadásra rendelkezésre álló időt 15 nappal meghosszabbított az ügyvezető, ám a december 16. rendezvény kapcsán megkaptuk a kért szerződést. (A szerződés innen letölthető.)

Ebből az derül ki, hogy Hende terembérlését a Vasi Friss Rádió Kft. fizette ki.

A bérlésért egy 10 alkalomra szóló szerződés keretében, 150 ezer forint + ÁFÁ-t fizetett a cég. Egyébként ez az Kft. amelyik a Fidesz közeli frisss.hu-t és a mára már a Rádió1 hálózatába kapcsolt Frisss FM-et is működteti. A cég a Gyöngy Rádió Kft. tulajdonában van, amelynek tulajdonosa Kis-Kádi Tamás. Kis-Kádit Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) polgármestersége alatt Szombathely képviseletében delegálták a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ Nonprofit Kft. felügyelő bizottságába. 

Érdekes, hogy bár a Fidesz az összes hozzájuk köthető sajtót beterelt a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványba, a Frisss valahogy elkerülte a figyelmüket.

Tiltott pártfinanszírozás? Egy külsős cég fizette ki a szombathelyi Fidesz egyik önkormányzati választási molinóját

Adjunk együtt új lendületet Szombathelynek - hirdette egy molnió a szombathelyi régi cipőgyár falán az októberi önkormányzati választások előtt. A hirdetés a Fideszé volt, csak hogy azért nem a párt fizetett. Most birtokunkba került okiratok szerint a nettó 495 ezer forintba kerülő hirdetést a Vasi Friss Rádió Kft. rendelte meg október 1.

Nem ez az első alkalom, hogy a Vasi Friss Rádió Kft. feltűnik finanszírozóként Hende és a szombathelyi Fidesz közelében. A 2019-es önkormányzati választásokon a Kft. fizette ki a párt egyik választási plakáthelyét.

Hendét emailben kerestük meg, hogy megtudjuk miért egy olyan cég fizette ki a terem bérleti díját amihez semmi köze sincsen. Amint kapunk választ jelentkezni fogunk. 

Szólj hozzá!

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.