Három vádlott egyezséget kötött az ügyészséggel a győrszentiváni drogklán perében

Papp László Tamás 2021-11-08 10:23:00
Összesen 21 vádlott áll bíróság elé az ügyben.

A sajtóban korábban a szinesfém-kereskedők ügyeként ismertté vált elkövetői kört érintő újabb büntetőügy tárgyalása kezdődik meg hétfőn

– tákékoztatta portálunkat a Győri Törvényszék még korábban.

Végül a V. R. és 20 társa ügyében kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indított eljárás tárgyalása ma 9 órakor kezdődött a Győri Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság épületének nagytermében.

Közülük három vádlott elismerte bűnösségét, így az előkészítő ülésen

  • P. Márkot (10. rendű vádlott) 3 év 10 hónap,
  • P. Károlyt (12. rendű vádlott) 3 év, 
  • és Sz. E. Józsefet (13. rendű vádlott) 1 év 8 hónap, 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság.

Az ítéletet mindhárom vádlott és az ügyészség is tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.

A vádemeléshez vezető nyomozás lezárásáról idén júniusban mi is beszámoltunk.

Nem a kis halra mentek: a győri és a vasi zsaruk közösen csaptak le egy droghálózat vezetőire

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának koordinációjában 2020.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának koordinációjában 2020. június 30-án 5 órakor, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ, valamint a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei közösen, összehangolt akció keretében csaptak le egy győrszentiváni kábítószer-kereskedő hálózat vezető tagjaira, és az alájuk sorolt dílerekre 

– szólt az akkori közlemény.

A csoport tagjai nem voltak ismeretlenek a hatóság előtt

mivel néhány éve közülük többeket gazdasági bűncselekmények miatt eljárás alá vontak - azonban így is közel másfél éves nyomozási munka eredményeként sikerült összegyűjteni azokat a terhelő információkat és bizonyítékokat, amelyek alapján látókörbe kerültek a kábítószer-kereskedelmet irányítók és a bűnbanda tagjai

 A megyei rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya

a 37 éves V. Csaba, 34 éves V. Lajos, a 30 éves V. Roland, a 24 éves V. Róbert Lucián, a 46 éves V. Róbert és a 74 éves M. Erzsébet győri lakosokat, valamint P. Márk 30 éves nagyszentjánosi, Sz. József 40 éves szombathelyi lakost

jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt

– őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki 

A 2014 decemberében benyújtott vádiratot követően 6 évvel a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség újabb vádiratot nyújtott be 21 elkövetővel szemben, akik közül nyolc személy ugyanahhoz a győrszentiváni V. családhoz tartozik

Ekkora üzlet a pikó Győr környékén

A 2014 decemberében benyújtott vádiratot követően 6 évvel a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség újabb vádiratot nyújtott be 21 elkövetővel szemben, akik közül nyolc személy ugyanahhoz a győrszentiváni V. családhoz tartozik - írja a vádhatóság közleménye. Az ügyészség tizenegy elkövetőt jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer kereskedelemmel vádol, mely életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

Az ügyészség tizenegy elkövetőt jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer kereskedelemmel vádol,

mely életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

– írta augusztusban az ügyészségi közlemény.

Az elkövetők a vádirat szerint

főleg marihuána, illetőleg a „pikó” néven ismert metamfetamin terjesztésével foglalkoztak.

A marihuánát kilogrammonkénti tételben és grammonkénti adagokban is értékesítették, míg

napjaink egyik legaddiktívabb, legroncsolóbb kábítószerét, a metamfetamint

fecskendőkben adagolták, hígították és árusították kisebb és nagyobb tételekben, éveken keresztül, főként Győr-Moson-Sopron megyében és Vas megyében.

– szól az ügyészségi közlemény.

A műveletben közel 400 rendőr drogkereső szolgálati kutyákkal, talajradarral és fali röntgennel kutatást hajtott végre a bűnbandához tartozó személyek által használt ingatlanokban, valamint gépjárművekben 

– mutatták be a vádirat benyújtását megelőző rendőrségi akció nagyságrendjét.

Munkában a fali röntgen...

Fotó: police.hu

Több, a helyi drogpiacra rálátással bíró forrásunkat is megkérdeztük: hogy befolyásolta a terjesztést, a kínálatot a grandiózusnak tűnő hatósági fellépés?

A pikót gyakorlatilag mindenhol terjesztik Győrben, szinte minden utcában van olyan, aki árulja, ezek persze általában kis halak. Nemcsak a szegényebb negyedekben, mint Újváros vagy Sziget, de elitebb környékeken is, sőt: már a Győr környéki falvakban is jelen van.

Ha pár terjesztő lebukik, mint nemrég a V-klán, az a fogyasztóknak jóformán fel sem tűnik, ugyanúgy be tudod szerezni, ha kilépsz az utcára.” 

– mondta el Gergő, aki régebben maga is pikózott, de már leszokott róla, viszont továbbra is ugyanúgy látja, mi folyik e téren. 

A pikó a győrszentiváni klán lekapcsolása után is zavartalanul terjed Győrben

Idén több riportban is foglalkoztunk a pikó „márkanevű" metamfetamin rohamos győri terjedésével. Napjaink egyik legaddiktívabb kábítószereként jellemezte az ügyészség ezt a szert, amikor vádat emelt a drogterjesztő klán ellen. A 2014 decemberében benyújtott vádiratot követően 6 évvel a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség újabb vádiratot nyújtott be 21 elkövetővel szemben, akik közül nyolc személy ugyanahhoz a győrszentiváni V.

A korábbi riportunkban már nyilatkozó másik forrásunk, a metamfetamint korábban ugyancsak aktívan használó, de szintén leszokott Tamás is megerősítette, hogy:

a V-család kiesése (amelynek nyolc tagja ellen emeltek vádat idén augusztusban) semmiféle fennakadást vagy üzemzavart nem okozott a pikó behozatalában, illetve terjesztésében.

„Aki pikózik, észre se veszi, hogy néhány terjesztőt lekapcsoltak, mert van bőven utánpótlás, szóval másnap ugyanúgy simán meg tudja venni az adagját.

Annyira elterjedt a cucc, és akkora pénz van benne, hogy néhány ember ide vagy oda nem tétel” 

– állítja forrásunk.

A metfőzéshez nem kell Walter White - egy győri pikó-fogyasztóval beszélgettünk

Az utóbbi hónapokban több cikkben is beszámoltunk a pikó nevű metamfetamin rohamos terjedéséről. A szer azoknak is ismert lehet, akik soha nem fogyasztották, hisz ennek előállításán fáradoztak a Breaking Bad - magyarul Totál szívás - című kultszéria hősei, a kémiatanárból lett drogvegyész, Walter White, és kuktája, Jesse Pinkman.

Aki szerint, ha egy adott család néhány "rangidős" tagját el is viszik a rendőrök, a következő generáció rögtön a helyükbe lép.

„Újvárosban például az ilyen családokon belül már a kiskorú, 10-12 éves gyerekek is be vannak avatva az üzletbe...”

„...mondjuk ők csomagolják az árut, mire felnőnek, már simán profi drogárus lesz belőlük.

A pikó nem fizet rosszul....

Fotó: police.hu

El tudod képzelni, mivé válik egy gyerek ilyen környezetben. Azért az súlyos, hogy mondjuk a nagymama is simán benne van az üzletben, és erre neveli az unokáit.  

A hatóságok viszont ezzel nem foglalkoznak, néha kivonnak a forgalomból pár embert, nagyjából ennyi, amit tesznek.” 

– állítja Tamás.

Szólj hozzá!

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.

Kocsis Máté: Sulyok Tamást jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek

Jövő hétfőn dönt az államfő lemondásának elfogadásáról az Országgyűlés, és a kormánypárti frakciók ezt támogatni fogják szavazatukkal.