Homok Zsolthoz került a Szombathelyi Haladás úgy, hogy nem Homlok Zsolt lett a tulajdonos

Farkas Bazsi 2021-10-28 18:18:00
Megemelték a focicsapatot működtető cég alaptőkéjét, az ehhez szükséges pénzt szponzorként adja a Vasútvill Kft.

A múlt hét óta napi téma Szombathelyen a Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgó csapatát működtető cég alaptőke emelése. Ahogy már korábban írtunk róla, az emelés előtt és után így néznének ki a tulajdoni viszonyok.

  Jelenlegi  Tervezett
Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata törzsbetéte: 510.000,- Ft, arány: 10,2 % törzsbetéte: 510.000,- Ft, arány: 1,26 %
Haladás Marketing Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. törzsbetéte: 426.950,- Ft,   arány: 8,54 % törzsbetéte: 36.057.450,- Ft,   arány: 88,74 %
ILLÉS SPORT ALAPÍTVÁNY és a VIKTORIA Football Club Szombathely közös tulajdonban álló törzsbetét összesen 4.063.050,- Ft, 
arány: 81,26 %
közös tulajdonban álló törzsbetét összesen 4.063.050,- Ft, 
arány: 10 %

Korábban kérdés volt, hogy hogyan tudja a Haladás Marketing Kft. lekövetni a tőkeemelést akkor, amikor az utóbbi években szinte alig volt nyeresége. Mint azt szerkesztőségünk megtudta, a Vasútvill Kft. szponzori szerződéssel kíván pénzt adni a Marketing Kft.-nek.

A Vasútvill Kft. mögött Homlok Zsolt áll

Bizottsági meghallgatáson vett ma részt a Szombathelyi Haladás NB2-es labdarúgó csapatát működtető cég ügyvezetője, Séllei Árpád. Arról már korábban beszámoltunk, hogy a Vasútvill Kft. beszállna a szombathelyi fociba, oly módon, hogy a pénzt tenne bele a Haladás Marketing Kft.-n keresztül. A törzstőke emelés után a Marketing Kft. lenne a többségi tulajdonos.

Azt egyébként a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft., vagyis a focicsapatot működtető cég ügyvezetője Séllei Árpád, valamint a Vasútvill Kft. ügyvezetője, Nógrádi Zsolt is elismerte, hogy a Vasútvill mögött valójában Homlok Zsolt áll.

Vasútvill: cégünk nem kíván részesedést szerezni a Szombathelyi Haladás Kft.-ben

A múlt héten közzétett közgyűlési anyagból derült ki, hogy többségi tulajdonos váltás lenne a Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgó csapatát működtető cégben, a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft.-ben. A cégben törzstőkét emelnének, ami azt eredményezné, hogy a többségi tulajdonos a Haladás Marketing Kft. lenne. Csakhogy a Szombathelyi Haladás Kft.

A mai szombathelyi városi közgyűlés tárgyalta a tőkeemelés kérdését. A napirendi pontból kikerült a korábban benne szereplő az aranyszavazat, vagyis az önkormányzati vétójog megszüntetése.

A közgyűlés jóváhagyta a tőkemelést azzal, hogy Szombathely leköveti a tőkeemelés arányát. 

Szólj hozzá!

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.