Illéstől Sélleihez kerülne a Hali többségi tulajdona

Farkas Bazsi 2021-10-22 06:56:00
Tőkeemeléssel az Illés Alapítványtól a Haladás Marketing Kft.-hez kerülne a Szombathelyi Haladás labdarúgó csapatát működtető cég többségi üzletrésze. Ám ehhez a szombathelyi önkormányzatnak is lesz még egy-két szava.

Törzstőke emelést hajtanának végre a Szombathelyi Haladás labdarúgó csapatát működtető Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft.-nél - derül ki az októberi közgyűlésre összeállított anyagból.

A javaslat szerint a társaság törzstőkéje a jelenlegi 5 millió forintról 40 millió 630 ezer 500 forintra emelkedne.

Amennyiben a törzstőke emelésben a város nem kíván részt venni, akkor a tulajdoni arányok a következőképpen változnának:

  Jelenlegi  Tervezett
Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata törzsbetéte: 510.000,- Ft, arány: 10,2 % törzsbetéte: 510.000,- Ft, arány: 1,26 %
Haladás Marketing Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. törzsbetéte: 426.950,- Ft,   arány: 8,54 % törzsbetéte: 36.057.450,- Ft,   arány: 88,74 %
ILLÉS SPORT ALAPÍTVÁNY és a VIKTORIA Football Club Szombathely közös tulajdonban álló törzsbetét összesen 4.063.050,- Ft, 
arány: 81,26 %
közös tulajdonban álló törzsbetét összesen 4.063.050,- Ft, 
arány: 10 %

De, hogy ez valóban meg fog-e történni, vagy a város mégis a zsebébe nyúl-e az majd csak a jövő heti közgyűlésen dől majd el. 

Ahogy az is, hogy mi lesz a város eddigi jogaival. A szombathelyi önkormányzat eddig ugyanis rendelkezett úgynevezett “aranyszavazatokkal”. A társasági szerződés módosításánál például vétózhatott. Mind a törzstőke emelésről, mind pedig az aranyszavazat további sorsáról döntenie kell a képviselőknek.

Illéstől majdnem Homlokhoz, majd Illéshez és végül Sélleihez 

Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. 2004-ben került a szombathelyi önkormányzat tulajdonába. A cég egy korábbi pápai társaság jogutódja, amelyre Bíró Péter szombathelyi távozása után azért volt szükség, hogy a város indíthasson focicsapatot a professzionális bajnokságban.

A Haladás Marketing Kft. már 2006-ban beszállt a cégbe.

2015-ben a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. többségi tulajdona Illés Béla és Halmai Gábor cégéhez a Halmillhez került. 2019-ben egy közlemény érkezett, hogy a Homlok Zsolt elnökségével működő Haladás VSE fogadja be a focicsapatot működtető céget.

Hosszú bizonytalanság után megoldódhat a Szombathelyi Haladás helyzete. A Szombathelyi MÁV Haladás Vasutas Sportegyesület (Haladás VSE) elnöksége, ma délelőtti ülésén, felhatalmazta az egyesület társadalmi elnökét, hogy szándéknyilatkozatot írjon alá a patinás labdarúgóklubot működtető Szombathelyi Haladás Kft. (Haladás Kft.) többségi tulajdonosával, a HALMILL Team Tanácsadó Kft.-vel annak a Haladás Kft.-ben meglévő tulajdonrésze átvételéről - szólt a közlemény.

Ám a manőver valamiért fényt kapott, így szándéknyilatkozat ide vagy oda, a céget végül Illés Béla alapítványa az Illés Sport Alapítvány vette át. 

Most viszont a tőkeemeléssel a többségi tulajdon a mostani ügyvezető, Séllei Árpád céggéhez, a Haladás Marketing Kft.-hez kerülne.

Az Opten adatai szerint a Séllei cége egy mikrovállalkozás, reklámügynöki tevékenység a főtevékenysége és még munkavállaló sincsen bejelentve. 

Az elmúlt években nem sok nyereséget termelt, ha termelt egyáltalán. 2018-ban 77 ezer forint volt az éves nyeresége, 2019-ben 150 ezer forintot hozott a cég a konyhára, 2020-ban pedig 235 ezer forint veszteséget termelt. Egyelőre tehát a könyvelésből nem látni, hogy miből tenné be a cég a tőke emeléshez szükséges 35 millió 630 ezer 500 forintot. 

Szólj hozzá!

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.