Illéstől Sélleihez kerülne a Hali többségi tulajdona

Farkas Bazsi 2021-10-22 06:56:00
Tőkeemeléssel az Illés Alapítványtól a Haladás Marketing Kft.-hez kerülne a Szombathelyi Haladás labdarúgó csapatát működtető cég többségi üzletrésze. Ám ehhez a szombathelyi önkormányzatnak is lesz még egy-két szava.

Törzstőke emelést hajtanának végre a Szombathelyi Haladás labdarúgó csapatát működtető Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft.-nél - derül ki az októberi közgyűlésre összeállított anyagból.

A javaslat szerint a társaság törzstőkéje a jelenlegi 5 millió forintról 40 millió 630 ezer 500 forintra emelkedne.

Amennyiben a törzstőke emelésben a város nem kíván részt venni, akkor a tulajdoni arányok a következőképpen változnának:

  Jelenlegi  Tervezett
Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata törzsbetéte: 510.000,- Ft, arány: 10,2 % törzsbetéte: 510.000,- Ft, arány: 1,26 %
Haladás Marketing Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. törzsbetéte: 426.950,- Ft,   arány: 8,54 % törzsbetéte: 36.057.450,- Ft,   arány: 88,74 %
ILLÉS SPORT ALAPÍTVÁNY és a VIKTORIA Football Club Szombathely közös tulajdonban álló törzsbetét összesen 4.063.050,- Ft, 
arány: 81,26 %
közös tulajdonban álló törzsbetét összesen 4.063.050,- Ft, 
arány: 10 %

De, hogy ez valóban meg fog-e történni, vagy a város mégis a zsebébe nyúl-e az majd csak a jövő heti közgyűlésen dől majd el. 

Ahogy az is, hogy mi lesz a város eddigi jogaival. A szombathelyi önkormányzat eddig ugyanis rendelkezett úgynevezett “aranyszavazatokkal”. A társasági szerződés módosításánál például vétózhatott. Mind a törzstőke emelésről, mind pedig az aranyszavazat további sorsáról döntenie kell a képviselőknek.

Illéstől majdnem Homlokhoz, majd Illéshez és végül Sélleihez 

Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. 2004-ben került a szombathelyi önkormányzat tulajdonába. A cég egy korábbi pápai társaság jogutódja, amelyre Bíró Péter szombathelyi távozása után azért volt szükség, hogy a város indíthasson focicsapatot a professzionális bajnokságban.

A Haladás Marketing Kft. már 2006-ban beszállt a cégbe.

2015-ben a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. többségi tulajdona Illés Béla és Halmai Gábor cégéhez a Halmillhez került. 2019-ben egy közlemény érkezett, hogy a Homlok Zsolt elnökségével működő Haladás VSE fogadja be a focicsapatot működtető céget.

Hosszú bizonytalanság után megoldódhat a Szombathelyi Haladás helyzete. A Szombathelyi MÁV Haladás Vasutas Sportegyesület (Haladás VSE) elnöksége, ma délelőtti ülésén, felhatalmazta az egyesület társadalmi elnökét, hogy szándéknyilatkozatot írjon alá a patinás labdarúgóklubot működtető Szombathelyi Haladás Kft. (Haladás Kft.) többségi tulajdonosával, a HALMILL Team Tanácsadó Kft.-vel annak a Haladás Kft.-ben meglévő tulajdonrésze átvételéről - szólt a közlemény.

Ám a manőver valamiért fényt kapott, így szándéknyilatkozat ide vagy oda, a céget végül Illés Béla alapítványa az Illés Sport Alapítvány vette át. 

Most viszont a tőkeemeléssel a többségi tulajdon a mostani ügyvezető, Séllei Árpád céggéhez, a Haladás Marketing Kft.-hez kerülne.

Az Opten adatai szerint a Séllei cége egy mikrovállalkozás, reklámügynöki tevékenység a főtevékenysége és még munkavállaló sincsen bejelentve. 

Az elmúlt években nem sok nyereséget termelt, ha termelt egyáltalán. 2018-ban 77 ezer forint volt az éves nyeresége, 2019-ben 150 ezer forintot hozott a cég a konyhára, 2020-ban pedig 235 ezer forint veszteséget termelt. Egyelőre tehát a könyvelésből nem látni, hogy miből tenné be a cég a tőke emeléshez szükséges 35 millió 630 ezer 500 forintot. 

Szólj hozzá!

Bejegyezték a Haladás 1919 Labdarúgó Kft.-t

Egyelőre még 100%-ban a szombathelyi önkormányzat a tulajdonos.

Két győri és egy szombathelyi gimnázium a középiskolák TOP 20-as csapatában

A Kazinczy Ferenc Gimnázium, a Révai Miklós Gimnázium, és szombathelyi az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium volt eminens. 

Kósa Roland lett Győr alpolgármestere

Konszenzussal választották meg.

Lemondott mandátumáról Jenei Ferenc

A győri önkormányzati képviselő mandátumát Rosinger Tímea veszi fel.

Mit kell tudni a chili paprika aromáról?

A chili kapcsán nincs ember a Földön, aki ne a tüzes csípősségre asszociálna.

Az Audi vezetése Győr új polgármesterénél járt

A mai találkozó megerősítette a feleket abban, hogy erős a partnerség a város és a vállalat között.

Marad az előterjesztések 5 napos közzétételi ideje Sárváron

Kondora polgármester visszavonta az szmsz ezen módosítását.

Többszöri próbálkozás után kapták el a győri kábítószerneppert a rendőrök

Rendszeresen vezetett jogsi nélkül kábítószer hatása alatt.

Illegális fegyvertartóra csaptak le Sárváron

Puskát és 100 darab lőszert találtak.

Frontális karambol történt a 82-esen, Győrújbarátnál

A baleset miatt teljesen lezárták az érintett útszakaszt.

DK: A győri megyei közgyűlés járjon el a sugárterápiás gépek javításának érdekében!

Ha arra volt pénz, hogy a megyei önkormányzat 100 millió forintért bérelje a győri Csónakházat, amelynek a fenntartása azóta is milliókat emészt fel, akkor a sugárterápiás gépekre is legyen! - véli a párt.

Újranyit az oladi posta Szombathelyen

Február, március környékén kezdheti meg működését. Nem a Posta fogja üzemeltetni.

Megint nincs fizetés a Haladás VSE-ben

Hova lesz az évi 250 millió forintos minisztériumi támogatás?