Illéstől Sélleihez kerülne a Hali többségi tulajdona

Farkas Bazsi 2021-10-22 06:56:00
Tőkeemeléssel az Illés Alapítványtól a Haladás Marketing Kft.-hez kerülne a Szombathelyi Haladás labdarúgó csapatát működtető cég többségi üzletrésze. Ám ehhez a szombathelyi önkormányzatnak is lesz még egy-két szava.

Törzstőke emelést hajtanának végre a Szombathelyi Haladás labdarúgó csapatát működtető Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft.-nél - derül ki az októberi közgyűlésre összeállított anyagból.

A javaslat szerint a társaság törzstőkéje a jelenlegi 5 millió forintról 40 millió 630 ezer 500 forintra emelkedne.

Amennyiben a törzstőke emelésben a város nem kíván részt venni, akkor a tulajdoni arányok a következőképpen változnának:

  Jelenlegi  Tervezett
Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata törzsbetéte: 510.000,- Ft, arány: 10,2 % törzsbetéte: 510.000,- Ft, arány: 1,26 %
Haladás Marketing Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. törzsbetéte: 426.950,- Ft,   arány: 8,54 % törzsbetéte: 36.057.450,- Ft,   arány: 88,74 %
ILLÉS SPORT ALAPÍTVÁNY és a VIKTORIA Football Club Szombathely közös tulajdonban álló törzsbetét összesen 4.063.050,- Ft, 
arány: 81,26 %
közös tulajdonban álló törzsbetét összesen 4.063.050,- Ft, 
arány: 10 %

De, hogy ez valóban meg fog-e történni, vagy a város mégis a zsebébe nyúl-e az majd csak a jövő heti közgyűlésen dől majd el. 

Ahogy az is, hogy mi lesz a város eddigi jogaival. A szombathelyi önkormányzat eddig ugyanis rendelkezett úgynevezett “aranyszavazatokkal”. A társasági szerződés módosításánál például vétózhatott. Mind a törzstőke emelésről, mind pedig az aranyszavazat további sorsáról döntenie kell a képviselőknek.

Illéstől majdnem Homlokhoz, majd Illéshez és végül Sélleihez 

Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. 2004-ben került a szombathelyi önkormányzat tulajdonába. A cég egy korábbi pápai társaság jogutódja, amelyre Bíró Péter szombathelyi távozása után azért volt szükség, hogy a város indíthasson focicsapatot a professzionális bajnokságban.

A Haladás Marketing Kft. már 2006-ban beszállt a cégbe.

2015-ben a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. többségi tulajdona Illés Béla és Halmai Gábor cégéhez a Halmillhez került. 2019-ben egy közlemény érkezett, hogy a Homlok Zsolt elnökségével működő Haladás VSE fogadja be a focicsapatot működtető céget.

Hosszú bizonytalanság után megoldódhat a Szombathelyi Haladás helyzete. A Szombathelyi MÁV Haladás Vasutas Sportegyesület (Haladás VSE) elnöksége, ma délelőtti ülésén, felhatalmazta az egyesület társadalmi elnökét, hogy szándéknyilatkozatot írjon alá a patinás labdarúgóklubot működtető Szombathelyi Haladás Kft. (Haladás Kft.) többségi tulajdonosával, a HALMILL Team Tanácsadó Kft.-vel annak a Haladás Kft.-ben meglévő tulajdonrésze átvételéről - szólt a közlemény.

Ám a manőver valamiért fényt kapott, így szándéknyilatkozat ide vagy oda, a céget végül Illés Béla alapítványa az Illés Sport Alapítvány vette át. 

Most viszont a tőkeemeléssel a többségi tulajdon a mostani ügyvezető, Séllei Árpád céggéhez, a Haladás Marketing Kft.-hez kerülne.

Az Opten adatai szerint a Séllei cége egy mikrovállalkozás, reklámügynöki tevékenység a főtevékenysége és még munkavállaló sincsen bejelentve. 

Az elmúlt években nem sok nyereséget termelt, ha termelt egyáltalán. 2018-ban 77 ezer forint volt az éves nyeresége, 2019-ben 150 ezer forintot hozott a cég a konyhára, 2020-ban pedig 235 ezer forint veszteséget termelt. Egyelőre tehát a könyvelésből nem látni, hogy miből tenné be a cég a tőke emeléshez szükséges 35 millió 630 ezer 500 forintot. 

Szólj hozzá!

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.