Homlok Zsolt a helyszínen nézte végig a vasárnap megrendezett Haladás-Ajka összecsapást

Farkas Bazsi 2021-10-25 11:11:00
A zöld-fehér klub ezerrel robog a Homlok érdekeltségébe tartozó Vasútvill felé.

Ahogy arról a múlt héten is írtunk már, tulajdonosváltás néz ki a Szombathelyi Haladás NB1-es labdarúgó csapatát működtető Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft.-nél. A cég törzstőkéjét  35 millió 630 ezer 500 forinttal emelnék meg, így pedig a jelenleg kisebbségi tulajdonos, Haladás Marketing Kft. lépne elő többségi tulajdonossá.

Amennyiben a törzstőke emelésben a város nem kíván részt venni, akkor a tulajdoni arányok a következőképpen változnának:

  Jelenlegi  Tervezett
Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata törzsbetéte: 510.000,- Ft, arány: 10,2 % törzsbetéte: 510.000,- Ft, arány: 1,26 %
Haladás Marketing Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. törzsbetéte: 426.950,- Ft,   arány: 8,54 % törzsbetéte: 36.057.450,- Ft,   arány: 88,74 %
ILLÉS SPORT ALAPÍTVÁNY és a VIKTORIA Football Club Szombathely közös tulajdonban álló törzsbetét összesen 4.063.050,- Ft, 
arány: 81,26 %
közös tulajdonban álló törzsbetét összesen 4.063.050,- Ft, 
arány: 10 %

 

A cég ügyvezetője és tulajdonosa egyszemélyben az a Séllei Árpád, aki a Haladás focicsapatánál jelenleg az ügyvezető.

Csakhogy a közel 36 millió forintot nem ő, hanem a Vasútvill Kft. tenné be a Marketing Kft.-n keresztül. Ez derült ki abból a levélből (Ami innen letölthető.), amit Séllei a szombathelyi polgármesternek, Nemény Andrásnak (Éljen Szombathely!) küldött. 

A Vasútvill Kft. logója az idei szezonban került fel a Haladás focistáinak mezére. Amikor a szezon elején Séllei Árpádnál a cégről érdeklődtünk, az ügyvezető azt mondta, még a bajnokság kezdete előtt sajtótájékoztató keretén belül mutatják be a társaságot és annak szerepvállalását a szombathelyi labdarúgásban. A tájékoztatót azonban a mai napig nem tartották meg. 

Itt érdemes megjegyezni, hogy idén márciusban jelentette be a klub, hogy Gőbl Gábor személyében klubmenedzsert igazoltak. Gőbl feladata a szponzorok felkutatása. Hogy mennyi pénzt kap ezért, azt nem tudni, minden esetre a Haladás mezén jelenleg a “kötelező” Tippmix és a csapatot most bekebelezni kívánó Vasútvill logója mellett egyetlen cég, az orvosi műszereket gyártó Endo Plus Kft. látható. Bár az Endo Plus sem új szerzemény, a Kft. logója már a tavalyi szezonban is ott volt a Hali mezén.

Na de vissza a Vasútvillhez.

A tervezett tőkeemelést a Haladás Marketing Kft. hajtaná végre, annak pénzügyi hátterét az új főszponzor a Vasútvill Kft. biztosítaná - áll Séllei levelében.

A Vasútvill Kft. képviseletében Homlok Zsolt jár el, a Kft. egyik felügyelőbizottsági tagja pedig Mészáros Lőrinc lánya, Homlok felesége (Homlok-Mészáros Ágnes) - írja egy mai posztjában Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.

Az Opten adataiban Homlok sehol sem szerepel. Homlok Zsolt felesége azonban a cégnyilvántartó szerint is felügyelőbizottsági tag. A Vasútvill tulajdonosa pedig egy cseh cég, a brnói székhelyű Rafinanz Promotion CZ.

A cégnek elég jól megy, mivel szinte az ország összes vasútvonalánál ők hajtották végre a villamosítást. Legutóbb a Vasútvill az R-Korddal közösen villamosította a Szabadbattyán-Balatonfüred vonalat 23 milliárdért. És nagyon meg lennénk lepve, ha a jelenleg még kiírás alatt lévő Kőszeg-Szombathely vasútvonalat nem a cég látná el villanykábelekkel. A cég tavaly 1 milliárd 568 millió 755 ezer forint adózott nyereséget tudott elkönyvelni.

Hogy milyen módon jutna hozzá a Haladás Marketing Kft. a Vasútvill 35 millió 630 ezer 500 forintjáthoz, azt nem részletezi a levél. 

Az azonban biztos, hogy a céggel összefüggésbe hozott Homlok Zsolt tegnap maga is ott volt a Haladás Ajka elleni mérkőzésén.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Nem ez az első eset, hogy Homlok közelébe kerülne a Haladás focicsapata. 2019-ben egy szándéknyilatkozatot írtak alá a fociklub vezetői a Homlok által elnökölt Haladás VSE-vel. Akkor az volt a szándék, hogy a Haladás labdarúgók beolvadnak a Haladás VSE-be. Hogy az ügy miért futott zátonyra, a mai napig nem tudni. A cég végül Illésék egyik zsebéből a másikba került. A többségi tulajdonos Halmill -  ami Illés Béla és Halmai Gábor közös cége - végül többségi cégrészét az Illés Sport Alapítványak adta át. 

A tőkeemelésről és az azzal együtt járó “aranyszavazat” elvesztéséről a csütörtöki közgyűlés dönt majd. 

Szólj hozzá!

Álhír terjed a Semmelweis Egyetem nevében

Egy nem létező tanszékre hivatkoznak.

Dobjatok el mindent, itt az új animációs Pókember-film első előzetese!

Izgalmasnak ígérkezik az Irány a Pókverzum folytatása.

Szexuális zaklatási ügyében való szerepe miatt kirúgta a CNN az egyik sztárműsorvezetőjét

Chris Cuomo megpróbálta eltussolni a bátyja ügyét, aki korábban New York kormányzója volt.

Részeg sofőr okozott balesetet Győr közelében

A rendőrök még a helyszínen elvették a jogosítványát.

Romániában is megjelent az omikron

A két fertőzött személy karanténban van, jelenleg tünetmentesek.

Több halálos áldozatot követelt a lavina Ausztriában

A sízőket 4-5 méter mélyen maga alá temette a hó.

Az ötös lottó mai nyerőszámait a Csinibabában sem olvasnák be

Na, vajon melyik számot kell később az újságban keresni?

Dráma: Verstappen az utolsó kanyarban vágta oda a Red Bullt Szaúd-Arábiában

Óriási körön volt, de a hiba miatt Mercedes első sor lesz a holnapi futam rajtjánál.

Főállásúak lettek a győri színészek

Eddig eseti megbízási szerződések után kaptak csak pénzt a fellépők, így a pandémia alatt elmaradt darabok miatt bevételük sem volt.

Karácsony Gergely vezeti a Párbeszéd választási listáját, de nem akar a parlamentbe beülni

Azt mondja, ez csak szimbolikus, ő továbbra is főpolgármesterként szeretne dolgozni, szövetségben az új kormánnyal.

Nem szerzett pontot a Gyirmót

Az első félidő még gól nélkül telt a Mezőkövesd ellen, de később már nem bírták a nyomást a győriek.

Továbbra is lehet regisztráció nélkül oltani, mutatjuk a Vas megyei helyszíneket

Még egy hetet rádobnak a macera nélküli oltásfelvételre.

Testmozgást helyettesítő ágyban fekvés: hamarosan ez is lehetséges lesz

Nem brit, hanem ausztrál kutatók feltalálták a tablettát, amely helyettesíti a sportolást.

Adattörlő címke kerül a magyar mobilokra és laptopokra

Ilyen az ingyenes állami adattörlő alkalmazás: egy olyan matricát tesznek fel az eszközeinkre, vagy megyünk be érte a járási hivatalba, amin egy kód látható. Ezt egy weboldalon be kell pötyögni, majd e-mailben kapunk egy segédprogramot, amit letöltünk és felmásolunk egy pendrivera. És voálá, volt - nincs adat.

A Marvel egyik legnagyobb főgonoszáról neveztek el egy kisbabát Angliában

Reméljük, ő nem törli el a fél univerzumot, amikor felnő.

van még itt cikk a témában:

Háfra Noémi: védekezésben muszáj hatékonyabbnak lennünk

A Győri Audi ETO KC kézilabdázója szerint szombat este Csehország ellen jobban kell koncentrálnia a válogatottnak.