Homlok Zsolt a helyszínen nézte végig a vasárnap megrendezett Haladás-Ajka összecsapást

Farkas Bazsi 2021-10-25 11:11:00
A zöld-fehér klub ezerrel robog a Homlok érdekeltségébe tartozó Vasútvill felé.

Ahogy arról a múlt héten is írtunk már, tulajdonosváltás néz ki a Szombathelyi Haladás NB1-es labdarúgó csapatát működtető Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft.-nél. A cég törzstőkéjét  35 millió 630 ezer 500 forinttal emelnék meg, így pedig a jelenleg kisebbségi tulajdonos, Haladás Marketing Kft. lépne elő többségi tulajdonossá.

Amennyiben a törzstőke emelésben a város nem kíván részt venni, akkor a tulajdoni arányok a következőképpen változnának:

  Jelenlegi  Tervezett
Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata törzsbetéte: 510.000,- Ft, arány: 10,2 % törzsbetéte: 510.000,- Ft, arány: 1,26 %
Haladás Marketing Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. törzsbetéte: 426.950,- Ft,   arány: 8,54 % törzsbetéte: 36.057.450,- Ft,   arány: 88,74 %
ILLÉS SPORT ALAPÍTVÁNY és a VIKTORIA Football Club Szombathely közös tulajdonban álló törzsbetét összesen 4.063.050,- Ft, 
arány: 81,26 %
közös tulajdonban álló törzsbetét összesen 4.063.050,- Ft, 
arány: 10 %

 

A cég ügyvezetője és tulajdonosa egyszemélyben az a Séllei Árpád, aki a Haladás focicsapatánál jelenleg az ügyvezető.

Csakhogy a közel 36 millió forintot nem ő, hanem a Vasútvill Kft. tenné be a Marketing Kft.-n keresztül. Ez derült ki abból a levélből (Ami innen letölthető.), amit Séllei a szombathelyi polgármesternek, Nemény Andrásnak (Éljen Szombathely!) küldött. 

A Vasútvill Kft. logója az idei szezonban került fel a Haladás focistáinak mezére. Amikor a szezon elején Séllei Árpádnál a cégről érdeklődtünk, az ügyvezető azt mondta, még a bajnokság kezdete előtt sajtótájékoztató keretén belül mutatják be a társaságot és annak szerepvállalását a szombathelyi labdarúgásban. A tájékoztatót azonban a mai napig nem tartották meg. 

Itt érdemes megjegyezni, hogy idén márciusban jelentette be a klub, hogy Gőbl Gábor személyében klubmenedzsert igazoltak. Gőbl feladata a szponzorok felkutatása. Hogy mennyi pénzt kap ezért, azt nem tudni, minden esetre a Haladás mezén jelenleg a “kötelező” Tippmix és a csapatot most bekebelezni kívánó Vasútvill logója mellett egyetlen cég, az orvosi műszereket gyártó Endo Plus Kft. látható. Bár az Endo Plus sem új szerzemény, a Kft. logója már a tavalyi szezonban is ott volt a Hali mezén.

Na de vissza a Vasútvillhez.

A tervezett tőkeemelést a Haladás Marketing Kft. hajtaná végre, annak pénzügyi hátterét az új főszponzor a Vasútvill Kft. biztosítaná - áll Séllei levelében.

A Vasútvill Kft. képviseletében Homlok Zsolt jár el, a Kft. egyik felügyelőbizottsági tagja pedig Mészáros Lőrinc lánya, Homlok felesége (Homlok-Mészáros Ágnes) - írja egy mai posztjában Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.

Az Opten adataiban Homlok sehol sem szerepel. Homlok Zsolt felesége azonban a cégnyilvántartó szerint is felügyelőbizottsági tag. A Vasútvill tulajdonosa pedig egy cseh cég, a brnói székhelyű Rafinanz Promotion CZ.

A cégnek elég jól megy, mivel szinte az ország összes vasútvonalánál ők hajtották végre a villamosítást. Legutóbb a Vasútvill az R-Korddal közösen villamosította a Szabadbattyán-Balatonfüred vonalat 23 milliárdért. És nagyon meg lennénk lepve, ha a jelenleg még kiírás alatt lévő Kőszeg-Szombathely vasútvonalat nem a cég látná el villanykábelekkel. A cég tavaly 1 milliárd 568 millió 755 ezer forint adózott nyereséget tudott elkönyvelni.

Hogy milyen módon jutna hozzá a Haladás Marketing Kft. a Vasútvill 35 millió 630 ezer 500 forintjáthoz, azt nem részletezi a levél. 

Az azonban biztos, hogy a céggel összefüggésbe hozott Homlok Zsolt tegnap maga is ott volt a Haladás Ajka elleni mérkőzésén.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Nem ez az első eset, hogy Homlok közelébe kerülne a Haladás focicsapata. 2019-ben egy szándéknyilatkozatot írtak alá a fociklub vezetői a Homlok által elnökölt Haladás VSE-vel. Akkor az volt a szándék, hogy a Haladás labdarúgók beolvadnak a Haladás VSE-be. Hogy az ügy miért futott zátonyra, a mai napig nem tudni. A cég végül Illésék egyik zsebéből a másikba került. A többségi tulajdonos Halmill -  ami Illés Béla és Halmai Gábor közös cége - végül többségi cégrészét az Illés Sport Alapítványak adta át. 

A tőkeemelésről és az azzal együtt járó “aranyszavazat” elvesztéséről a csütörtöki közgyűlés dönt majd. 

Szólj hozzá!

A gyermekek elhelyezése a házasság vagy életközösség megszűnésekor nagyon fontos kérdés

Napjainkban sajnos gyakori, hogy egy házasság válással végződik.

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.

A professzionális jégkészítő gépek karbantartása

Ahogy a nyarak melegebbé és melegebbé válnak, egyre komolyabb szerep jut az éttermek és bárok üzletmenetében a nagykonyhai jégkészítő berendezéseknek, melyek meghibásodása komoly fennakadást okozhat mind a vendéglátó-ipari egység, mind a hőség elleni enyhülésre vágyó vendégek életében.

Fekete Dávid: A Fidesz-KDNP megnyerte a választást Győrben

Együttműködésre készül Pintér Bencével a Fidesz győri frakcióvezetője.

Az év legforróbb napja jöhet kedden

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható.

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.