Homlok Zsolt a helyszínen nézte végig a vasárnap megrendezett Haladás-Ajka összecsapást

Farkas Bazsi 2021-10-25 11:11:00
A zöld-fehér klub ezerrel robog a Homlok érdekeltségébe tartozó Vasútvill felé.

Ahogy arról a múlt héten is írtunk már, tulajdonosváltás néz ki a Szombathelyi Haladás NB1-es labdarúgó csapatát működtető Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft.-nél. A cég törzstőkéjét  35 millió 630 ezer 500 forinttal emelnék meg, így pedig a jelenleg kisebbségi tulajdonos, Haladás Marketing Kft. lépne elő többségi tulajdonossá.

Amennyiben a törzstőke emelésben a város nem kíván részt venni, akkor a tulajdoni arányok a következőképpen változnának:

  Jelenlegi  Tervezett
Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata törzsbetéte: 510.000,- Ft, arány: 10,2 % törzsbetéte: 510.000,- Ft, arány: 1,26 %
Haladás Marketing Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. törzsbetéte: 426.950,- Ft,   arány: 8,54 % törzsbetéte: 36.057.450,- Ft,   arány: 88,74 %
ILLÉS SPORT ALAPÍTVÁNY és a VIKTORIA Football Club Szombathely közös tulajdonban álló törzsbetét összesen 4.063.050,- Ft, 
arány: 81,26 %
közös tulajdonban álló törzsbetét összesen 4.063.050,- Ft, 
arány: 10 %

 

A cég ügyvezetője és tulajdonosa egyszemélyben az a Séllei Árpád, aki a Haladás focicsapatánál jelenleg az ügyvezető.

Csakhogy a közel 36 millió forintot nem ő, hanem a Vasútvill Kft. tenné be a Marketing Kft.-n keresztül. Ez derült ki abból a levélből (Ami innen letölthető.), amit Séllei a szombathelyi polgármesternek, Nemény Andrásnak (Éljen Szombathely!) küldött. 

A Vasútvill Kft. logója az idei szezonban került fel a Haladás focistáinak mezére. Amikor a szezon elején Séllei Árpádnál a cégről érdeklődtünk, az ügyvezető azt mondta, még a bajnokság kezdete előtt sajtótájékoztató keretén belül mutatják be a társaságot és annak szerepvállalását a szombathelyi labdarúgásban. A tájékoztatót azonban a mai napig nem tartották meg. 

Itt érdemes megjegyezni, hogy idén márciusban jelentette be a klub, hogy Gőbl Gábor személyében klubmenedzsert igazoltak. Gőbl feladata a szponzorok felkutatása. Hogy mennyi pénzt kap ezért, azt nem tudni, minden esetre a Haladás mezén jelenleg a “kötelező” Tippmix és a csapatot most bekebelezni kívánó Vasútvill logója mellett egyetlen cég, az orvosi műszereket gyártó Endo Plus Kft. látható. Bár az Endo Plus sem új szerzemény, a Kft. logója már a tavalyi szezonban is ott volt a Hali mezén.

Na de vissza a Vasútvillhez.

A tervezett tőkeemelést a Haladás Marketing Kft. hajtaná végre, annak pénzügyi hátterét az új főszponzor a Vasútvill Kft. biztosítaná - áll Séllei levelében.

A Vasútvill Kft. képviseletében Homlok Zsolt jár el, a Kft. egyik felügyelőbizottsági tagja pedig Mészáros Lőrinc lánya, Homlok felesége (Homlok-Mészáros Ágnes) - írja egy mai posztjában Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.

Az Opten adataiban Homlok sehol sem szerepel. Homlok Zsolt felesége azonban a cégnyilvántartó szerint is felügyelőbizottsági tag. A Vasútvill tulajdonosa pedig egy cseh cég, a brnói székhelyű Rafinanz Promotion CZ.

A cégnek elég jól megy, mivel szinte az ország összes vasútvonalánál ők hajtották végre a villamosítást. Legutóbb a Vasútvill az R-Korddal közösen villamosította a Szabadbattyán-Balatonfüred vonalat 23 milliárdért. És nagyon meg lennénk lepve, ha a jelenleg még kiírás alatt lévő Kőszeg-Szombathely vasútvonalat nem a cég látná el villanykábelekkel. A cég tavaly 1 milliárd 568 millió 755 ezer forint adózott nyereséget tudott elkönyvelni.

Hogy milyen módon jutna hozzá a Haladás Marketing Kft. a Vasútvill 35 millió 630 ezer 500 forintjáthoz, azt nem részletezi a levél. 

Az azonban biztos, hogy a céggel összefüggésbe hozott Homlok Zsolt tegnap maga is ott volt a Haladás Ajka elleni mérkőzésén.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Nem ez az első eset, hogy Homlok közelébe kerülne a Haladás focicsapata. 2019-ben egy szándéknyilatkozatot írtak alá a fociklub vezetői a Homlok által elnökölt Haladás VSE-vel. Akkor az volt a szándék, hogy a Haladás labdarúgók beolvadnak a Haladás VSE-be. Hogy az ügy miért futott zátonyra, a mai napig nem tudni. A cég végül Illésék egyik zsebéből a másikba került. A többségi tulajdonos Halmill -  ami Illés Béla és Halmai Gábor közös cége - végül többségi cégrészét az Illés Sport Alapítványak adta át. 

A tőkeemelésről és az azzal együtt járó “aranyszavazat” elvesztéséről a csütörtöki közgyűlés dönt majd. 

Szólj hozzá!

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”