Hivatalos: Gőbl Gábor a Haladás klubmenedzsere lett

Farkas Bazsi 2021-03-01 17:41:52
A kosárlabdát hagyta ott a fociért.

Ahogy az Ugytudjuk.hu arról elsőként beszámolt, a Szombathelyi Haladás és Gőbl Gábor tárgyalásokat folyatott annak érdekében, hogy a sportszakmeber a zöld-fehéreknél folytassa a munkáját.

A haladas.hu tudósítása szerint a felek meg tudtak állapodni, és Gőbl már mint klubmenedzser dolgozik a Haladás pénzügyi gyarappodásán. Alább a klub által készített rövid interjút olvashatjátok.

- A tavaly novemberi Siófok ellen vívott mérkőzésre eljöttem a családommal, hogy megnézzünk egy Haladás-meccset, lássuk mi változott az elmúlt évekhez képest - mondta Gőbl Gábor. - Ekkor találkoztam Séllei Árpád ügyvezető igazgató úrral, akivel régről ismerjük, egymást még abból az időből, amikor tulajdonosként beszállt a HALADÁS-ba. Az ezen a napon megkezdett beszélgetésünk az azt követő hetekben is folytatódott, végül január 14-én megküldték a foglalkoztatásomra irányuló szerződéstervezetet. Ezt követően pedig kezdeményeztem a közös megegyezéses szerződésbontásomat a Dr. Rátgéber László vezette pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémián. A Haladás labdarúgó sportvállalkozás, klubmenedzsereként számos részfeladatot fogok át: rendezvény, PR. és marketing, kommunikáció területeken. Feladatom mindkét labdarúgó szervezetnél így az Illés Sportakadémián is, a TAO adófelajánlásokra kész cégek megkeresése és megtalálása. Szerintem a HALADÁS, mint labdarúgó brand, a mai napig a harmadik legerősebb vidéki fellegvára a magyar labdarúgásnak. Előttünk ilyen szempontból csak a Diósgyőr, és a Debrecen áll. Minden más vidéki klub mögöttünk áll! A kihívás tehát egyértelmű: fel kell zárkózni még jobban, azokhoz a klubokhoz, akik különböző okok miatt mostanság még előttünk járnak - mondta Gőbl a csapat weblapjának.

Fotó: haladas.hu

- Több helyen is dolgoztál már - a korábbi kapcsolataidat fel tudod használni a Haladásnál?

- Nyilván ez a potenciál döntötte el, hogy Szombathelyre hívtak. Legmeghatározóbb sportvezetői éveim az FC Sopron élvonalbeli szerepléséhez kötnek. 2006. június 30-án távoztam a soproni klubtól. Kisebbségi tulajdonosként nekem túl sok volt a többségi tulajdonosunk által a szezonban indukált hat edzőcsere…Távozásom utáni időszakban indult el
lefelé az FC Sopron, majd az város és a többségi tulajdonában álló klub 2008 januárjában már folytatni sem tudta a tavaszi szezont... Ahhoz nekem semmi közöm sem volt! Azt a soproni klubot irányítottam 2003. július 4. és 2006. június 30. között ügyvezetőként, amelyik első NB I-es éveinek deficites gazdálkodása mellett egy szürke 9-10-11. helyen szereplő klubból meghatározó erősségű vidéki klubbá formálódott az irányításom három éve alatt. 2004-ben Dajka László vezetőedzővel a padon bajnoki 5.-hely, majd 2005-ben immár Pintér Attila formálta csapattal kupagyőztesek lettünk. Hat évnyi soproni klub szolgálat után egy évet dolgoztam szintén ügyvezető igazgatóként a ZTE FC-nél. Ez a szezon volt a Zalaegerszeg utolsó érmes, bronzérmes szezonja. A profi labdarúgásban 2010-ig dolgoztam az MLSZ Felügyelő Bizottság tagjaként. Egy hosszabb szünet után 2015-ben vállaltam a feladatot ismét a labdarúgásban. Immár társadalmi munkában 5 éven keresztül irányítottam a Soproni FAC 1900 Sportegyesületet. Sikerült felvirágoztatnom ezt a kicsi, de hajdan legnevesebb soproni klubot. Ez tisztán missziós küldetés volt részemről. A legalsó ligában szereplő klub 20 senior labdarúgóval rendelkezett. Őket elküldtem máshová levezetni, 17-20 éves soproni srácokból pedig egy új felnőtt csapattal vágtunk a megyei 3-nak. Két szezon alatt jutottunk a megye 1-be. Eredményes toborzásokkal röpke két év alatt pedig 200 fős utánpótlás bázist alakítottunk ki az egykor szebb napokat is megélt Soproni FAC-ból.  2019 év elején pedig jött a lehetőség, hogy ismét profi sportban dolgozzak. Pécsen a Nemzeti Kosárlabda Akadémiát üzemeltető Rátgéber Alapítványnál lettem általános igazgató és az akadémia felnőtt csapatát menedzselő PEAC Pécs ügyvezető igazgatójaként segítettem az NKA stratégiai céljainak megvalósítását. Két év alatt 550 millió TAO működési és fejlesztési célra felhasználható adófelajánlást generáltam az ország első számú kosárlabda kiválósági központjába olyan cégektől, melyek korábban nem támogatták az Akadémiát.

- Hosszútávon gondolkodsz a Haladásban?

- Természetesen hosszú távon tervezek. Soproni otthonomtól csak 65 km-re van a munkahelyem. A feladatok adottak. Nincsen én feladatom, te feladatod, ő feladata! A labdarúgás működtetése is csapatmunka! Közösen kell kiállni a Haladás érdekeiért! Csak közösen sikerülhet bármilyen komoly cél elérése!  Az egyik gond megoldódott: a Haladás Sportkomplexum átkerül állami kezelésbe. A Haladás 2019 tavasz végi szakmai majd a 2019-es őszi financiális krízis helyzetének túlélését követően nehéz és igencsak összetett feladathalmazt, s egyben nyomást jelentett a 2019 december eleje óta regnáló ügyvezető igazgató úrnak és a többségi tulajdonosi szerepben lévő sportakadémia vezetésének! Az újraépítés első egy éves szakaszát sikerrel vették! A klub ma is létezik, és újra tervez! Rengeteg munka áll persze továbbra is a klub menedzsmentje előtt. A kiadási oldal számai adottak, mindenképpen növelni kell tudnunk a bevételi oldal számait, hogy stabilabb költségvetéssel versenyezhessünk, ezáltal pedig erősíthessük a HALADÁS brand értékét!  Erőtől duzzadó, szenvedélyes, megalkuvás nélküli futballra van szükség a csapattól. Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a hazai sportgazdaságba fektetni akarók érzékeljék és felismerjék a Haladás által fémjelzett immár több mint 100 éves szombathelyi futballkultúra múltban, jelenben és jövendőben rejlértékességét!  Szombathelyen a magyar állam infrastrukturális fejlesztései révén, valamint a közönség részéről fakadó érdeklődésnek köszönhetően, a számos ifjú Illés Akadémiás tehetség révén minden adott a sikeres klub üzemeltetéshez! Ezzel a Haladásnak a immár a jövőben élnie is kell!

Szólj hozzá!

A közúti közlekedés, az óceánok és a mezőgazdaság által kerül a legtöbb mikroműanyag a légkörbe

A közúti közlekedés, az óceánok és a mezőgazdaság által kerül a legtöbb műanyag a légkörbe - tárták fel egy új modellezéssel a Utahi Állami Egyetem kutatói.

Van, ahol a könyvtáros ült be a háziorvos mellé segíteni

A járvány elleni védekezés során kiváló helyi megoldások születtek.

Elképesztő simán hozta az olaszok elleni vb-selejtező első meccsét a magyar női kéziválogatott

27 gól lett közte, a vasárnapi visszavágó szinte csak formalitás lesz.

Sebastian Kurz: Lehetséges a májusi nyitás

Az osztrák kancellár pénteken bejelentette: Mivel az oltások terén jól halad Ausztria, ezért biztosnak tartja a májusi enyhítést.

Hétfőtől újraindulnak a közlekedési vizsgák

A KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont a járványügyi védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásához, az erről szóló jogszabályokhoz igazodva április 19-én újraindítja vizsgáztatási, vizsgálati és utánképzési tevékenységeit - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken.

Ha vezetés közben tilos mobilozni, akkor a zebrán gyalogosként miért oké?

Romániában megbüntetnék azokat a gyalogosokat, akik mobiloznak az átkelőhelyen.

Jordán Tamás: a közönség rajongott Törőcsik Mariért

A szombathelyi színház volt igazgatója szerint igazi barátság volt közöttük.

NNK: Mindenkit boncolni kell, aki az oltást követő egy hónapon belül halt meg

Újabb pluszteher az egészségügyi dolgozók számára.

Kezd körvonalazódni, hogy milyen szabályok mentén nyithatnak majd a vendéglátók teraszai és kerthelyiségei

Pontos dátumot azonban még továbbra sem tudni arról, hogy ténylegesen mikor nyithatnak a vendéglátók.

Jelentősen csökkent a magyarok várható élettartama

60 éves negatív rekord dőlt meg a járványhelyzet miatt.

Iránytűt küldött a Momentum Orbán Viktornak

Fekete-Győr András szerint ahol a keleti maffiákkal összenőt korrupt fideszes elit nyer, ott Magyarország csak veszít.

Ellenzéki összefogás: Orbán Viktor a szülőkre hárítja azt a felelősséget, amit neki kellene vállalnia!

Az ellenzéki pártok szerint nem teltházas focimeccseket kergető álmok miatt, hanem az aktuális járványadatok alapján kéne dönteni az óvodás és iskolák nyitásáról.

Mégis adhat pénzt az SMA-s gyerekek kezelésére az állam

Nem lesz automatikus, egyedi méltányosság alapján fizetnék ki a Zolgensma nevű génterápiás gyógyszert.

Orbán Viktor: A nyájimmunitás egy ellenszenves vélemény, nem vagyunk mi állatok

A miniszterelnök szerint csak egyéni védelem és felelősség létezik az oltáshajlandóság terén.

van még itt cikk a témában: