Hende Csaba feltételes pénzekkel szúrja ki a szombathelyiek szemét

Bazsó Bálint 2021-07-05 16:41:22
KapHAT, jutHAT, érkezHET.

Gulyás Gergely Hende Csabával tartott közös sajtótájékoztatóján bejelentette: a következő, 2021-2027-es uniós fejlesztési ciklusban Vas megyébe 472 milliárd forint juthat, és ebből több mint 329,2 milliárd forint Szombathelyt fogja megilletni. Már abban az esetben, ha a pályázatok sikeresek lesznek, és a pénz meg is érkezik a település bankszámlájára.

A miniszter szerint van, ahol éles pártviták zajlanak, de vannak olyan ügyek, amelyekben a város érdeke hosszú távon is a legfontosabb. Jelezte: több körös egyeztetésen vannak túl és Szombathely ellenzéki polgármesterével is tárgyaltak.

Hende Csaba kiemelte: Szombathely esetében egy példa nélküli fejlesztéspolitikai koordinációs munkacsoport jött létre, amelyben képviselteti magát Ágostházi Szabolcs fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár, a városvezetés és saját titkársága is.

Hende Csaba szerint nem az ő dolga, hogy lobbizzon a Szombathelytől elvont pénzekért

Pénteken a Herényiek Házában tartott közös sajtótájékoztatót Hende Csaba (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő, Szalay-Bobrovinczky Vince a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, valamint Kovács István a Hegypásztor Kör elnöke. A sajtótájékoztató első felében Hende Csaba számolt be arról, ő hogyan látja a helyi civilek és Szombathely helyzetét.

Van, pardon, lehet itt még 30 milliárd forint is

Hozzátette: Szombathely a 329,2 milliárd forintos forráson túl még a megyei TOP-pályázati rendszer 30 milliárd forintos turisztikai támogatásából is kaphat pénzt. Hende Csaba a fejlesztések közül kiemelte a várost elkerülő út több mint 200 milliárd forintos beruhását, a gyorsforgalmi összeköttetést Kőszeg, illetve Körmend irányába, valamint a fekvőbeteg ellátás korszerűsítésére tervezett 14 milliárd forintos támogatást.

Hende: Legalább annyira érdemesek a zalaegerszegiek, mint a szombathelyiek

Mondta annak kapcsán, hogy Zalaegerszeg kétmilliárd forintot kap, Szombathely semmit. Vas megye székhelyének fideszes országgyűlési képviselője szerint Szombathely nem, Zalaegerszeg viszont rászorul a támogatásra, az önkormányzati lakások 10 százalékon történő elkótyavetyélésével pedig nem veszít vagyont a város, ugyanakkor azt elismerte, módosítani kell a törvényjavaslatot.

Mint ismert, a sorozatos elvonások után Szombathely - ellentétben Zalaegerszeggel vagy Győrrel - egy fillér működési támogatásban sem részesült attól a kormánytól, amely most hirtelen több száz milliárd forintos támogatás ígér a vasiaknak.

Szombathely országgyűlési képviselője korábbi kérdésünkre, miszerint miért alacsonyabb rangúak a szombathelyi polgárok, mint például a zalaegerszegiek, amíg ugyanis Zalaegerszeg - előbb szabad felhasználásra, utóbb pedig kompenzációként kapott - összesen kétmilliárd forintot a központi költségvetésből, addig Szombathely 0 forintot kapott a működésre, azt válaszolta:

"Éppen azért volt szükség Zalaegerszeg kompenzálására, hogy a zalaegerszegiek ne legyenek alacsonyabb rendűek a szombathelyieknél" 

Ungár Péter szerint ezzel bebizonyosodott, hogy "egyrészt a Fidesz és a kormány lemondott Szombathelyről, egyszerűen nem létezőnek tekinti a várost. A politikai bosszúhadjáraton kívül nincs olyan értelmezés, melyben a jelenlegi döntés bármilyen szempontból igazságosnak vagy elfogadhatónak tekinthető."

A Vas megyei LMP képviselője szerint ráadásul kiderült az is, hogy

Hende Csaba az ország legrosszabb lobbistája: eddig talán bízni lehetett abban, hogy nem a nyilvánosságban, hanem a háttérben próbálja képviselni a város érdekeit, de a mai napon végképp egyértelművé vált, hogy Hende Csaba nem képviselő, csak egy bukott végrehajtó.

Továbbra is hallgat Panamáról

Hende Csaba a múlt héten érkezett meg Panamából, ahol ugyan mindössze egy másfél perces beszédet mondott, egy hírszerzési biztonságról szóló fórumon, ám ehhez összesen 6 napot “kellett” kint tartózkodnia a közép-amerikai államban.

Nézd meg azt a másfél percet, ami miatt Hende Csaba egy hetet töltött Panamában!

Ahogy arról korábban beszámoltunk a múlt héten utazott Panamába Hende Csaba a szombathelyi választókerület fideszes parlamenti képviselője. Hende akkor sajtó megkeresésre azt írta, hogy "Panama Cityben veszek részt a Parlamentary Intelligence-Security Forum ülésén. A szervezet idén őszi budapesti tanácskozását készítem elő, mint a Steering Committee tagja. Pénteken érkezem haza."

Hende utazását az Országgyűlés állta.

De, hogy pontosan kik voltak a küldöttség tagjai és mennyi pénzbe került a panamázás az adófizetőknek arra Hende nem hajlandó válaszolni az Ugytudjuknak.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.