Szeles alpolgármester szerint a szocialisták miatt ilyen drága az új győri élményfürdő

Pintér Bence 2021-07-01 15:32:00
Balogh Józsefig vezeti vissza az élményfürdő drágulását Szeles Szabolcs alpolgármester – miközben a teljes Fidesz-frakció megszavazta 2003-ban a termálfürdő építését, aminek felújításáról már teljes egészében ők döntöttek.

Írásbeli kérdést adott be Glázer Tímea DK-s képviselő a győri élményfürdő építésével, illetve a magáncég Rába Quelle viselt dolgaival kapcsolatban, amit a szerdai közgyűlés végén válaszolt meg Szeles Szabolcs alpolgármester. A dokumentum leginkább kikerüli a kényesebb kérdésekre adandó válaszokat, viszont felvázol egy olyan narratívát, amiről érdemes beszélgetni.

Kezdésként érdemes elővenni tavaly őszi cikkünket, ami arról szólt, hogy a város által a nyilvánosság elől féltve őrzött szerződést a végletekig kihasználva a Rába Quelle nagyon erős dotációt kapott a várostól az elmúlt években: a várostól visszakapott bérleti díjat felújítás és fejlesztés helyett leginkább olyan állagmegóvási munkákra fordította, amit a saját költségén kellett volna elvégeznie. (A cég küldött sajtóhelyreigazítást lapunknak, amit alaptalannak találtunk, ezért nem közöltük azt – ezután a cég nem próbálta peres úton érvényesíteni vélt igazát.) A Rába Quelle most részt vesz a 21,3 milliárdos fürdőfejlesztésben is, amiről korábban megírtuk, hogy nem csak önmagában tűnik nagyon drágának, de akkor is, ha összevetjük a debreceni fürdő felújításával, ahol kevesebb, mint feleennyi pénzből jóval nagyobb fürdő épült.

A Szeles Szabolcs által jegyzett dokumentum több ponton tévedéssel és csúsztatással vádolja meg Glázer Tímea beadványát, de nem túl elegánsan saját központi érvét csúsztatásra építi. Jelesül az alpolgármester érvelése szerint kényszerpályán mozog a város vezetése, mivel Balogh József idején rossz helyre álmodták meg a termálfürdőt, és akkor nem újították fel a strand medencéit, valamint a város számára előnytelen szerződést kötöttek a Rába Quellével.

Szeles alpolgármester azonban elfelejti megemlíteni azt, hogy a Rába Quellével kötött szerződést a Fidesz-frakció majdnem minden tagja megszavazta, köztük Dézsi Csaba András akkor frakcióvezető és alpolgármester, jelenleg polgármester is.

Magyarul szólva minimum fals dolog a fürdővel kapcsolatban felmerülő problémák kapcsán Balogh Józsefre és az egykori szocialista többségű közgyűlésre mutogatni, hiszen nem csak hogy a Fidesz-frakció nagy többsége is megszavazta a fejlesztést, illetve a magáncéggel kötött szerződést, de a jelenlegi polgármester alpolgármesterként is a nevét adta a fejlesztéshez.

Ugyanígy megkérdőjelezhető, hogy a fürdő saját pénzének nevezhetjük-e azokat az összegeket, amelyeket az elengedett bérleti díjból fordított nem csak értéknövelő, de állagmegóvó munkákra a fürdős cég, miközben utóbbiakat a szerződés alapján teljesen csak magánforrásból kellett volna megoldania. Közben pedig hagyták elrohadni a strandot, amelynek felújításáért úgy tűnik az akkori Fidesz sem kardoskodott eléggé.

Szólj hozzá!

Kifütyülték Dézsi Csaba Andrást Győrszentivánon

Fél percre ment fel a színpadra a fideszes polgármester, nem fogadták szívesen.

Milyen beltéri falfestéket válasszunk a lakás tisztasági festéséhez?

Közeleg a nyár, a lakásfelújítás időszaka, amikor sokan állnak neki maguk az otthonuk tisztasági festésének, hogy a megkopott, bekoszolódott falak újra szép színben ragyoghassanak.

Tálalástan, textiltechnológia, kisállattenyésztés - ezek a tantárgyak izzasztották meg Lenkai Nórát

Megnéztük, mit is kellett tanulni a háztartásökonómia és életvitel szakon.

Száz köbméter fát vágott ki Natura 2000-es területen a sárvári férfi

A fakitermeléssel a fasor megszűnt élőhelyként létezni.

Kis szünet után péntek délután jönnek a záporok, zivatarok

A délkeleti, majd délnyugatira forduló szél helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.

A különleges nyári italok megdobják a forgalmat!

Vendéglátósként lényeges szempont a bevétel, nyáron pedig nincs is más dolgod, mint hogy mutatós és finom hűs italokat kínálj a szomjas vendégek számára. Olyanokat, amikért újra és újra el fognak jönni hozzád és nem csupán egy felejtős hely leszel a napjuk során.

A Nemzeti Választási Bizottság szerint semmilyen jogsértést nem követett el a Savaria Fórum

Jagodits Zsuzsanna, a Fidesz-KDNP szombathelyi képviselőjelöltje panaszolta be az önkormányzati lapot. Az NVB most minden korábbi “állva maradt” panaszát lesöpörte az asztalról.

Melyek egy számítógép fő alkotórészei?

Számítógépvásárlás előtt állva mindenki igyekszik alaposan felmérni, hogy mit tudnak az egyes modellek, ehhez viszont tisztában kell lenni azzal, hogy mire jók a különféle alkotóelemek. Cikkünkben bemutatjuk, mire érdemes figyelni az alkatrészek tekintetében. 

A szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje a kézilabdával támadja a szombathelyi városvezetést

Pődör Zoltán szerint mivel nem engedik be őket az Arénába így nem kapnak licencet. A városvezetés arra hívta fel Pődör figyelmét, hogy az általa kért ingyenes használat ügyében csakis a közgyűlés jogosult dönteni.

Karácsony lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát

Vitézy és Ungár Péter szerint is mondvacsinált indokot húzott elő.

A Győri Ítélőtábla helyben hagyta a csepregi kegyetlen szülők ítéletét

Az anyát 18 év, az apát 16 év fegyház-büntetésre ítélték.

Idén is megrendezik Szombathely főterén a Quadrille Fesztivált

Több száz fiatal táncolja a négytételes francia négyest május 17-én, pénteken a szombathelyi Fő téren.

Ne féljünk tőlük, ne üldözzük az ártalmatlan tőrösdarazsakat!

Ráadásul az óriás tőrösdarázs védett, természetvédelmi értéke 50 ezer forint.

Pars Krisztiánnak megtiltotta a Fidesz, hogy vitázzon

A szombathelyi Derkovits-városrész jelöltjeinek választási vitája elmarad, de szociális ügyekben azért lesz egy kerekasztal beszélgetés.

Milyen anyagú kádat válassz, ha sokáig élveznéd a szépségét és a kényelmét?

Az otthonok egyik legintimebb helyiségei, a fürdőszobák kialakítása során számos szempontot kell mérlegelni annak érdekében, hogy olyan hellyé tegyük, ahol szívesen töltünk időt, és amelyet hosszú évtizedekig élvezhetünk. 

Ungár Péter: Amelyik vitára meghívnak, arra elmegyek

Az LMP EP listavezetője szerint, aki nem megy el vitára, pedig meghívják, az nem méltó a választópolgárok bizalmára.

Évi 300 millió adóforint megy el a Haladás Sportkomplexum működtetésére

A Haladás VSE tavaly és idén is 250 millió forintnyi közpénz támogatást kapott.