Szeles alpolgármester szerint a szocialisták miatt ilyen drága az új győri élményfürdő

Pintér Bence 2021-07-01 15:32:00
Balogh Józsefig vezeti vissza az élményfürdő drágulását Szeles Szabolcs alpolgármester – miközben a teljes Fidesz-frakció megszavazta 2003-ban a termálfürdő építését, aminek felújításáról már teljes egészében ők döntöttek.

Írásbeli kérdést adott be Glázer Tímea DK-s képviselő a győri élményfürdő építésével, illetve a magáncég Rába Quelle viselt dolgaival kapcsolatban, amit a szerdai közgyűlés végén válaszolt meg Szeles Szabolcs alpolgármester. A dokumentum leginkább kikerüli a kényesebb kérdésekre adandó válaszokat, viszont felvázol egy olyan narratívát, amiről érdemes beszélgetni.

Kezdésként érdemes elővenni tavaly őszi cikkünket, ami arról szólt, hogy a város által a nyilvánosság elől féltve őrzött szerződést a végletekig kihasználva a Rába Quelle nagyon erős dotációt kapott a várostól az elmúlt években: a várostól visszakapott bérleti díjat felújítás és fejlesztés helyett leginkább olyan állagmegóvási munkákra fordította, amit a saját költségén kellett volna elvégeznie. (A cég küldött sajtóhelyreigazítást lapunknak, amit alaptalannak találtunk, ezért nem közöltük azt – ezután a cég nem próbálta peres úton érvényesíteni vélt igazát.) A Rába Quelle most részt vesz a 21,3 milliárdos fürdőfejlesztésben is, amiről korábban megírtuk, hogy nem csak önmagában tűnik nagyon drágának, de akkor is, ha összevetjük a debreceni fürdő felújításával, ahol kevesebb, mint feleennyi pénzből jóval nagyobb fürdő épült.

A Szeles Szabolcs által jegyzett dokumentum több ponton tévedéssel és csúsztatással vádolja meg Glázer Tímea beadványát, de nem túl elegánsan saját központi érvét csúsztatásra építi. Jelesül az alpolgármester érvelése szerint kényszerpályán mozog a város vezetése, mivel Balogh József idején rossz helyre álmodták meg a termálfürdőt, és akkor nem újították fel a strand medencéit, valamint a város számára előnytelen szerződést kötöttek a Rába Quellével.

Szeles alpolgármester azonban elfelejti megemlíteni azt, hogy a Rába Quellével kötött szerződést a Fidesz-frakció majdnem minden tagja megszavazta, köztük Dézsi Csaba András akkor frakcióvezető és alpolgármester, jelenleg polgármester is.

Magyarul szólva minimum fals dolog a fürdővel kapcsolatban felmerülő problémák kapcsán Balogh Józsefre és az egykori szocialista többségű közgyűlésre mutogatni, hiszen nem csak hogy a Fidesz-frakció nagy többsége is megszavazta a fejlesztést, illetve a magáncéggel kötött szerződést, de a jelenlegi polgármester alpolgármesterként is a nevét adta a fejlesztéshez.

Ugyanígy megkérdőjelezhető, hogy a fürdő saját pénzének nevezhetjük-e azokat az összegeket, amelyeket az elengedett bérleti díjból fordított nem csak értéknövelő, de állagmegóvó munkákra a fürdős cég, miközben utóbbiakat a szerződés alapján teljesen csak magánforrásból kellett volna megoldania. Közben pedig hagyták elrohadni a strandot, amelynek felújításáért úgy tűnik az akkori Fidesz sem kardoskodott eléggé.

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.