Vesztegetés a szombathelyi Palaceban

Farkas Bazsi 2021-06-14 16:27:19
Egészen a konyháig vezetnek a nyomok.

Ez egy vélemény cikk, ha vitatkoznál a leírtakkal, akkor írj nekünk bátran mailt!

Budapesti barátaim jöttek Szombathelyre a minap és viszonylag rövid időn belül előkerült a szokásos kérdés, hogy mit és hol együnk.

Tényleg nem akarok senkit megbántani de a belváros elérhető közelségében fellelhető és vállalható éttermeket egy kezemen meg tudom számolni. 

Fotók: Vágvölgyi Bálint

Menjünk a Palaceba! - javasoltam. Van indiai az mégsem annyira szokványos, meg trendi konyhát csinálnak, az újdonságra és a különlegesre vágyók is tudnak majd választani az étlapról.

Megérkeztünk, leültünk, meglepődtem. Az általam korábban ismert étlap fúziós tányérokkal bővült. Na jó, kezdett megjönni a kedvem, jöhet valami új, amit eddig még nem kóstoltam.

Aztán röviddel azután, hogy mindenki választott az étlapról, a konyha beköszönt. Kapros lazac tatárral kezdődött ízlelőbimbóim megvesztegetése. 

Fotók: Vágvölgyi Bálint

De ennél a pontnál álljunk is meg egy szóra.

Előétel előtti előétel, amit a vendégnek rendelés nélkül szolgálnak fel? Igen!

Na jó, tudom most sok étterembe gyakran járó olvasó csak legyint, hogy mi ebben a kunszt. És valóban, Budapesten egy bizonyos színvonalhoz ez hozzátartozik. Szombathelyen azonban eddig egyenesen ritkaságszámba ment, hogy a  konyha, a főszakács egy üdvözlő falattal köszönti a vendéget. Szép gesztus. 

A hasonló figyelmességet pedig a búcsúzáskor is megkaptuk, a konyha elköszönt tőlünk egy desszer falattal.

De honnan ez a mentalitás? Mi az inspiráció és főleg, mi a cél? Ezekre a kérdésekre próbáltam meg választ kapni, amikor másnap visszamentem beszélgetni a hely üzemeltetőjével, Galambos Balázzsal és a cheffel, Kósa Gergővel. 

Fotók: Vágvölgyi Bálint

És milyen jól tettem, hogy másnap visszamentem. Gergőnek elképesztő életútja van. Szabolcsból származik, az iskola elvégzése után innen ment Nyugat-Európába. Dolgozott Svájcban, Dublinban, francia chéffel, egy, és két Michelin csillagos éttermekben. Aztán jött a covid, visszaköltözött Magyarországra, a szerelem Szombathelyre húzta. 

Egyetlen lépés választotta el, hogy az évek alatt magára szedett tudást veszni hagyja és gyári munkásként tartsa el a családját, amikor szembetalálkozott a Palace-szal. Egyszerűen megtetszett neki a hely, és szerencsét próbált, elküldte az önéletrajzát az éttermet üzemeltető cégnek. 

Néhány hónapja aztán teljesen új alapokra helyezte az étterem konyháját. Ennek egyik eleme az, hogy nem csak a pincérek, a vendéggel közvetlenül találkozó személyzet köszön be és el, hanem a konyha is. 

Fine bisztró - ez a műfaj, amit a chef meghatározott. 

Fotók: Vágvölgyi Bálint

Próbálja vegyíteni az étel újragondolásokat a francia konyhával. És milyen jól teszi. Beszélgetésünk után megmutatta mi lesz a következő étlap egyik fogása: borjú rekeszizom párolt zöldségekkel. 

Desszertként pedig szintén kóstolhattam egy újdonságot: melasz pite joghurt fagyival, díszítésként menta levelekkel. 

Fotók: Vágvölgyi Bálint

Engem megvesztegettek!   

Szólj hozzá!

Hogyan szerezhető be gyorsan és egyszerűen a cégkivonat?

Sürgős ügyintézés vagy vásárlás kapcsán gyakran merül fel az igény, hogy gyorsan és egyszerűen hozzáférjünk a szükséges dokumentumokhoz.

Megszavazták, marad a forgalmi rend változás a szombathelyi Kiskar utcában

A volt Sylvester János nyomda átépítése miatt kellett plusz kanyarodó sávot kialakítani.

Új tulajdonosa van a szombathelyi ISIS Hotelnek

Az elképzelés szerint lakásokat alakítanak ki az épületben. A változás a Móló Éttermet is érintheti.

A napelemes rendszer bővíthető

A hírek tele vannak a napelem rendszer bővítésével kapcsolatos tudnivalókkal.

Autós üldözés volt Győrben

Hosszas autósüldözés Győr belvárosából az M1-es autópályáig tartott.

Meghalt Ferenc pápa

A katolikus egyház első emberét húsvéthétfőn, 88 éves korában érte a halál. 

Hogyan találhatunk magunknak jól fizető állást?

A híroldalak időről időre foglalkoznak azzal a kérdéskörrel, hogy milyen szakmát érdemes kitanulni, melyikkel mennyit lehet kezdőként vagy tapasztalt szakemberként keresni. Mivel manapság egyáltalán nem ritka az, hogy az emberek átképzik magukat, ezért mindenképpen érdemes figyelemmel követni ezeket a híreket.

Vasárnap és hétfőn is várja a gyerekeket a Fő téri vidámpark Szombathelyen

Hétfőn Bing nyuszival is találkozhatnak a legkisebbek.

Így viseld a gyűrűidet!

A divat világában villámgyorsan változnak a trendek, és ezen belül az ékszerek, különösen a gyűrűk terén is igazi forradalmat élhetünk meg. Hol egy újdonsült fazon kerül reflektorfénybe, hol pedig valami más ragadja meg a közönség figyelmét.

Segítség a tökéletes körfűrész kiválasztásához

A körfűrész a barkács- és szakipari világ egyik legfontosabb eszköze: szinte mindegy, milyen anyagról van szó, a megfelelő típussal megoldható a precíz és pontos vágás.

Húsvéti hulladék ügyek Győrben

Hulladékszállítás, hulladékudvarok, ügyfélszolgálat info.

Kósa Roland: Nem szeretnék parlamenti képviselőjelölt lenni!

A Győr+ rádió reggeli adásában tisztázott az alpolgármester.

Végrehajtónak adta ki magát egy szombathelyi nő

Pedig nem volt az. 47 millió forintot csalt ki. 44 milliót aztán online el is játszott.