13 milliárd forint maradt tavalyról a győri költségvetésben

Pintér Bence 2021-05-03 12:57:00
Még a Borkai-érából maradt itt némi zsebpénz, amit a COVID alatt sem költött el a város.

Megjelent a rendelet a 2020-as győri költségvetés végrehajtásáról,

amelyben a legizgalmasabb adat talán az, hogy még a nehéz, járvánnyal és központi elvonásokkal terhelt évben is 13 milliárd forint maradt Győr kasszájában.

Amelynek egy jelentős része egyébként az a maradványösszeg lehet, amelyet még a Borkai-érából örökölt a stafétát tavaly átvevő Dézsi-féle vezetés, és aminek egy jelentős részével tavaly egy kicsit csiki-csukiztak, mikor egy rövid időre átultaták két önkormányzati cég számlájára. És bár tavaly sok volt a központi elvonás és az egyéb teher a járvány miatt a polgármester szerint 18 milliárd forint került ki a kasszából, úgy tűnik, hogy mégis maradt valamennyi párnahuzatba rejtett tartalék.

Nem is kevés, ez az összeg például önmagában több, mint egy kisebb város, például a negyvenezer lelket számláló Salgótarján éves költségvetése, aminek főösszege idén egyébként 11 milliárd forint körül alakult.

A legtöbb maradvány az év nagy részében zárva tartó kulturális intézményeknél maradt,

így a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Térnél (134 millió forint), a Győri Balettnél (94 millió), a Vaskakas Bábszínháznál (52 millió) a Győri Filharmonikus Zenekarnál (100 millió) és a Győri Nemzeti Színháznál (250 millió). A dokumentum 117. oldalán lehet ezeket az adatokat böngészni.

A 2021-es eredeti költségvetés szerint ebből mintegy 8,8 milliárd forintot építettek be az idei költségvetésbe, de a most megjelent rendelet szerint még ezen felül kicsit több, mint 3,5 milliárd forint maradvány „előirányzatosítására került sor”. Ebből a 120. oldal tanúsága szerint jelentősebb, szabad összeget a városüzemeltetésre (72 millió forint), a Győr Projekt Kft. támogatására (60 millió forint) fordítanak, ezen felül 17-17 milliót kap pluszban a Győri Vízisport Egyesület fejlesztésre, illetve a Mobilis.

Szólj hozzá!

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.

A megfelelő tetőfedő anyag kiválasztása: miből válogathatunk?

Általában minden ház esetében a legfontosabb rész az alap és a tető. Ennek a két elemnek a minősége, elkészítési módja és a használt alapanyagok nagymértékben befolyásolják majd az ingatlan élettartamát, problémamentességét és még a megjelenését is.