Lecserélte a kulturális negyed tervezőit Dézsi Csaba András

Pintér Bence 2021-04-22 09:56:00
Németh Zoltán megyeelnök korábban bemutatta a TSPC által készített terveket, most azonban a győri polgármester Rosta S. Csabát bízta meg a tervezéssel.

Németh Zoltán, a megyei közgyűlés fideszes elnöke február közepén hosszú Facebook-posztban tette közzé a volt Rába-gyár területére tervezett kulturális negyed terveit, amelyeket a TSPC készített el. Ez azért volt érdekes dolog, mert a negyed látványterveiről tavaly óta tudtuk, hogy léteznek, de egészen addig nem mutatták be a publikumnak. A terveket aztán később a megyei közgyűlés által kiadott lapban, illetve egy hosszú interjúban promotálta tovább Németh, aki azonban időközben a Győri Nagytérségi Hulladéktársulás körüli ügyek miatt összeveszett a polgármesterrel.

Talán ezért, talán másért, de mint az a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Osztály üvegzseb-jelentéséből kiderül,

új céget bízott meg Dézsi Csaba András polgármester a „volt Rába-gyár területének komplex fejlesztési koncepciójának” kidolgozásával. Az új terveket a győri építész, Rosta S. Csaba cége, a RAS Design Kft. készíti 31 millió forintért.

Rosta és Dézsi egyébként nemrég, Győr bombázásának évfordulóján együtt koszorúzták meg az építész által tervezett emlékművet Pataházán, a Dózsa György rakparton. A fenti dokumentumból az is kiderül, hogy a Győri Kulturális Városközpont tartozó jogi feladatok ellátásával a Szterényi Ügyvédi Irodát bízták meg, akik 14,2 millió forintért végzik el ezt a munkát.

Szintén ebben a dokumentumban szerepel a konkrét összeg, amennyiért újratervezik a Radó-szigeten eddig omladozó Spartacus-csónakházat, amelyet tavaly vásárolt meg a város. Az adás-vétellel egyébként eredetileg kész terveket is vásárolt a város, de ezeknek engedélyei lejártak, ezért van szükség arra, hogy az Artenim Kft. 67,5 millió forintért új terveket készítsen.

Április 22. a Föld napja, ez alkalomból ma természetfotókkal, illetve más, a nappal kapcsolatos képekkel, grafikákkal jelentetjük meg cikkeinket. Ha valakit ezzel megtévesztettünk volna, attól elnézést kérünk.

Szólj hozzá!

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.