Németh Zoltán alig két hónap után lemondott a győri nagytérségi hulladéktársulás éléről

Pintér Bence 2021-02-17 10:10:00
A megyei közgyűlési elnök decemberben váltotta Borsi Róbert fideszes önkormányzati képviselőt, most Szabó Jenő fideszes önkormányzati képviselő váltja.

Reggel írtunk a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Társulás GYHG-nak adott 350 milliós hiteléről, amelyet nem tudott visszafizetni a győri kukacég határidőre;

közben azonban kiderült, hogy szerda reggelre Németh Zoltán megyei közgyűlési elnök (Fidesz) le is mondott a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Társulás éléről, amit mostantól Szabó Jenő győri önkormányzati képviselő fog vezetni.

A lépés oka egyrészt az lehet, hogy Németh Zoltán a szabályok szerint nem is lehetne a társulás elnöke, és ezt információink szerint a kormányhivatal is így látta Dézsi Csaba András győri polgármester véleményével szemben. Németh decemberben váltotta a cég élén Borsi Róbert győri fideszes képviselőt. Most az a Szabó Jenő az utódja, aki egyrészt megfelel a szabályoknak, másrészt egyébként a Győr-Szolban is komoly befolyással rendelkezik a hírek szerint.

A lépés másik oka információink szerint az, hogy Németh Zoltán vitába keveredett Herceg Sándorral, aki eredetileg a Győr Projekt Kft. élére érkezett Győrbe, de decemberben a GYHG irányítását is átvette, amikor a polgármester leváltotta a céget addig vezető Koronika Tamást.

 

Fotó: Németh Zoltán Facebook oldala

Szólj hozzá!

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.