Győri Jobbik: Fejlesszék az elővárosi közlekedést!

Pintér Bence 2021-04-07 18:12:05
Üdvözli a vasúti járatsűrítést Veszprém felé a győri Jobbik, de szerintük többre lenne szükség az elővárosi közlekedésben.

A Győr és Veszprém közötti járatsűrítéssel kapcsolatban küldött sajtóközleményt a győri Jobbik, amelyben az elővárosi vasúthálózat mielőbbi kiépítését szorgalmazzák. (Ehhez egyébként Dézsi Csaba András polgármester korábbi közlése szerint 101 milliárd forintért lobbizik a város.)

A 11-es Győr-Veszprém vasútvonal esetében április közepétől bevezetett sűrített menetrenddel végre normális döntés született. A pannonhalmi járásban a kedvező változások hatására a korábbinál sokkal többen tudják igénybe venni a térség vasúti, közösségi közlekedését, mely kedvező alternatívát nyújthat az egyéni közlekedéssel szemben az elővárosi, távolsági és turisztikai forgalomban egyaránt. Az óránkénti menetrend, így a műszakos vonatok visszaállítása és a kedvező jegyárak minőségi javulást ígérnek a nyúli ipari park és a győri munkahelyeken dolgozó ingázóknak is.

Viszont a 10-11-es vasútvonalak mentén hiányzik a Győr-Adyváros megállóhely, ami a két vasútvonal elővárosi közlekedésbe történő bevonásának meghatározó alapja lenne, átszállási lehetőséget biztosítva az Ipari park felé, lehetőség a kórház, a szakrendelők és a bevásárlóközpont megközelítésére. Továbbra sincs Ménfőcsanakon központi megállóhely. A 750 éves Győr városának vasútállomása, ami az ország egyik legforgalmasabbja, dr. Dézsi Csaba polgármester szerint is „egy hányadék”.

A Jobbik Győri Alapszervezete továbbra is követeli, hogy a kötöttpályás közlekedés normális működése érdekében az eddig elmaradt és csak „tervezgetett” beruházások mielőbb valósuljanak meg! Ismét felhívjuk a Fidesz illetékeseinek figyelmét, hogy a fejlesztések egyik legfontosabb része a folyamatos egyeztetés a szakmai szervezetekkel, szakértőkkel – ezt követően azonnal induljon meg az érdemi munka!

Szólj hozzá!

Győri polgármesterjelölti vita: Pintér Bence igent, Dézsi és Borkai nemet mondott

A Partizán szervezett volna polgármesterjelölti vitát Győrben.

Szombathely rendezi a jövő évi lacrosse Eb-t

Jövő nyáron Szombathelyen kerül sor a lacrosse Európa-bajnokságra.

Félmillió forintot loptak el egy idős, beteg embertől a soproni vasútállomáson

Az elkövetők megszerezték a bácsi bankkártyáját és annak PIN kódját.

Továbbra is rejtély, hogy miért nem vállalja fel szombathelyi címét Lenkai Nóra

Megszólalt albérlete ügyében a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.

Fellökte haragosát egy férfi Kőszegen

Egy szórakozóhelyen szólaltak össze.

Tudd meg, mire jó a praktikus kefés ajtószigetelő!

A kefés ajtószigetelővel ellátott szúnyoghálók praktikus kiegészítői az ajtóknak, hiszen megakadályozzák nemcsak a repülő és mászó rovarok, hanem a por és a zajok bejutását is a lakóterekbe, továbbá a huzatot, így biztosítják a nyugalmunkat és a kényelmünket.

6 szervezet állított megyei listát Vas megyében

A Fidesz-KDNP, az LMP, a DK, a Követ, a Momentum és az MSZP jelöltjeire lehet voksolni.

Végrehajtást jegyeztek be a Dreiszker és Társai Kft.-re

A NAV követelése jelent meg a cégjegyzékben.

Nyilvános vitára hívja jelölt társait Czeglédy Csaba

A szombathelyi Derkovits-lakótelep képviselője nem csak kihívóit, de a jelölő szervezetek szociális területért felelős politikusait is bemutatkozásra.

Leállt a távfűtés Győrben, de kérhető egyedi fűtésindítás

A kedvező időjárási körülményeket és a meteorológiai előrejelzéseket figyelembe véve 2024. április 29-én Győrben leállt az általános távfűtési szolgáltatás.