Németh Zsolt: vajon helyeslik-e a sárváriak, hogy az elmúlt időszakban, sok millió forintos költséggel megnövelve a költségvetést több új pozíció is megjelent a városházán?

Fehér Buda 2021-03-30 17:41:00
A Híd a Jövőnkért Egyesület képviselője azt mondja, az elmúlt évben annyi névtelen levelet kapott a helyiektől, mint még soha. 

„A 2019-es önkormányzati választásokat követően a többedik alkalommal juttattak el hozzám különböző személyek névtelen leveleket” – nyilatkozta a lapunknak Németh Zsolt, a sárvári Híd a Jövőnkért Egyesület képviselője. Németh azt mondja, hogy az önkormányzati választások előtti tíz évben összesen nem kapott annyi névtelen levelet, mint amit az elmúlt egy évben. „A levelekből egyértelműen kiolvasható, hogy félelemben élnek az emberek, a legújabb levél legelső mondatában azt fogalmazták, hogy nagy szükség van a sárvári ellenzék és az én munkámra, mert sokan elégedetlenek a helyi vezetéssel, de érthető okokból nem szívesen vállalják nyíltan a véleményüket. Ez mindenképpen egyfajta félelmet jelenthet, mert ha valaki őszintén és nyíltan megfogalmaz egy sérelmet, akkor hovatartozástól függetlenül nem gondolom, hogy félelemben kellene élnie bárkinek is. Minden esetre ez elgondolkoztató, legújabb levélben hosszasan azt írják, hogy segítségért kiáltanak, de város vezetése nem hallja és nem is hallgatja meg őket” – mondja Németh.

A képviselő azt mondja a levél írója konkrét példaként sorolta fel azt, hogy a kulturális központ, a gondozási központ, vagy éppen az óvodák dolgozói csak minimális anyagi elismerésre számíthatnak.  A dolgozók között olyan is előfordul, hogy diplomával is csak a bérminimumot vagy nem sokkal magasabb összeget tudnak megkeresni. A levélben azt is megfogalmazzák, hogy vélhetően a betagozódás lehet az oka annak, hogy ezeket a dolgozókat a saját intézményi vezetőjük sem képviseli, vagy nem tudja hatékonyan képviselni az ő ügyeiket a városvezetéssel szemben. Korábban már foglalkoztunk azzal, hogy Sárváron is megjelent az olcsó munkaerő fogalma, Németh szerint egyre inkább látszik, hogy elkezdett konzerválódni a dolgozói szegénység a városban.

„Ebben a levélben arra is kitérnek, hogy a polgármesteri hivatalban nincs polgári mértéktartás vagy ha van, akkor sem azt sugallják, mert állítólag a hivatalban bizonyos személyek bizonyos esetekben magas fizetéseket és jutalmakat kaptak, és kapnak a mai napig. A levél konkrétan kitér arra, hogy a hivatalban állítólag új pozíciókat hoztak létre. Az alpolgármester és a tanácsadó pozíciókról eddig is tudtunk, de állítólag olyan vezető és csoportvezető státuszok is megjelentek, amelyek korábban ebben a formában nem léteztek. A levél írói azt is megfogalmazzák, hogy amikor bizonyos adónemeket illetve adónemek beszedését az állam saját maga koordinálja, addig ezzel egyidőben állítólag helyettes vezetői pozíció és pozíciók is megjelentek, a vezetői pótlék kifizetésével együtt” – teszi hozzá a képviselő.
Németh elmondta, hogy a legújabb névtelen levélben olyan témákra is kitért az író, amelyekkel a sárvári ellenzék már régóta foglalkozott. Ilyen például a helyi média teljes kisajátítása, amelyből teljesen kizárták az ellenzéki képviselőket. Ők egyébként azt mondják, hogy nyilvánosan, élő adásban és kompetenciák mentén rendelkezésre állnának a helyi média számára, ám a kéréseik eddig süket fülekre találtak.

De a névtelen levélben megjelenik az internetes trollok problémája is, Németh azt mondja, az elmúlt időszakban egyre több fénykép nélküli, vagy álnévvel regisztrált felhasználókkal találkoznak az interneten, akik ma már a gusztustalanságtól és a törvénytelenségtől sem riadnak vissza. A levél egy bizonyos pontján azt is megfogalmazzák, hogy a jelenlegi politikai vezetés annak idején szóvá tette, hogy az ellenzéki jelöltek között volt olyan is, akinek akkor nem volt sárvári lakcíme. „A városvezetés viszont ma miért nem foglalkozik azzal, hogy a hivatali és az önkormányzati cégek egyes vezetői, dolgozói Sárvárt korábban csak a térképről ismerték? Vajon ez minden esetben rendben van?” – teszi fel a kérdést a sárvári képviselő. 

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.