Mindenki Sárvárért: a kertvárosiak nyugalmát akkor lehetett volna megvédeni, ha időben tájékoztatja a polgármester a város lakosságát

Fehér Buda 2021-03-29 19:10:00
Reagált a sárvári ellenzék Kondora István posztjára.

Néhány hete írtunk arról a tervezett munkásszállóról, amely miatt felfordult a sárvári Kertváros lakóinak a nyugalma. Klimits István, a körzet független képviselője egy Facebook-videóban beszélt arról, hogy az Ungvár utcába terveznek felhúzni egy 250 fő befogadására képes ingatlant, aminek a lakó szerinte a közeli ipartelep, vagy egyéb más multinaciónális cégek dolgozói lesznek. A sárvári városvezetés eddig igencsak szűkszavúan nyilatkozott az épületről, Kondora István (Fidesz-KDNP) a Facebook-oldalán osztott meg egy rövid bejegyzést, amiben azt írja, egyelőre olyan megoldást keresnek, amely mindkét fél számára elfogadhatóak lesznek. A posztban azonban külön kiemelte, hogy arra kéri Klimitst, akit csak a körzet képviselőjeként említ, hogy tartózkodjon a hangulatkeltéstől.

A polgármester bejegyzésére a sárvári ellenzéki képviselőket tömörítő Mindenki Sárvárért Mozgalom szintén a Facebookon reagált, ők azt írják,

a kertvárosiak nyugalmát akkor lehetett volna megvédeni, ha időben tájékoztatja a polgármester a város lakosságát.

A posztban hozzáteszik, hogy szerintük Kondorának a nyilvánosság bevonásával kellene tárgyalnia az épületet felhúzni kívánó céggel, valamint, hogy a kertvárosiak nyugalmát akkor lehetne megvédeni, ha a Kazinczy és Ungvár utca közötti kis utcákat nem használnák a Flex parkolójába menő-jövő autók.

 

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

 

A bejegyzésben azt is leírják, hogy amióta megválasztották Klimitst, felpezsdült a kertvárosi élet, a képviselő folyamatosan napirenden tartja például a közlekedési tükrök, a gyermekeknek szánt játszótér,  vagy az Ungvár utcai zajvédő fal tervezésének kérdését. "Nem akarunk tippet adni azon választókerületek lakóinak, akik elhanyagoltnak tartják szűkebb környezetüket, vagy hiányolják a fejlesztéseket, de lehet, hogy 2024-ben - a kertvárosi példán okulva - célszerű lenne ellenzéki képviselőjelöltre szavazni. Ha nyerni is fog, a városrész a figyelem középpontjába kerül, szinte biztosan fejlődésnek indul" - teszik hozzá a Mindenki Sárvárért posztjában.

Szólj hozzá!

Átadja listás helyét Sárváron Gagyi Levente, pedig korábban alpolgármester is lehetett volna

Helyette Kampelné Kozlovszki Marianna kapja a Fidesz-KDNP kompenzációs listás helyét.

OVF: Folytatódik az apadás, a Dunánál és a Rábánál segédkező vízügyesek hazaindulhattak

Győrnél a Duna hatására az apadási tendencia mellett némi emelkedés valószínű a hétvégén, de a vízállások fokozat alatt maradnak.

Pintér Bence szerint egyértelmű a győriek akarata: békét szeretnének

Több interjút is adott a megválasztott győri civil polgármester az utóbbi napokban.

Jelen állás szerint Lenkai Nóra mandátumot kap Szombathelyen

Határozatot hozott a Helyi Választási Bizottság.

Bekamuzták, hogy a nő vezette a balesetet okozó autót Szombathelyen, ráfáztak

Ittasan villanyoszlopnak ment, megpróbálta kivágni magát.

Újraszámolják Győrben a szavazatokat

A Területi Választási Bizottság helyt adott Dézsi Csaba András beadványának.

Haladás: Reális esély a megyei 1. osztályra van

Taggyűlést tartottak a csapatot üzemeltető Kft.-nél.

Ezek a kültéri párnák passzolnak egy modern teraszhoz

Egy hosszú nap után mindenkinek jólesik, amikor egy kényelmes és puhán párnázott kerti kanapén ejtőzik a családdal, a barátokkal.

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa részesül az adományból. Várják a további felajánlásokat.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.