Forrnak az indulatok Sárváron, 250 fős munkásszállót terveznek a Kertvárosba

Fehér Buda 2021-03-12 18:38:34
Az Ungvár utca egy füves területére tervezik a hatalmas épületet, ahonnan simán be lehetne majd látni az ott lakók kertjeibe.

250 fős munkásszálló építését tervezik a sárvári Kertváros területén, erről Klimits István, a város kettes számú választókerületének képviselője számolt be egy Facebook-videóban. Klimits kiemelte, hogy nemrég a Sárvári Hírlapban megjelent egy olyan cikk, amelyben Szabó Zoltán társadalmi megbizatású alpolgármester és dr. Máhr Tivadar, Sárvár másik alpolgármestere arról nyilatkozik, hogy számukra is fontos a kertvárosiak nyugalma. Mindeközben a Hírlap ugyanezen számában, pár oldallal hátrébb ott virít egy hirdetés, amely egy

64 lakásos, 250 férőhelyes épületet reklámoz.

A társasházat a Sárvár Ház Kft. építi majd fel a sárvári Ungvár utcában, a volt Kenyérgyár területénél. Klimits szerint ez az épület munkásszálló lenne.

 

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

 

A képviselő azt mondja, nem ismer olyan kertvárosi embert, aki örülne a kezdeményezésnek, és ő személyesen sem boldog a tervezett épület miatt. Klimits felidézte, hogy 2018-ban már felmerült egy lakópark kialakításának az ötlete, a helyiek már akkor aláírásgyűjtésbe kezdtek az építkezés ellen. A projekt végül nem valósult meg, most viszont úgy néz ki, újból elővették a terveket,

Klimits szerint vagy a sárvári ipari park, vagy más multinacionális cégek dolgozóinak alakítanák ki a 250 ember befogadására képes apartmankomplexumot. 

Klimits szerint a Kertváros eddig is a város mostohagyermekeként emlegették, a területen már régóta probléma a csapadékvíz elvezetése, az utak állapota, az ipari park közelsége, a gyógyszertár hiánya, az iskolák, vagy az SZTK távolsága. A képviselő szerint viszont az összes problémájukat felülmúlja az építkezés, "hogyan is gondolják, hogy 250 embert idetelepítenek az utcasarkunkra?" - teszi fel a kérdést.

Klimits tegnap reggel megpróbálta megkeresni Kondora Istvánt (Fidesz-KDNP), a város polgármesterét, akit végül telefonon ért el. A független képviselő azt kérte a polgármestertől, hogy minél előbb nyilatkozzon azzal kapcsolatban, hogy mit tud tenni a kertvárosiak érdekében, hogy a projekt ne valósulhasson meg. Kondora erre csak annyit felelt, hogy két hét múlva, a megfelelő médiákon keresztül fog nyilatkozni.

Fotó: 9600 / Facebook

Klimits szerint viszont nem tűr halasztást a kérdés, az ott lakók teljesen fel vannak háborodva. A képviselő szerint már csak azért is furcsa az épület kérdése, mert azt nem budapesti, hanem egy sárvári cég húzná fel, nem érti, hogy a cég tulajdonosai hogyan tudnának egy ilyen lépés után emelt fővel végig menni a kertvároson. A videóban végül Klimits mindenkit arra emlékeztetett, hogy 2020. szeptemberében, Rábasömjénben az ott lakók megtudták, hogy egy helyi vállalkozó kamionparkolót szeretne létesíteni. Az ott lakók aláírásgyűjtésbe kezdtek, így végül a parkoló nem épült meg. Klimits ezért bízik a kertvárosiakban, abban reménykedik, hogy egy ilyen összefogással le tudják győzni majd ezt a problémát. "Ez a munkásszálló ide nem épülhet meg!" - szögezi le a független képviselő.

Szólj hozzá!

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is