Forrnak az indulatok Sárváron, 250 fős munkásszállót terveznek a Kertvárosba

Fehér Buda 2021-03-12 18:38:34
Az Ungvár utca egy füves területére tervezik a hatalmas épületet, ahonnan simán be lehetne majd látni az ott lakók kertjeibe.

250 fős munkásszálló építését tervezik a sárvári Kertváros területén, erről Klimits István, a város kettes számú választókerületének képviselője számolt be egy Facebook-videóban. Klimits kiemelte, hogy nemrég a Sárvári Hírlapban megjelent egy olyan cikk, amelyben Szabó Zoltán társadalmi megbizatású alpolgármester és dr. Máhr Tivadar, Sárvár másik alpolgármestere arról nyilatkozik, hogy számukra is fontos a kertvárosiak nyugalma. Mindeközben a Hírlap ugyanezen számában, pár oldallal hátrébb ott virít egy hirdetés, amely egy

64 lakásos, 250 férőhelyes épületet reklámoz.

A társasházat a Sárvár Ház Kft. építi majd fel a sárvári Ungvár utcában, a volt Kenyérgyár területénél. Klimits szerint ez az épület munkásszálló lenne.

 

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

 

A képviselő azt mondja, nem ismer olyan kertvárosi embert, aki örülne a kezdeményezésnek, és ő személyesen sem boldog a tervezett épület miatt. Klimits felidézte, hogy 2018-ban már felmerült egy lakópark kialakításának az ötlete, a helyiek már akkor aláírásgyűjtésbe kezdtek az építkezés ellen. A projekt végül nem valósult meg, most viszont úgy néz ki, újból elővették a terveket,

Klimits szerint vagy a sárvári ipari park, vagy más multinacionális cégek dolgozóinak alakítanák ki a 250 ember befogadására képes apartmankomplexumot. 

Klimits szerint a Kertváros eddig is a város mostohagyermekeként emlegették, a területen már régóta probléma a csapadékvíz elvezetése, az utak állapota, az ipari park közelsége, a gyógyszertár hiánya, az iskolák, vagy az SZTK távolsága. A képviselő szerint viszont az összes problémájukat felülmúlja az építkezés, "hogyan is gondolják, hogy 250 embert idetelepítenek az utcasarkunkra?" - teszi fel a kérdést.

Klimits tegnap reggel megpróbálta megkeresni Kondora Istvánt (Fidesz-KDNP), a város polgármesterét, akit végül telefonon ért el. A független képviselő azt kérte a polgármestertől, hogy minél előbb nyilatkozzon azzal kapcsolatban, hogy mit tud tenni a kertvárosiak érdekében, hogy a projekt ne valósulhasson meg. Kondora erre csak annyit felelt, hogy két hét múlva, a megfelelő médiákon keresztül fog nyilatkozni.

Fotó: 9600 / Facebook

Klimits szerint viszont nem tűr halasztást a kérdés, az ott lakók teljesen fel vannak háborodva. A képviselő szerint már csak azért is furcsa az épület kérdése, mert azt nem budapesti, hanem egy sárvári cég húzná fel, nem érti, hogy a cég tulajdonosai hogyan tudnának egy ilyen lépés után emelt fővel végig menni a kertvároson. A videóban végül Klimits mindenkit arra emlékeztetett, hogy 2020. szeptemberében, Rábasömjénben az ott lakók megtudták, hogy egy helyi vállalkozó kamionparkolót szeretne létesíteni. Az ott lakók aláírásgyűjtésbe kezdtek, így végül a parkoló nem épült meg. Klimits ezért bízik a kertvárosiakban, abban reménykedik, hogy egy ilyen összefogással le tudják győzni majd ezt a problémát. "Ez a munkásszálló ide nem épülhet meg!" - szögezi le a független képviselő.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.