Forrnak az indulatok Sárváron, 250 fős munkásszállót terveznek a Kertvárosba

Fehér Buda 2021-03-12 18:38:34
Az Ungvár utca egy füves területére tervezik a hatalmas épületet, ahonnan simán be lehetne majd látni az ott lakók kertjeibe.

250 fős munkásszálló építését tervezik a sárvári Kertváros területén, erről Klimits István, a város kettes számú választókerületének képviselője számolt be egy Facebook-videóban. Klimits kiemelte, hogy nemrég a Sárvári Hírlapban megjelent egy olyan cikk, amelyben Szabó Zoltán társadalmi megbizatású alpolgármester és dr. Máhr Tivadar, Sárvár másik alpolgármestere arról nyilatkozik, hogy számukra is fontos a kertvárosiak nyugalma. Mindeközben a Hírlap ugyanezen számában, pár oldallal hátrébb ott virít egy hirdetés, amely egy

64 lakásos, 250 férőhelyes épületet reklámoz.

A társasházat a Sárvár Ház Kft. építi majd fel a sárvári Ungvár utcában, a volt Kenyérgyár területénél. Klimits szerint ez az épület munkásszálló lenne.

 

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

 

A képviselő azt mondja, nem ismer olyan kertvárosi embert, aki örülne a kezdeményezésnek, és ő személyesen sem boldog a tervezett épület miatt. Klimits felidézte, hogy 2018-ban már felmerült egy lakópark kialakításának az ötlete, a helyiek már akkor aláírásgyűjtésbe kezdtek az építkezés ellen. A projekt végül nem valósult meg, most viszont úgy néz ki, újból elővették a terveket,

Klimits szerint vagy a sárvári ipari park, vagy más multinacionális cégek dolgozóinak alakítanák ki a 250 ember befogadására képes apartmankomplexumot. 

Klimits szerint a Kertváros eddig is a város mostohagyermekeként emlegették, a területen már régóta probléma a csapadékvíz elvezetése, az utak állapota, az ipari park közelsége, a gyógyszertár hiánya, az iskolák, vagy az SZTK távolsága. A képviselő szerint viszont az összes problémájukat felülmúlja az építkezés, "hogyan is gondolják, hogy 250 embert idetelepítenek az utcasarkunkra?" - teszi fel a kérdést.

Klimits tegnap reggel megpróbálta megkeresni Kondora Istvánt (Fidesz-KDNP), a város polgármesterét, akit végül telefonon ért el. A független képviselő azt kérte a polgármestertől, hogy minél előbb nyilatkozzon azzal kapcsolatban, hogy mit tud tenni a kertvárosiak érdekében, hogy a projekt ne valósulhasson meg. Kondora erre csak annyit felelt, hogy két hét múlva, a megfelelő médiákon keresztül fog nyilatkozni.

Fotó: 9600 / Facebook

Klimits szerint viszont nem tűr halasztást a kérdés, az ott lakók teljesen fel vannak háborodva. A képviselő szerint már csak azért is furcsa az épület kérdése, mert azt nem budapesti, hanem egy sárvári cég húzná fel, nem érti, hogy a cég tulajdonosai hogyan tudnának egy ilyen lépés után emelt fővel végig menni a kertvároson. A videóban végül Klimits mindenkit arra emlékeztetett, hogy 2020. szeptemberében, Rábasömjénben az ott lakók megtudták, hogy egy helyi vállalkozó kamionparkolót szeretne létesíteni. Az ott lakók aláírásgyűjtésbe kezdtek, így végül a parkoló nem épült meg. Klimits ezért bízik a kertvárosiakban, abban reménykedik, hogy egy ilyen összefogással le tudják győzni majd ezt a problémát. "Ez a munkásszálló ide nem épülhet meg!" - szögezi le a független képviselő.

Szólj hozzá!

Hétvégén ezúttal az ország nyugati részén várható havazás

A meteorológiai előrejelzések alapján szombat délelőtt havazás kezdődhet az ország észak-nyugati részén, vagyis Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala és Veszprém vármegye területén. 

Hét évet kapott a győrújfalui halálos balesetet okozó sofőr

A vádlott annak ellenére mulatságosnak tartotta közlekedését, hogy a hátul ülő utasai sikoltoztak, volt, aki azt kérte, hogy álljon meg.

LMP: a kormány visszaél a kiemelt beruházások jogintézményével

A jogszabályt kritizálva Szendefy Mária, az LMP országos elnökségének tagja példaként a Fertő tavi turizmusfejlesztést hozta fel.

Az eső miatt elmaradnak a szombathelyi adventi vásár pénteki színpadi programjai

Az árusok nyitva lesznek, a programokat vasárnap pótolják.

Évi 100 ezer euróért a Schaeffler a névadója 5 évig a szombathelyi Arena Savariának

A sportcsarnokot üzemeltető Sportiskola a működésére költi a támogatást.

Tévében a Falco Szolnok elleni meccse

Vasárnap délutáni matiné.

Az LMP üdvözli a debreceni akkumulátorgyár katasztrófavédelmi engedélyének megsemmisítését

A katasztrófavédelmi engedélyezési eljárás során a hatóság megsértette a nyilvánosságra vonatkozó szabályokat.

Ismét meghívót küld a Szombathelyi Haladás vezetőségének a városi közgyűlés

Nyáron is meginvitálták őket, akkor nem jelent meg egyikük sem.

Januárig csak bérleteseknek lesz nyitva a győri Jókai parkolóház

A létesítménybe parkolójeggyel nem lehet behajtani.

Karácsony Gergelyt támogatja a Momentum a jövő évi főpolgármester-választáson

Budapest szabad és szabad is marad - mondta a Momentum elnök-frakcióvezetője, Gelencsér Ferenc.

Idős otthonban agitált a szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje

A polgármester arra kérte a kormánypárti frakcióvezetőt, hogy a kampány idején is tartsák tiszteletben az íratlan szabályokat.

Százmillió forintnak kelhetett lába a győrsövényházi postán

Félszáz helyi lakos megtakarítása tűnhetett el az győrsövényházi postaszolgáltatáson belül.

Az önkormányzat fizette az elmúlt hónapokban megjelent Dézsi-plakátokat

Hónapok óta tart a jelenlegi polgármestert közpénzből reklámozó plakátkampány.

Elhunyt Bajomi Nagy György, az Örkény Színház művésze

2009 és 2020 között Szombathelyen játszott.

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

Ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben.

Akkugyár a szomszédságban? Most itt a lehetőség, hogy ne!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról