Újabb vezető távozik a Győr-Szoltól

Pintér Bence 2021-03-23 10:09:00
Az informálisan Szabó Jenő képviselő, formálisan unokatestvére, Szabó Ákos által irányított önkormányzati cégnél már a második középvezető távozik rövid idő alatt.

Távozik a Győr-Szol Zrt.-től Mészáros Tibor András, az önkormányzati cég városüzemeltetési és kivitelezési igazgatója

– értesült az Ugytudjuk.hu. A pozíciót tudomásunk szerint ideiglenesen Nagy Csaba eddigi kommunikációs menedzser vette át.

Úgy értesültünk, a távozás hátterében az áll, hogy a Győr-Szolt közel tíz évig vezető Sági Géza távozása óta a céget stratégiai igazgatóként vezető Szabó Ákos, illetve a cégnél a hírek szerint egyre nagyobb informális befolyással rendelkező unokatestvére, a KDNP-s önkormányzati képviselő és igazgatósági tag Szabó Jenő lecserélte a cég alvállalkozóit, amivel Mészáros nem értett egyet. Lapunk arról értesült: kirúgásáról az igazgatóságot vezető Endrődi Péter, Dézsi Csaba András polgármester kabinetfőnök sem tudott.

Ő 2021 elején már a második középvezető, aki távozik a győri önkormányzati cégek egy részét egy holdingban egyesítő Győr-Szoltól, korábban a Rotter Zsolt, a cég vagyonkezelési üzletágvezetője ment el a cégtől. Az ő helyét Jutasi Gábor vette át, akit Szabó Jenő saját vállalkozásából hozott a céghez. Úgy értesültünk, hogy a cég főkönyvelője, Szalay Gyöngyi sem biztos, hogy sokáig marad már a cég alkalmazásában.

A Győr-Szol főkönyvelője: „Ekkora hiányt már nem lehet kigazdálkodni"

A Gazdasági és Tulajdonosi Bizottság üléseinek jegyzőkönyveiből kiderül: a járvány miatt 166 milliót, a győri hulladékkezelő átadásán pedig 147 millió forintot bukott a Győr-Szol, ami csak úgy tudta kibekkelni a járvány miatt kieső bevételeket, hogy augusztusig csúsztatta az év elejére beígért béremelést. 202 millió forintos a hiány, amit meg kéne oldani év végéig.

A Győr-Szol Zrt. közérdekű adatainak nagy része évek óta elérhetetlen, így az érdekédő publikum nem tudja áttekinteni, hogy milyen alvállalkozókkal dolgozott együtt eddig, és milyen alvállalkozókkal dolgozik mostantól a cég, amelynek gazdasági helyzete egyébként már tavaly sem volt kielégítő – az erről szóló beszámolót a Gazdasági és Tulajdonosi Bizottságban kéne majd bemutatni, ami jelenleg a járvány miatt nem ülésezik.

A cég átvilágítását egyébként Endrődi jelentette be tavaly ősszel, azóta azonban semmi hír nincs arról, hogy mire jutottak mindeközben. A polgármester az Ugytudjuk.hunak adott interjújában azt mondta, hogy ezek eredménye nyilvános lesz.

Szólj hozzá!

72 órás ultimátumot adott Czeglédy arra, hogy Lenkai Nóra nyilatkozzon akkumulátorgyár ügyben

Amennyiben polgármester lenne a Fidesz jelöltje, megakadályozná egy akkugyár Szombathelyre települését? - szól a neki szegezett kérdés.

Akkuhulladék-figyelő programot indít az LMP

Schmuck Erzsébet, társelnök szerint erre azért van szükség, mert a kormány akkumulátor-gyarmatosítása miatt egyre-másra tűnnek fel selejtes, veszélyes akkumulátorhalmok mindenfelé, például Ikladon vagy Abasáron.

A szombathelyi városvezetés továbbra is mindent megtesz a szombathelyi női kézilabda sikeréért

Pődör Zoltánt arra kérik, hogy a sajtóban való üzengetés helyett tegyenek ki mindent az asztal fölé.

A Fidesz sem akar akkumulátorgyárat Szombathelyre

Illés Károly frakcióvezető alá is írta Czeglédy petícióját.

Bekamuzta, hogy elveszett a jogsija, de lebukott

Külföldi jogsira váltott, de a magyart is meg akarta tartani.

Visszalép Belencsák István a körmendi polgármester-jelöltségtől

A fideszes politikus azt írja, hogy annyi fenyegetést kapott, hogy nem volt más választása.

Klímabarát Díjat kapott Szombathely

A minisztériumban vette át a városvezetés az elismerést.

Mi tehetünk a postaládánkba költöző széncinegék ügyében?

És mivel segíthetjük ezeknek a madaraknak a fészkelését?

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.