Hende Csaba ma megint nem megy be a munkahelyére

Farkas Bazsi 2021-03-17 18:01:14
A Fidesz-frakció nem vesz részt a Parlament rendkívüli ülésén, ahol többek között a koronavírus-járvány elleni oltások beadása kapcsán kialakult káosz megszüntetéséről lesz szó.

A Fidesz-frakció sem vesz részt az ellenzéki pártok által kezdeményezett szerdai rendkívüli parlamenti ülésen, mondván, "nem asszisztál a baloldal oltásellenes kampányához".

A Fidesz képviselőcsoportja az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a baloldal csak arra akarja felhasználni a parlament rendkívüli ülését, hogy bizonytalanságot keltsen az emberekben a járvány elleni védekezéssel kapcsolatban. "Gyurcsányék ezt tették a védőfelszerelésekkel, a regisztrációval, és ezt teszik most az oltóanyagokkal szemben is" - tették hozzá.

A kormánypárti frakció szerint ha a baloldalra hallgattak volna, akkor fele annyi magyar sem kapta volna még meg a védőoltást mostanáig.

A közleményben arra szólítják fel a baloldalt, hogy először kérjen bocsánatot "a halálkampányáért, a sok hazugságért, a szakemberek lejáratásáért".

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

"Most az összefogásnak és a közös védekezésnek lenne itt az ideje, ezért nem asszisztálunk Gyurcsányék mai parlamenti hecckampányához" - szögezte le a Fidesz-frakció.

A parlament szerdán 18 órától tervezett - a "rendes" ülésnap után - egy rendkívüli ülést, amelyen a DK, az MSZP, a Jobbik, az LMP és a Párbeszéd a koronavírus-járvány kormányzati kezelését kezdeményezte megtárgyalni. A kormány szerdán közölte: nem vesz részt a rendkívüli parlamenti ülésen, mert a kezdeményezést kampányakciónak tartja.

A rendkívüli ülésen olyan napirendi pontok lesznek, mint:

"A koronavírus-járvány elleni oltások beadása kapcsán kialakult káosz megszüntetéséről"

"A gazdasági válság kezelése érdekében szükséges azonnali intézkedésekről"

Hende egyébként a tegnapi plenáris ülésen részt vett, fel is szólalt.

Az MTI beszámolója szerint Hende arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány Magyarországon is felszállóágban van, ez pedig indokolja a terjedést korlátozó gyors intézkedések szükségességét. Csökkenteni kell a koronavírusos megbetegedések számát, és újra kell indítani a gazdaságot - hangsúlyozta, ezért támogatásáról biztosította a rendkívüli jogrendet, valamint a gyors kormányzati lépések lehetőségének megteremtését.

Hende szerint ha mindenki betartja a szabályokat, együtt újra sikerülhet megfékezni a világjárvány hazai terjedését és újraindítani a gazdaságot.

A törvényjavaslat elfogadásával az Országgyűlés megerősíti a veszélyhelyzet alatt kiadott egyes kormányrendeletek újbóli hatálybaléptetését - közölte Hende Csaba, aki ezt a jogbiztonság szempontjából fontosnak nevezte.

Szólj hozzá!

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.