MOL-vezér: Ha Szeged belvárosában tudtunk fúrni lakóházak között, ezt az Őrségben is meg tudjuk csinálni

Nagy Donát 2021-02-26 12:10:37
Hernádi Zsolt az ATV-n azt mondta az Őrségbe tervezett szénhidrogén kútról, hogy szükség van a föld alatti energiaforrásra.

Elsőként foglalkoztunk az Őrségbe tervezett szénhidrogén kúttal, amelyet a MOL készülni megépíteni Őriszentpétertől mindössze 400 méterre. A leendő beruházás helyszínét mi is bejártuk, a helyi lakosok petíciót indítottak, de az önkormányzat is kijelentette: nem látnának szívesen egy újabb ipari létesítményt a település határán. 

Tegnap az ATV Egyenes beszéd c. műsorában Hernádi Zolt, a MOL Nyrt. elnöke is elmondta a véleményét a természedvédelmi területen tervezett fúrásról (06:58-tól indul a beszélgetés ezen része).

Az elmúlt 5 évben 20 Natura 2000-es területen történt fúrás. Sokat nem hallottunk róla, hogy bármelyikkel is lett volna probléma. Ezek egészen pontos eljárások, nagyon komoly egyeztetés van mind a hatósággal, mind a lakossággal

- ismertette véleményét.

Hernádi szerint szennyezés nem történik az építkezések alatt, az egyetlen valódi probléma a zajszennyezés lehet, a dízelgenerátorok miatt - de ebben az esetben zajvédő falat is felhúznak majd a természetvédelmi területre.

Fotó: ATV

Ha Szeged belvárosában tudtunk fúrni lakóházak között, a Lidl parkolójában minden további nélkül, és minden panasz nélkül, én azt hiszem, ezt az Őrségben is meg tudjuk csinálni

- jelentette ki az interjúban.

A MOL-vezér szerint Magyarországon iszonyúan nagy területek vannak Natura 2000-nek nyilvánítva, ami egyrészről jó, de másrészről igenis engedélyezni kell az ipari tevékenységeket.

Hernádi nem hiszi, hogy a környezetvédőket meg lehetne győzni a beruházásról. De szerinte a realitás az, hogy üzemanyagra szükség van. Ő inkább máshol kompenzálná ki a környezetterhelést.

Szólj hozzá!

A gyermekek elhelyezése a házasság vagy életközösség megszűnésekor nagyon fontos kérdés

Napjainkban sajnos gyakori, hogy egy házasság válással végződik.

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.

A professzionális jégkészítő gépek karbantartása

Ahogy a nyarak melegebbé és melegebbé válnak, egyre komolyabb szerep jut az éttermek és bárok üzletmenetében a nagykonyhai jégkészítő berendezéseknek, melyek meghibásodása komoly fennakadást okozhat mind a vendéglátó-ipari egység, mind a hőség elleni enyhülésre vágyó vendégek életében.

Fekete Dávid: A Fidesz-KDNP megnyerte a választást Győrben

Együttműködésre készül Pintér Bencével a Fidesz győri frakcióvezetője.

Az év legforróbb napja jöhet kedden

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható.

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.