Mégsem nyit ki a hétfői nyitásáról elhíresült nagykanizsai vendéglátóhely

Nagy Donát 2021-01-31 09:30:14
Mivel a rendőrség mérlegelés nélkül fog milliós büntetéseket adni, így nem mernek kockáztatni.

A vendéglátósok hétfőre szervezett üzletnyitási akciója előtt két nappal lépett hatályba a kormányrendelet, ami alapján kötelező fél évre bezáratni azt a helyet, amely a szabályok ellenére kinyit, és megemelkedik a bírságok összege is. Az Azonnali megkérdezett néhány érintett vendéglátóst és a tiltakozás szervezőjét, mi lesz most.

Ahogy mi is írtuk, a magyar kormány meghosszabbította a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetet. Márciusig biztosan, de inkább áprilisig szeretnék zárva tartani a vendéglátóhelyeket.

Azok a vendéglátósok, akik megszegik a vendéglátóhelyek zárvatartására vonatkozó szabályokat, az eddig eddig 150 ezer forinttól 1 millió forintig történő pénzbírság helyett most 1 milliótól 5 millió forintig terjedő pénzbírsággal sújthatóak, továbbá a szabályok első alkalommal történő megszegése esetén hat hónapra, ismételt megszegése esetén pedig a rendőrség egy évre bezáratja ezeket a helyiségeket – ez idő alatt sem az üzlet vezetője, sem az alkalmazottai semmiféle vendéglátási tevékenységet nem végezhetnek. Sőt, a rendelet megszegése esetén a helyek bezárását már nem mérlegeli a rendőrség, hanem kötelezően elrendeli, emellé a megemelt keretösszegű bírságok kiszabása mérlegelés kérdése - írja a lap.

Egy évre bezárják az izgága vendéglátóhelyeket

A kormány az éjjel egy rendelettel gyakorlatilag meghosszabbította a veszélyhelyzetet - írja a HVG. A lap szerint a legjelentősebb változást a vendéglőket érinti, ugyanis a kormány láthatóan elejét akarja venni annak, hogy a tönk szélén álló vállalkozók a tiltás ellen fellázadva kinyissanak.

Az új rendelet apropóján az Azonnali felkereste Ecsenyi Áront, a Tömeges üzletnyitás akció szervezőjét, a Le az Adók 75 Százalékával párt elnökét, hogy megtudják, a hétfői akciójukra hogyan hat a szigorítás.

Ecsenyi szerint a térképükre felkerült vendéglátósok közül voltak, akik leiratkoztak, de csak azért, hogy hogy a rendőrség ne tudja megakadályozni az üzletnyitásukat, viszont a korábbi harminc, február elsején biztosan nyitó vendéglátóhelyek száma Ecsenyi szerint már több mint ötven fölött van országszerte. A párt által vasárnap délre meghirdetett lockdown elleni tiltakozás ettől még meg lesz tartva, ám azt nem tüntetésnek, hanem Ecsenyi Áron hangosítóteszteléseként írják le a Facebook-eseményben, ugyanis a veszélyhelyzet alatt az eddigiekhez hasonlóan a gyülekezés továbbra is tilos.

Vasárnap délre tüntetést szerveztek a vendéglátósok a budapesti Hősök terére

A Tüntetés az életért és a szabadságért nevű Facebook eseményre már több ezren jelezték vissza: ott lesznek. Természetesen ahogyan ez lenni szokott, ennyi tüntetőre messze nem lehet számítani. Ugyanakkor a legtöbb vendéglátósnak egyszerűen nincs más esélye, ha hallatni akarja a hangját. A tüntetés szlogenje: Mindannyiunk élete számít!

Borda Balázs, a nagykanizsai Resti Presszó & Söröző üzletvezetője az Azonnalinak elmondta, hogy ő volt a Tömeges üzletnyitás nevű akció elindítója, de mivel a kormány úgy határozott, hogy még súlyosabb szankciókkal fogják sújtani azokat a vendéglátóhelyiségeket, akik a tiltás ellenére mégis kinyitnának, ezért úgy döntöttek, hogy február elsején ők sem fognak kinyitni. Az üzletvezető azt is elmondta, hogy Nagykanizsán senki nem fog kinyitni hétfőn.
 

Szólj hozzá!

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák