Hazahozta a győzelmet a Falco KC Szegedről

Fehér Buda 2021-01-10 20:46:00
Fölényes győzelemmel távoznak a szombathelyiek.

Bár a 18. forduló több, végletekig kiélezett mérkőzést is hozott, a Falco szegedi vendégjátéka is kimondottan ígéretesnek tűnt, hiszen a hazaiak a mérkőzés előtt a negyedik helyet foglalták el a tabellán. A sárga-feketék pedig abban a reményben léptek pályára, hogy egy esetleges győzelemmel újra az első pozícióba lépnek. A két gárda már összecsapott egyszer, akkor hosszabbításban nyert a Szombathely hazai pályán, írja a BB1.hu.

Váradi egy szép betörés után szerezte meg a találkozó első pontjait, amire Bruinsma pakolt rá még egy büntetőt, két villámgyors kosárral fordított a Szeged. Felváltva találtak a gyűrűbe a felek, minimális előnyre tett szert a Falco (12-15). Remek iramban zajlott az első negyed, 16-20-nál kért időt Szrecsko Szekulovics, aki a védekezéssel volt elégedetlen. Kezdtek meglépni a vendégek, de Dzeletovics öt pontot szerzett zsinórban, ezzel pedig visszahozta az övéit (21-23). Az utolsó percekben többet hibáztak a csapatok, semmi sem dőlt el. 24-26.

Egy Brown triplával már a Szedeák járt előrébbráadásul Kerpel-Fronius Gáspár is hozzátett még kettőt (29-26). Gasper Okorn időkérése után sikerült megállítania a hazai futást a Falcónak és vissza is vette a vezetést a csapat, továbbra is kiélezett volt a meccs (33-36). Innen indított egy 9-1-es rohamot a Szeged, amely így öt pont előnnyel mehetett a nagyszünetre. 42-37.

A fordulás után Dzeletovics 2+1-es akciójával már nyolc volt közte, de Benke gyorsan válaszolt. Fokozatosan lopta a távolságot a Szombathely, három perc játék után már időt is kért (45-44). Nem lassítottak a vendégek, Benke vezérletével újra ők vezettek. Borwn hármasa után úgy tűnt, hogy sikerült rendezni a sorokat a Szegednél, de két eladott labda után megléptek a vasiak a záró felvonás előtt. 54-62.

Perl betörésével hamar meglett a közte tíz, viszont Govens egy gyors hármassal reagált. Őrizte a megbízható előnyét Gasper Okorn alakulata, kezdett eldőlni a mérkőzés a negyedik negyed derekára, de azért hátra még nem dőlhettek a sárga-feketék (64-74). Kezdtek elfogyni a hazaiak, elegyénieskedték a támadásaikat, így pedig már nem tudtak érdemben visszajönni a meccsbe. Mindez azt jelentette, hogy idegenben is legyőzte a Szegedet a Falco, amely így visszavette a vezető helyét a tabellán. 71-83.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 71-83 (24-26, 18-11, 12-25, 17-21)

Bajnokság, 18. forduló
Szeged, Városi Sportcsarnok
V.: Kapitány G., Frányó P., Nagy V.

Szeged: Kerpel-Fronius G. 4, Govens 17/3, Brown 16/6, Dzeletovics 18/3, Dickey 13. Cserék: Keller -, Kerpel-Fronius B. -, Mayer 3/3, Olasz -.

Falco: Váradi 18/6, Doktor 2, Benke 12/3, Bruinsma 9/6, Searcy 17. Cserék: Perl 15/3, Dancsecs 3/3, Barac 3, Lake 4.

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.