Fotó: Police.hu

Horrorfilmbe illő maszkkal ment rabolni B. Krisztián

Fehér Buda
2019. május 25. szombat, 13:42
Egyszer sikerrel is járt, 1 millió forintot lopott.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói elfogták azt a férfit, aki egymillió forintot rabolt Budapest II. kerületében, írják a rendőrség oldalán. A férfi még februárban feszítette fel egy II. kerületi családi ház ajtaját, az arcát egy maszkkal eltakarta, majd a hazaérkező tulajdonosra egy fegyverutánzatot fogott, és pénzt követelt tőle. A sértett egymillió forint készpénzt adott át a támadónak, aki ezt követően elmenekült a helyszínről.

 

Őrizetben a maszkos rabló

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói elfogták azt a férfit, aki egymillió forintot rabolt Budapest II. kerületében.

 

A tettes májusban visszament a bűncselekmény helyszínére, és a kerítésen keresztül bemászott a ház udvarára, ahol újfent megvárta a tulajdonost. A támadó a korábbi rabláshoz hasonlóan a hazaérkező sértettet ismét megfenyegette és pénzt követelt tőle, aki ekkor már nem tett eleget a maszkos férfi követelésének, így a fegyveres férfi rövid szóváltást követően, pénz nélkül távozott. 

 

A nyomozók az eljárás során azonosították az elkövetőt, egy 38 éves ózdi férfit, és ellene elfogatóparancsot adtak ki. 

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztály nyomozói a Célkörözési Osztály, és a Terrorelhárítási Központ bevonásával tegnap délután elfogta az elkövetőt Budapest VI. kerületében, majd lakásán kutatást tartottak. A nyomozók a férfi lakásán megtalálták a bűncselekménynél használt maszkot és gázpisztolyt is. 

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztályának nyomozói B. Krisztiánt fegyveresen elkövetett rablás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. ​

comments powered by Disqus
Twitter megosztás Google+ megosztás