Rakétavédelmi rendszert veszünk az amerikaiaktól

Unyatyinszki György 2019-02-11 19:40:00
Több diplomáciai kokit is kapott a fejére a magyar kormány.

Véglegesítette a magyar és az Egyesült Államok kormánya a közös védelmi együttműködési megállapodás szövegét, valamint abban is megállapodott hétfőn a két ország külügyminisztere, hogy Magyarország harci eszközöket szerez be szövetségesétől - jelentették be Szijjártó Péter és Mike Pompeo találkozóját követően.

A két fél között szó esett az ukrajnai helyzetről szólva Pompeo úgy fogalmazott: nem engedhetjük meg, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök "éket verjen barátaink és a NATO közé" - ami jelzés értékű kijelentés, tekintettel Orbán és Putyin jó viszonyára. Pompeo bírálta Kínát is, mondván, Kína hídfőállást próbál létrehozni Európában - megjegyezzük, ennek egyik központi eleme a magyar kormány eddig Kínának kedvező politikája. A "kézfogás" Kínával komoly gazdasági és politikai függőséget okoz - tette hozzá. Az amerikai külügyminiszter kijelentette azt is, hogy Oroszország és Kína nem osztják a szabad országok törekvéseit.

Szintén az orosz befolyás és az amerikai érdekek tükrében érdemes szemlélni azt, hogy Pompeo a magyar gázbeszerzés diverzifikálását érintő kérdésre azt mondta: az nemzetbiztonsági kérdés, minden európai ország célja az alternatív energiaforrások biztosítása.

Szűkszavúan, de szó esett a korrupció elleni harc támogatásáról is. Ez is vélhetően a komoly diplomáciai incidens, a kitiltási botrány miatt lehetett fontos pont. Emlékezetes: egy amerikai étolajcéget arra próbálhattak rávenni a második Orbán-kormány idején, hogy megfelelő pénzt a megfelelő helyre fizetve mentesülhetnek az adóellenőrzések alól, emiatt több magyar személyt, köztük a NAV akkori elnökét, Vida Ildikót is kitiltották az Egyesült Államokból. Pompeo arról is beszélt, hogy szeretnék megerősíteni a rendészeti együttműködést.

Bejelentették továbbá, hogy magyar középiskolások számára ösztöndíjprogram indul. Mike Pompeo mentor- és tréningprogramok létrehozásának szándékáról is szólt.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.