HIRDETÉS

Fotónk még a régi Sportligetben készült

Egy nappal az eső után még mindig használhatatlanok Szombathelyen az 1,1 milliárd forintból felújított focipályák

ugytudjuk.hu
2019. május 7. kedd, 19:37
A Sportligetet Mészáros Lőrinc veje építi át. A focipályák nem sikerültek valami jól.

Tegnap kezdődtek volna a városi kispályás labdarúgóbajnokság mérkőzései Szombathelyen, azonban a pálya alkalmatlansága miatt az utolsó pillanatban elhalasztották a meccseket. Napközben még ma is arról tájékoztatták a csapatokat, hogy lesznek meccsek, aztán röviddel ezután már arról kaptak e-mailt, hogy a pálya alkalmatlansága miatt nem tartják meg a mérkőzéseket.

 

Kispályás fociban hosszú évek óta bennfentes, ám érthetően névtelenséget kérő informátorunk elmondta, hogy eddig csak akkor volt gond a pálya minőségével, amikor legalább 40-50 milliméter eső esett rövid idő alatt, most viszont úgy tűnik, a múlt hétvégi 12-16 milliméter is soknak bizonyult.

 

"Azért újították fel a pályákat, hogy normálisan kiszolgálja a sportszerető szombathelyieket, most viszont ha jól láttam, rosszabb állapotba kerültek, mint tavaly volt" - mondta. Salakos pályáról beszélünk, most mégis több centi mélyen benne marad a cipőnyom.

 

Szerinte az lett volna a megoldás, ha megvárják, amíg elkészül minden. Most ugyanis a pályák használatára úgy kaptak engedélyt, hogy közben mellette gőzerővel folyik az átépítés.

 

Így most gyakorlatilag egy építési területen játszanák a kispályás meccseket, kiszolgáló helyiségek, wc nélkül.

 

Az is elég meredek dolog, hogy két hónap alatt 850 mérkőzést rendeznének a bajnokságban.

 

"Tönkreteszik az emberek szórakozását" - mondta keserűen, majd hozzá tette, "mindenki hibázik, ezzel nincs gond. De ha észrevesszük, kijavítjuk. Most mégis minden áron meg akarják tartani a bajnokságot."

 

Vannak olyan csapatot, amelyeknek háromnaponta meccseket kellene játszania úgy, hogy abba még nincsenek belekalkulálva az elmaradt mérkőzések. Informátorunk olyanról is beszámolt, hogy vannak, akiket egy időben több helyre is kiírtak.

 

"Úgy csinálnak, mintha mindenkinek ekörül forogna az élete, abba nem gondolnak bele, hogy itt dolgozó emberekről van szó, akik eszerint alakítják a szabadságaikat, cserélik a műszakjaikat. Van, aki inkább bemegy éjszaka dolgozni, csak hogy el tudjon jönni focizni. De ilyen szervezéssel és ilyen sűrű mérkőzésekkel ez is lehetetlen." - mondta informátorunk.

 

A kispályás focibajnoksággal nem most először elégedetlenek a hobbi sportolók. Nemrégen arról írtunk cikket, hogy a csapatok egy része arra panaszkodik, hogy nem tudnak normális keretek között sportolni, a játékvezetők ugyanis nem képesek kézben tartani a meccset. A lebonyolítás pedig katasztrofális.

 

1,1 milliárd forint EU-s támogatásból újul meg a Sportliget

 

Tavaly novemberben elsőként írtunk róla, hogy a Homlok Építőipari Zrt. nyerte el azt a közbeszerzést, amiben 1,1 milliárd forintért építhették át a Sportligetet. A céget 2016-ban alapították, fő profilja pedig a vasútépítés, tulajdonosa pedig Homlok Zsolt, aki Mészáros Lőrinc veje. A felújítás során a focipályák is sorra kerültek, a meglévő három kisméretű salakos labdarúgó pályát kibővítik, valamint a középső pálya nyugati oldala egy lelátóval is gazdagodik - ígérték korábban. A beruházást az Európai Unió fizeti.

 

A Hungarysport.hu tegnap megjelent cikkében a kispályás labdarúgó bajnokságot lebonyolító Szabadidősport Szövetség elnöke arról tájékoztatott:

 

A Szabadidősport Szövetség szervezésének köszönhetően néhány napja elkészült a sorsolás valamint megtörtént a pályabejárás és ellenőrizték a villanyvilágítást is. A szervezők végül megállapították, hogy minden megfelel az előírásoknak, így hétfőtől 79 csapattal elindulhat a kispályás labdarúgó bajnokság.

 

A kispályás bajnoksággal kapcsolatban megkeressük a szervezőket is, ha választ kapunk, újabb cikkben közöljük.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás