A szombathelyi Markusovszky kórháznak is az önkormányzat ad védőfelszerelést

ugytudjuk.hu 2020-03-27 12:03:00
Továbbá 62 fő van hatóságilag elrendelt házi karanténban. Többek között erről is beszélt Nemény András a védőfelszerelések átadásánál.

A mai nap Nemény Andrásék 2000 maszkot vittek a Markusovszky Kórházhoz. További 2000 szájmaszkot pedig az alapellátásban osztanak szét. Nem kell aggódni, hiszen polgármester úr, aki egyben a Védelmi Bizottság tagja elmondta, hogy amint tudnak hoznak új szállítmányt. Ez azonban egy hosszabb folyamat, mivel a beérkező szállítmány nagy része megáll a határnál. Valamint ha valaki most rendel, az a szállítmány csak 4-7 hét alatt érkezik csak meg. 

A kiosztott szájmaszkokat 4-6 órán át lehet használni, utána el kell őket dobni, mert csak egyszer használatosak. Kizárólag az egészségügyi dolgozóknak készítették, mert a kockázatcsökkentése a legfontosabb.

Jelenleg 2 koronavírusos beteg van a kórházban, akik közül az egyik beteg lélegeztető gépen van, további 20 embert pedig megfigyelés alatt tartanak. 

Nemény elmondta, hogy nem kerülhető el a koronavírus okozta hullám, de egyre többen hordják a maszkokat és vasárnapig is háztartásonként két darabot kapnak a szombathelyi lakosok. Ahogy azt reggel megírtuk, az önkéntesek csinálhatják továbbra is a dolgukat, mert az ő tevékenységüket nem érinti a kijárási korlátozás. Zárásul polgármester úr elmondta, hogy jelenleg 62 fő van hatósági karanténban, azonban ez a szám lehetséges, hogy a közelmúltban növekedni fog.

Szólj hozzá!

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.