Címlapképünk illusztráció, fotó: pixabay.com
Vágvölgyi Bálint
2018. november 7. szerda, 10:50
Kétnapos tárgyalás volt a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés ügyében.

A Szombathelyi Törvényszék tárgyalást tartott B.Zs és kettő társa különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt indult bűnügyben.

 

Társai kínoztak halálra egy rabot a szombathelyi börtönben

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolják őket.


Korábban már mi is írtunk az ügyről, a Vas Megyei Főügyészség vádiratának lényege szerint a 3 vádlott 2017 tavaszától elkezdte csicskáztatni a velük egy zárkában lévő sértettet. 2017. május 2-től a vádlottak napi rendszerességgel bántalmazták és alázták meg különböző módon a sértettet, így például a takarításhoz használt 5 literes műanyag vödröt az I. r . vádlott megtöltötte vízzel és a sértettet arra kényszerítette, hogy azt állva igya meg, közben test szerte bántalmazták ezután csikket etettek vele. A rendszeres bántalmazások és kínzások 2017. május 11-től még inkább eldurvultak, a vádlottak a sértettet kikötözték száját lepedőből hasított csíkokkal betömték, felváltva ráálltak, taposták, ugráltak rajta, ököllel ütötték és rugdalták a bordáit, ájulásig fojtogatták. Amikor a sértett összecsuklott, felállították, és elölről kezdték a bántalmazást. A sértett halálát megelőző halálát megelőző 1-2 napban az I. r. vádlott arra kényszerítette a sértettet, hogy megegye a felmosó cipőfűző vastagságú szálait. Az ellenőrzések során a sértettet beküldték a mosdóba illetve a mosdó elé térdeltették, mert oda az őrök nem láthattak be. Amikor a sértett a bántalmazások miatt vérzett, a szétnyílt sebet az I. r. vádlott egy öngyújtóval kiégette, a vért feltakarították a sértettel a véres törölközőt pedig az ablakon kidobták. 2017. május 14-én reggeli ébredéskor a vádlottak észlelték, hogy a sértett a hányásában fekszik a mosdó előtt és hörög. A II. r. vádlott kikiabált a bv őrnek, hogy baj van és amíg az őr a zárkához ért megbeszélték, hogy nem mondanak egymásra semmit, azt fogják előadni, hogy valaki más bántalmazta a sértettet. A nappalos szolgálatot ellátó ápoló a zárkába érve megkezdte a sértett sikertelen újra élesztését.

 

A sértett a vádlottak által térben és időben elhúzódó, az emberi méltóságot mélyen megalázó durva bántalmazások következtében rendkívül sok sérülést szenvedett el, sérüléseit a vádirat 3 oldalon keresztül sorolja. A sérülések nagy részét – a 2017. május 14. napján elhunyt – sértett az ezt  megelőző 12-24 órán belül szenvedte el, ezen belül a halált eredményező sérüléseket, továbbá a  durva, életveszélyes sérüléseket is.  

 

A halált eredményező sérülések elszenvedését követően a néhai sértett életét az idejekorán érkező szakszerű, célszerű orvosi ellátás sem menthette volna meg.

 

A Vas Megyei Főügyészség az I. és II. r. vádlottakat folytatólagosan, társtettesként elkövetett kényszerítés bűntettével, társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntettével, és társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével, a III. r. vádlottat társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntettével, és társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja.

 

A 2018. szeptemberében tartott előkészítő ülésen egyik vádlott sem ismerte be a bűnösségét, ezért a bíróság tárgyalásra tűzte az ügyet.

 

A 2018. november 05-06-dikán tartott kétnapos tárgyaláson az I. és II. r. vádlottakat nem tettek vallomást, III. r. vádlott vallomást tett, azonban a bűnösségét egyik vádlott sem ismerte be továbbra sem.

 

Ezt követően a fogvatartott társak tanúkénti meghallgatására került sor.

 

A bíróság az ügyben következő tárgyalást hivatalból tűz, amelyen a bíróság a bizonyítási eljárást a bv. intézet alkalmazottainak, valamint igazságügyi szakértőknek a meghallgatásával folytatja.

 

comments powered by Disqus

Mobilszolgáltatóknak adta a tűzoltók tömlőszárítóját a kőszegi önkormányzat, ezért kellett másikra költeni a temetőre szánt pénzből. A tömlőszárítóból antenna lett. Temetkezni urnásan lehet a városban, másra nincsen hely.

Hazánkban a halnak meg a legtöbben kezelhető rákbetegségekben az EU-ban, és mivel a kórházi fertőzések aránya is katasztrófa, a szuperbaktériumok erre rátehetnek egy lapáttal.

Napról napra hidegebb lesz.

Persze ott a tömegközlekedés is, a bérlet olcsóbb.

Szerelme is a nézők között volt, mikor megtörtént a tragédia.

Egészítsd ki a mondatot!

Twitter megosztás Google+ megosztás