Toronymagasan vezetnek a szombathelyiek a Kutyapárt közpénztékozló pályázatán

ugytudjuk.hu 2019-04-03 14:15:00
AZ MKKP már megint visszaadja a közpénzt az embereknek.

Hatalmasat ment tavaly az MKKP ötlete, miszerint az államtól kapott kampánypénzük nagy részét, kb. 150 millió forintot visszaosztották az állampolgároknak pályázat formájában ahelyett, hogy óriásplakátokra és saját maguk népszerűsítésére költötték volna.

Ez volt a Rózsa Sándor Népi Kampánypénz Tékozló Alap, vagyis RÓSÁNÉKATÉKA, melyen egyébként szombathelyi pályázat is nyert. Lett a városnak ideiglenes éjszakai busza, valamint támogatták belőle a szombathelyi Sugár/Érintőket, mely egy színjátszókör down-szindrómás gyermekek számára (a Weöres Sándor Színházban is szokott lenni előadásuk, érdemes megnézni egyszer) és az Impresszió Alapítványt is, amely kisgyermekek képzőművészeti fejlesztésével foglalkozik. Többek közt támogatást nyertek még például a Bohócdoktorok, elkezdődött egy hajléktalan lakókocsipark kiépítése Győr mellett és menhelyeket is segítettek a pályázat segítségével. 

Mivel a 2018-as országgyűlési választáson elért eredményük után állami támogatás jár az MKKP-nak, ezért úgy döntöttek, folytatják a dolgot egy újabb pályázattal, hogy a kampánypénz után az éves párttámogatásukat is közösen lehessen elkölteni. Így írnak erről a pályázattal kapcsolatos honlapjukon:
 

"Rózsa Sándor II. Népi Közpénz Tékozló Alap, azaz RÓSÁNÉKÖTÉKA a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 2019-es támogatási pénzének elköltésére kiírt pályázata. Szerencsére mi viccpárt vagyunk, megengedhetjük magunknak, hogy értelmes dolgokra költsük a közpénzt."

Az MKKP második közpénzt tékozló pályázatára 401 projektterv érkezett. A pályázók összesen nagyjából 979.122 millió forintot szeretnének (kerekítés után: 979.120 Ft), amely összegnek 1 százalékára lesz elég az idei párttámogatás - írják.


Az idei pályázatok között is van szombathelyi, konkrétan egy városi skateparkot (deszkás, göris park) szeretnének felépíteni (Skatefarkú Pálya), ráadásul az utolsó körös szavazáson toronymagasan vezetnek 1658 lájkkal, így egész biztosan kapni fognak támogatást a kétfarkúaktól. Tudomásunk szerint a srácok épp helyszínt keresnek a megvalósításhoz, melyben többek közt a város, önkormányzat segítségét is szeretnék igénybevenni. A pályát önkéntes munkával építenék fel és minden évben fejlesztenék az MKKP pályázatának segítségével.

Ez az ügy több szempontból is fontos lehet a városnak, a legfőbb talán az, hogy a skate-kultúra irtó régre nyúlik vissza a megyében és a vasi deszkások, görkorisok nemzetközileg elismertek, de sajnos erről nem sok hírt lehet olvasni. Ráadásul a Puskás suli udvarán lévő egyetlen pálya is meg fog szűnni. Egy biztos, most egy ország (legalábbis akik tudnak róla) drukkol nekik, hogy sikerüljön helyet találni és megvalósítani az álmukat. A pályázatot március 15-én lezárták, elvileg pár nap és jönnek az eredmények. Hajrá srácok!

Elvinnék a Vargarénát

Szombathelyen évtizedek óta működik a Vargaréna, a Puskás Szakgimnázium udvarán. A pálya megálmodója és karbantartója, Varga Jenő azt mondja, a pályának költöznie kellene már jó ideje, mivel a sportolók gyakran zavarják az elemek zajával a környéket. Varga azt mondja, hogy az évek alatt 12 millió forintot költöttek el a sportszerekre, így olyan helyet keresnének nekik, ami ugyan zárt, de a sportolók mégis gond nélkül tudnák látogatni. Elképzelhető, hogyha a szombathelyi pályázat nyerne a Kutyapártnál, akkor a Vargaréna és az új pálya, akár egyesülhetne is. 

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.