Több mint két hónapja csúszik egy 1 kilométeres út átadása Sárváron

ugytudjuk.hu 2018-10-24 09:57:00
200 millióból épült, augusztus nyolcadikára már készen kellett volna lennie.

Még tavasszal kezdték felújítani Sárvár II. számú bekötőútjának 2+457-3+529 kilométerszelvények közötti szakaszát. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 200 millió forintot szánt az egészen pontosan 1054 méteres szakasz felújításra, amit augusztus 8-áig be kellett volna fejezni. Az építkezés azonban nem kicsit csúszott, lassan már októbernek is vége, és még most sem teljes a felújítás.

Az építkezés egész nyáron folyt, szinte napra pontosan a turisztikai főszezonnal együtt kezdődtek a munkálatokat. Elég furcsa az időzítés, hiszen Sárvár egy turisztikai központ, rengeteg külföldi jön ide nyaralni. Őket idén egy szétvert út, a hangos munkagépek, na meg a rendszeres dugók várták.

Egy ideig több részen is csak félpályán haladhatott a forgalom

A felújítás alatt a sárváriaknak is rengeteg bosszúságot okozott az út állapota, hiszen szinte egész nyáron lehetetlen volt a közlekedés a Rákóczi Ferenc utcában. Arról nem is beszélve, hogy a kocsik lengéscsillapítójának sem tett jót az, hogy hónapokon keresztül a feltört, felmart útszakaszokon, hatalmas bukkanókon kellett keresztülnavigálni a sofőröknek. 

A felújítás alatt egyenesen életveszélyes volt a bicikliközlekedés is, hiszen hosszú időre eltűntek a felezővonalak, a felmarás után nagyobbak lettek az amúgy is méretes kátyúk. Főleg a Rákóczi utca és a Fekete-híd út kereszteződésénél volt ez baj, ahol az addiginál is lassabban lehetett csak közlekedni, mindenkinek oda kellett figyelni, hogy ne történjenek balesetek.

Ez a kereszteződés egyébként már készen van, viszont a sárváriaknak egyáltalán nem tetszik. A felújítás előtt ugyanis a Hegyközség felől érkező autók itt nem kanyarodhattak balra, a belső sávból csak egyenesen, a városközpont felé lehetett tovább menni. Az építkezés után viszont megváltozott a forgalmi rend, a belső sávból most már csak balra lehet kanyarodni, így a jobboldali sávot kell használnia azoknak, akik jobbra kanyarodnának, vagy egyenesen haladnának tovább. Ez pedig hatalmas torlódásokat okoz. 


    
A témát itt fejtettük ki bővebben:

Kiakadtak a sárváriak, mert megváltozott az egyik forgalmas csomópont forgalmi rendje

Nemrég fejezték be a sárvári Rákóczi Ferenc utcán található jelzőlámpás csomópont felújítását. Az építkezés hónapokon keresztül húzódott, ekkor nem működtek a lámpák, egy zebrát teljesen felmartak, de hetekig tartott az az állapot is, amikor a csomópontnál csak egy sávot lehetett használni. Jókora dugókat okozott az építkezés, amit főleg azok szívtak, akik a Fekete-híd utcából akartak balra kikanyarodni.

Az út jelenlegi állapotában tulajdonképpen már használható, viszont cikkünk írásakor egy nagyjából nyolcvan méteres szakaszon még nem voltak felfestve a sávok. A felújítás során gyakorlatilag darabjaira szedték az útszakaszon található hidat is, ami a Gyöngyös felett ível át. Itt egyelőre csak az aszfaltot csinálták meg, a járda még darabjaiban áll. Ezt nem is használhatnák a gyalogosok, de mivel túl messze van a legközelebbi zebra, ezért mindenki kikerüli a táblákat, és inkább a göröngyös járdán botorkálnak keresztül.

Cikkünk írásakor így nézett ki út. Használható ugyan, de még nincs készen

Megkerestük a Magyar Közút Nonprofit Kft.-t és a kivitelezőt, a Strabag Általános Építő Kft.-t, de egyelőre csak a Közúttól érkezett választ. Tőlük azt tudtuk meg, hogy pont akkor festették fel a felezővonalakat, amikor megérkezett hozzájuk a levelünk. Azt is elárulták, hogy az új, balra kanyarodó sávot a Markusovszky utcában élők igényei miatt alakították ki. Az itt működő jelzőlámpáról pedig azt mondták, hogy rugalmas üzemmódban működik. Ez azt jelenti, hogy a burkolatba érzékelőket telepítettek, amelyek a forgalomhoz igazítják a lámpákat.

Végül még azt is megtudtuk, hogy a hídfelújításhoz kapcsolódó rövid járdaszakaszok burkolata a hét végéig készül el. Ezzel végül majdnem három hónapos késéssel ugyan, de elkészül az egy kilométeres útszakasz.

A levelünkben arra is rákérdeztünk, hogy mi volt az oka a csúszásnak, erre azonban egyik féltől sem kaptunk választ.

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.