Kiakadtak a sárváriak, mert megváltozott az egyik forgalmas csomópont forgalmi rendje

Fehér Buda 2018-09-20 19:40:00
Hosszú sorokat és hajmeresztő szituációkat hozott az építkezés.

Nemrég fejezték be a sárvári Rákóczi Ferenc utcán található jelzőlámpás csomópont felújítását. Az építkezés hónapokon keresztül húzódott, ekkor nem működtek a lámpák, egy zebrát teljesen felmartak, de hetekig tartott az az állapot is, amikor a csomópontnál csak egy sávot lehetett használni. Jókora dugókat okozott az építkezés, amit főleg azok szívtak, akik a Fekete-híd utcából akartak balra kikanyarodni. A forgalmasabb időpontokban ez majdnem lehetetlennek bizonyult.

A sárváriak azonban az építkezés befejezte után sincsenek kibékülve a helyzettel. A megújult csomópontnál most már mindkét irányból lehetséges a balra kanyarodás, a jobbra kanyarodó sáv pedig megszűnt, ezt most "összevonták" azzal a sávval, ami egyenesen megy tovább. Elméletben jónak tűnik a megoldás, a gyakorlat viszont azt mutatja, hogy a kereszteződésnél egyre nagyobb dugók állnak. Például egy ilyen:

A képet nem csúcsidőben lőttük, de már így is látszik, hogy a közeli Szatmár utcáig áll a sor, tehát onnan se ki, se be. A balra kanyarodóknak mindkét sávval meg kell küzdeniük, a reggeli, vagy délutáni csúcsidőben ez megint lehetetlen küldetésnek ígérkezik, hiszen ilyenkor szinte a Rába-hídig áll a sor.

De nem csak a Szatmár utcában lakók morognak az új forgalmi rend miatt. A helyiek Facebook-oldalai most azoktól a hajmeresztő szituációktól hangosak, amiket a kereszteződésben átéltek. hangosak. A gyalogosoknak szinte rövidtávú sprintet kell lenyomniuk, ha addig akarnak átérni a zebrán, amíg még zöld a lámpa. Az autósoknak se kedvez a csomópont, a Fekete-híd utca felől csak 4-5 autó tud kifordulni, mielőtt pirosra vált a lámpa.

A bicikliseket pedig azok az autósok veszélyeztetik, akik még nem ismerték ki az új rendet. A megszokásból vezetők ugyanis azt hihetik, hogy a biciklisek a jobb sávból mindenképp lekanyarodnának, úgy, mint régen. Az új rend bevezetése óta viszont a jobb sávból kell egyenesen tovább menni, tehát könnyen fellökhet egy kerékpárost az, aki nem figyel.

Szólj hozzá!

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.