Rába Kálmán: egy jóval puritánabb piactér épülhet meg Kőszegen

ugytudjuk.hu 2019-01-29 17:52:00
A jobbikos politikus szerint 50 millió forint hiányzik ahhoz, hogy a tervek szerint építsék meg a piacteret.

Rába Kálmán jobbikos képviselő a blogján írt arról, hogy a kőszegi piacteret nem úgy fogják felújítani, mint ahogy sokan elképzelték.

Kőszeg még 2017-ben pályázott TOP-os pénzügyi forrásokra, a pályázat sikeres volt, 2017 májusában Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke jelentette be a jó hírt a megyeházán. A város 300 millió forintot nyert el arra, hogy felújítsák a piacot, valamint, hogy egy 30 férőhelyes parkolót építsenek.

A pénz 2018 márciusában érkezett meg a város számlájára, viszont Rába Kálmán szerint a korábban megálmodott piactér nem úgy, nem annyiért és nem olyan minőségében épülhet meg, ahogy azt sokan elképzelték. A képviselő azt írja, hogy egy sokkal puritánabb tér épülhet meg, mert a pályázat költségvetését 2016-ban, az akkori árakon készítették el a tervezők. Azóta azonban jócskán drágultak az építőipari anyagok, valamint az építőipari kivitelezések és munkálatok költségei.

A képviselő azt írja, kiderült, hogy a 2016-ban kalkulált árak és a mostani árak között mintegy 40-50 millió forint a különbség. A képviselő szerint a városvezetésnek egy lehetősége marad, mégpedig az, hogy kell teremteniük a plusz 50 milliós pénzügyi forrást, különben az egész projekt meghiúsulhat.

Rába szerint azonban a város nem tudja kigazdálkodni a többletköltségek finanszírozását, így nem marad más választásuk, el kell rendelniük a kőszegi piactér csökkentett műszaki tartalmú költségvetésének megírását. "Úgy tűnik, egyelőre nincs B-terv, marad a csökkentett tartalmú kőszegi piac, hacsak a Nemzetgazdasági Minisztérium nem áll végre a sarkára és pótolja ki 50 millió forinttal városunk büdzséjét" - teszi hozzá a jobbikos képviselő.

Szólj hozzá!

Győri polgármesterjelölti vita: Pintér Bence igent, Dézsi és Borkai nemet mondott

A Partizán szervezett volna polgármesterjelölti vitát Győrben.

Szombathely rendezi a jövő évi lacrosse Eb-t

Jövő nyáron Szombathelyen kerül sor a lacrosse Európa-bajnokságra.

Félmillió forintot loptak el egy idős, beteg embertől a soproni vasútállomáson

Az elkövetők megszerezték a bácsi bankkártyáját és annak PIN kódját.

Továbbra is rejtély, hogy miért nem vállalja fel szombathelyi címét Lenkai Nóra

Megszólalt albérlete ügyében a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.

Fellökte haragosát egy férfi Kőszegen

Egy szórakozóhelyen szólaltak össze.

Tudd meg, mire jó a praktikus kefés ajtószigetelő!

A kefés ajtószigetelővel ellátott szúnyoghálók praktikus kiegészítői az ajtóknak, hiszen megakadályozzák nemcsak a repülő és mászó rovarok, hanem a por és a zajok bejutását is a lakóterekbe, továbbá a huzatot, így biztosítják a nyugalmunkat és a kényelmünket.

6 szervezet állított megyei listát Vas megyében

A Fidesz-KDNP, az LMP, a DK, a Követ, a Momentum és az MSZP jelöltjeire lehet voksolni.

Végrehajtást jegyeztek be a Dreiszker és Társai Kft.-re

A NAV követelése jelent meg a cégjegyzékben.

Nyilvános vitára hívja jelölt társait Czeglédy Csaba

A szombathelyi Derkovits-lakótelep képviselője nem csak kihívóit, de a jelölő szervezetek szociális területért felelős politikusait is bemutatkozásra.

Leállt a távfűtés Győrben, de kérhető egyedi fűtésindítás

A kedvező időjárási körülményeket és a meteorológiai előrejelzéseket figyelembe véve 2024. április 29-én Győrben leállt az általános távfűtési szolgáltatás.

Nagyot esett az Audi üzemi eredménye

Logisztikai okokból nem tudtak elég hat- és nyolchengeres motorral szerelt autót legyártani.