Puskás Tivadar szerint Molnár Miklós elárulta a polgári, jobboldali közösséget

Farkas Bazsi 2019-01-09 13:54:00
A polgármester most azt az alpolgármestert kezdte ütni, aki eddig a közgyűlési többséget biztosította a Fidesznek Szombathelyen.

Kedden a rendkívüli közgyűlésen fogadta el a szombathelyi testület azt az ellenzék által beterjesztett napirendi pontot, ami kimondja, hogy a 100%-ban önkormányzati tulajdonú cégekben nem lehet elrendelni a 400 órányi túlórát. Mindezek mellett pedig, a Fidesznek talán legjobban fájó, módosítást is elfogadták, vagyis a közgyűlés felkérte Hende Csabát a térség országgyűlési képviselőjét, hogy terjessze a Parlament elé a törvény visszavonását. 

Ezzel végképp megnyomhatták a pánikgombot a kormánypártnál, úgy értesültünk, hogy Hende - a párt kommunikációs szakembereivel felvértezve - a közgyűlés után néhány órával megjelent a szombathelyi városházán. 

Látogatása azonban nem azért történt, hogy a rabszolgatörvény visszavonásának parlamenti javaslatát kidolgozza Puskással, sokkal inkább az adott helyzet, vagyis a Fideszes többség bukásának kommunikációjának stratégiáját kidolgozzák.


Csak emlékeztetőül:

A Fidesz 10 + 1 (Molnár Miklós, Pro Savaria) többsége azért rottyant meg, mert Lendvai Ferenc (aki egyébként még csak nem is sport területen dolgozó tisztségviselő) éppen Lake Palcidben tartózkodik a Nemzetközi Diákjátékokon. Nélküle már csak 9+1 - 10 arányban lettek volna a Fideszesek.

Nem véletlen tehát, hogy a Fidesz frakció el sem ment a rendkívüli ülésre. Az ülés összehívását már múlt héten pénteken bejelentette a polgármester, így ha Lendvai lemondja a külföldi utat (a tanácsnokot is szállító gép csak ezután szállt fel), akkor tarthatta volna magát az eddigi Fideszes többség. De hát New York nem kicsit csábító úticél, pláne, ha az adófizetők dobják össze a költségeket. 

(Persze az is lehet, hogy nem Lendvai volt az egyetlen, aki nem volt itthon. Olyan információink vannak, miszerint több Fideszes képviselő is éppen melegebb éghajlaton vészeli át a magyarországi telet.)


Ebből aztán könnyen látszik, hogy a magyar átlag számára elérhetetlen külföldi utazás fontosabb volt a választott képviselőnek, minthogy szavazzon egy országos vihart kavart kérdésben. Ami egyébként a keményen dolgozó kisember kiszolgáltatottságán próbált meg enyhíteni.

Puskás magára maradt. Molnár pedig nem egyszer mondta el, hogy választókat képvisel, nem mellesleg gazdasági szakember, aki tudja mit jelent a túlóra egy gyári dolgozónak, hiszen jómaga éveken keresztül volt egy gyár igazgatója. 

A polgármesternek egy “csodafegyvere” maradt, méghozzá az, hogy gyorsan megkérdezze az önkormányzati cégeket, mennyit túlóráztattak az elmúlt 5 évben. Utolsó perces lehetett ez az ötlet. Mivel információink szerint hétfőn reggel küldték ki a kérdést a szombathelyi cégek vezetőinek. Az ülés kedden reggel volt. Alig egy napot kaptak így a statisztika kigyűjtésére. 

Csak összehasonlításképpen: ha mi kérünk ki hasonló adatokat, akkor az hetekbe telik mire választ kapunk.

A statisztika azt mutatta, hogy 14 cégből 7-ben abszolút nem volt túlóra, 7-ben pedig ugyan volt, de ez sem merítette ki a keretet. 

Puskás ezzel takarózva aztán nem egyszer mondta el az ülésen, hogy a napirend értelmetlen. Próbálta ezzel gyengíteni az ellenzéket. 

Molnár Miklós a napirendi javaslatot megszavazta. Ez azt jelentette, hogy a beterjesztés hivatalosan is napirend lett, így tárgyalhatta a testület. A végső szavazáson azonban nem szavazott, előtte el is hagyta a termet. 

Puskás már ekkor utalt rá, ám ki nem mondta, hogy Molnár elárulta őket. 

Az akkori sejtetést ma reggel a kormányközeli Vas Népe már öles betűkkel hozta le, sőt! Az újság címlapján is ez áll, így még azok is találkoznak vele, akik a lapot nem veszik meg, de rápillantanak a címlapra.

Ezzel úgy néz ki meg is van a bűnbak, aki nem az adófizetői pénzen az USA-t látogató Lendvai, hanem az eddig a Fideszes többséget biztosító, egyébként pedig a Fidesztől alpolgármesteri posztot kapó Molnár lett. 

Aligha elképzelhető, hogy ezek után a város életét komolyan befolyásoló kényes döntésekben Molnár a Fidesz mellé állna. Ha pedig a Jobbik továbbra is a baloldallal szavaz olyan kérdésekben, amikben egyetért velük, (Balassa Péter a Jobbik képviselője többször is hangoztatta, hogy az munkavállalók védelme miatt voksolt együtt a baloldallal, ami nem jelenti azt, hogy minden ideológiájukat feladták volna.) akkor igen csak kemény éve lesz a Fidesznek Szombathelyen.

Ez hosszú távon azt is jelentheti, hogy ellenzéki városvezetés lesz az őszi választásokig. 

Minden esetre a Fidesznél nagyon kongathatják a vészharangot, ha egy volt szövetségesről pillanatok alatt árulót kiáltottak. 

Szólj hozzá!

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.