Fotó: koszeg.hu
ugytudjuk.hu
2018. november 14. szerda, 11:49
Mobilszolgáltatóknak adta a tűzoltók tömlőszárítóját a kőszegi önkormányzat, ezért kellett másikra költeni a temetőre szánt pénzből. A tömlőszárítóból antenna lett. Temetkezni urnásan lehet a városban, másra nincsen hely.

Közel egy hónapja írt róla az atlatszo.hu, hogy megtelt a kőszegi temető, ám nem telik újra az önkormányzatnak. Ahogy abban a cikkben is írták, kérdéseiket feltették Huber László (Fidesz-KDNP) polgármesternek is, most megérkeztek a válaszok. Ezekből kiderül, hogy:

 

A temetőt bővíteni nem lehet, egyedül az urnás temetésre van továbbra is lehetőség. 

 

A területet ugyan kinézték már régen egy új temetőnek, ám azt teljesen még nem sikerült megvásárolni, mivel az eladó irreális feltételeket támasztott.

 

Korábban írták, hogy információik szerint a tűzoltószertár építésekor egy nem várt kiadás is keletkezett. A szertár 180 millió forintját a kormány fizette, a plusz költség azonban már az önkormányzatot terhelte. 

 

A kiadás pedig abból adódott, hogy a tűzoltóknak szüksége van egy úgynevezett tömlőszárítóra. Ez egy olyan berendezés, ami a vonulás után kiszárítja a vizes tűzoltó tömlőt. Kőszegnek volt korábban tömlőszárítója, ám mivel ez egy magas torony, azt bérbe vették tőle a telefonszolgáltatók, hogy antennákat telepítsenek rá. Az új szertárba így be kellett szerezni egy újat.

 

A polgármester azt írja, hogy nem a kivitelezésnél jöttek rá, hogy ez hiányzik - mint ahogy azt mi írtuk -, hanem már a tervezésnél tudták. A plusz költség azonban így is jelentkezett. Huber azt írja az új egyébként egy korszerűbb berendezés.

 

A polgármester azzal zárta válaszát, hogy bár a városnak nincs pénze az új temetőre, de a jövőben is fokozott figyelmet kap az ügy. 

 

 

comments powered by Disqus

Csak rajtad múlik, élsz-e a lehetőséggel.

Már azt is tudni, miért.

Nem éppen a jól megszokott Télapó-ruházat.

A hatos lottó nyerőszámai.

Egy 62 éves asszony meghalt, előtte órákon át hiába várt ultrahangra.

Twitter megosztás Google+ megosztás