Fotó: imdb.com

A Nagy Szombathelyi Kérdőjel Fesztivál

Farkas Bazsi
2018. október 18. csütörtök, 06:43
Dj. Szatmári és Jucus lemondta a szombathelyi bulit, mert szerződés nélkül reklámozták velük azt. A szervező más városban rendezett bulijánál a Groovehouse járt el hasonlóan.

Furcsán alakulnak mostanában a koncertek Szombathelyen. A múlt héten Fenyő Miklós írta ki a Facebook-oldalára, hogy bár november 17-re meghirdettek egy koncertet az ő nevével, neki semmilyen szerződése nincsen a rendezőkkel. 

 

Fenyő Miklós Hivatalos Oldala

Közlemény Mindenkinek! Sajnálatos módon ismét belefutottunk egy helyzetbe, ami miatt nekünk kell magyarázkodni. A szombathelyi Agora Kulturális Központba, november 17-re meghirdetett „Két legenda egy...

 

Csak a tévedés elkerülése végett, bár a koncertnek, pontosabban koncerteknek - mivel Fenyő koncertét az R-Go-val együtt reklámozták -  az Agora MSH adott volna helyet, de a szombathelyi kulturális központ szerepe csak annyi volt, hogy bérbe adta volna a sporházat. Volna, a koncert ugyanis elmarad. 

 

Akkor a szervező Goldfinger Dávid az Ugytudjuknak azt mondta, hogy egy önkormányzati képviselő szólt oda az Agorának, hogy neki nem lehet kiadni a helyet. 

 

Bár hivatalosan nem erősítették meg, de információink szerint Goldfingernek elszámolási vitája van az önkormányzattal, amíg pedig az anyagiak nincsenek tisztázva, addig a szervező nem kaphat helyet az önkormányzathoz tartozó létesítményben.

 

Más a helyzet az Arénával. Október 22-én rendezték volna Szombathelyen a Dream Dance Fesztivált. A fesztivál Facebook-oldalán posztolta, hogy a Szombathelyi Sportiskola egyszerre két bérlőnek adta ki a csarnokot, így a rendezvény elmarad. A sportiskola vezetője azonban azt mondta nem erről volt szó, de bővebb infót nem adott ki szerkesztőségünknek. 

 

Szombathelyi Koncertek & Rendezvények

ELMARAD az I.Szombathelyi Dream Dance Fesztivál! Sajnálattal kell közölnünk, hogy ELMARAD az I.Szombathelyi Dream Dance Fesztivál. Sajnos önhibánkon kívül nem kerülhet megrendezésre, Szombathely...

 

Úgy tudjuk, hogy a Sportiskola anélkül adta ki a csarnokot, hogy a Falco kosárlabda csapatának elkészült volna a nemzetközi sorsolára, emiatt aztán bizonytalanná vált, hogy szabad-e az Aréna a meghirdetett időpontban. Még mielőtt félreértés lenne, ezt a rendezvényt nem Goldfinger szervezte. 


A Nagy Szombathelyi Retro Fesztivált azonban igen. Ez egy bulisorozat, amit szinte az ország összes városában megrendez a szervező. A Groovehouse például Győrben lépett volna fel a december 22-i rendezvényen, legalábbis a plakát szerint. A zenekar azonban pár nappal ezelőtt a Facebookon tette közzé, hogy ők a plakát betűinek ellenére nem lesznek ott a bulin. Egy másikon azonban igen, december 15-én zenélnek a városban.

 

GROOVEHOUSE

Közlemény: A Groovehouse együttes nem lép fel a 2018. december 22-i győri retro rendezvényen! A rendezvényről való részvételről sem írásbeli, sem szóbeli megállapodás nem történt a szervezőkkel!

 

Felhívtam a zenekar menedzserét, aki azt mondta, már márciusban lekötötték a december 15-i bulit, a 22-ről szó sem volt. Többször kérték Goldfingert, hogy vegye le a nevüket a poszterről, mivel ez többszöri kérés után sem valósult meg, ezután írták a posztot a Facebookra. 

 

A Groovehouse a november 30-i, szombathelyi Retro Fesztivál plakátjára is felkerült, ezzel kapcsolatban megnyugtattak, hogy itt lesznek és fellépnek az Arénában. 

 

A szombathelyi rendezvénnyel kapcsolatban Dj. Szatmári és Jucus jelezte, hogy nem fognak fellépni. Ők is a Facebookon posztoltak, és azt írták, hogy bár reklámozzák velük a bulit szerződésük nincs. Kerestem őket is, de csak többszöri visszahívásra értem el a csapatot. 


Közben elértem Goldfingert, aki azt mondta, maga mondta le Győrben a Groovehouset, Szombathelyen pedig Szatmáriékat, mivel más, időpontban az ő rendezvényéhez közeli bulit is elvállaltak. 

 

Miután letettük a telefont, Goldfinger jelezte, hogy beszélt Szatmáriékkal és már el is tűnt a posztjuk.

 

Röviddel később én is tudtam beszélni az előadóval, aki azt mondta, nem tudja megmondani, hogy fellépnek e Szombathelyen, vagy sem. Tárgyalnak még Goldfingerrel, de az tény, hogy szerződésük nincs.


A kérdés innentől fogva az, hogy mennyire hihetünk ezek után egy plakátnak, ami azt írja, hogy egy adott zenekar fel fog lépni egy rendezvényen. 

 


Címlapfotónk csupán illusztráció, Jim Carrey neve egyetlen győri vagy szombathelyi rendezvényen sem merült fel, mint fellépő.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás