Két Falco-játékos is sérüléssel bajlódik, nem valószínű a játékuk a Jászberény ellen

Vágvölgyi Bálint
2019. május 2. csütörtök, 08:11
Okorn nem akar kockáztatni, már a negyeddöntőkre készül.

A Falco és a Jászberény is tartalékosan várja a két csapat csütörtök esti meccsét a felsőházi középszakasz hatodik fordulójában. Közös pont továbbá az is, hogy mindketten vereség után javíthatnak. A kék-fehérek harmincból tizennyolc, a sárga-feketék harmincból húsz győzelemnél tartanak. A csapatok vezetőedzői a BB1.hu, kosaras szakportálnak nyilatkoztak a mérkőzés előtt.

 

Nikola Lazics, a JP Auto-Jászberényi KSE vezetőedzője: A Falco az utóbbi időben mindig sokkal jobb volt nálunk. Korábban is mondtam, hogy az egyik legjobb keret az övék, minden posztra több jó játékosuk van. Ráadásul az elmúlt időszakban jól is játszottak, volt egy jó szériájuk, ami Körmenden megszakadt. Biztos, hogy nem lesz könnyű, igaz hazai pályán játszunk, de továbbra is rengeteg problémánk van. Nem tudom még, hogy kikre számíthatok, de jelen állás szerint Pitts, Coleman és Cseh sem fog játszani. A Falco az esélyesebb csapat, de megpróbáljunk kihozni magunkból, amit tudunk. Remélem, hogy a play offra már komplettek leszünk, hiszen nekünk az lenne az igazi célunk.

 

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Jó csapathoz utazunk, a Jászberény hazai pályán, saját szurkolói előtt sokkal jobban teljesít, legyen bármilyen felállásban is. Ezt bizonyította már a Körmend és a Szolnok ellen is. Előbbitől csak a hajrában kapott ki, utóbbit pedig nemrég kétszer is legyőzte. Óvatosnak kell lennünk, nem szabad abból kiindulnunk, hogy Szombathelyen simán nyertünk ellenük. Maximális koncentráció kell és szinte tökéletes védekezés a győzelemhez. Sokan azt mondják, hogy még reális esélyünk van a második hely megszerzésére is, ez matematikailag valóban így van, de ahhoz mi már nem hibázhatunk, Szolnokon is nyernünk kellene, az Olajnak pedig legalább kétszer buknia. Erre azért elég kicsi az esély. Persze sportemberek vagyunk, nem adjuk fel, de azért ezzel legyünk tisztában. Perl és Balmazovics is kisebb sérüléssel bajlódik, ha nagyon muszáj lenne, talán számíthatnék rájuk, de nem akarunk kockáztatni, nehogy nagyobb baj legyen, már a negyeddöntőkre készülünk.

 

JP Auto-Jászberényi KSE - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Felsőházi középszakasz, 6. forduló
Jászberény, Belvárosi Általános Iskola, csütörtök, 19:00
V.: Kapitány G., Cziffra Cs., Goda L. (Balogh L.)

JKSE: Ruják - Rakics - Brbaklics - Alekszandrov - Pantelics.

Falco: Govens - Curry - Váradi - Bruinsma - Reddic.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás