Három év után végre elkezdték az Egészségügyi Alapellátó építését Szombathelyen, Hende Csaba szerint ez csak kis csúszás

ugytudjuk.hu 2019-09-19 11:52:00
Rendelők, bölcsőde és parkolók is épülnek a volt városi strand területén, a Markusovszky Kórházzal szemben.

Csütörtök reggel tartott sajtótájékoztatót a szombathelyi Fidesz.

A téma és a meghívó tárgya is helyszínbejárás volt a volt városi strand területén, ahol végre elkezdődtek az Egészségügyi Alapellátó építési munkálatai.

A területen reggel 9 órakor több volt az öltönyös, mint a munkaruhás dolgozó, megjelent ugyanis Puskás Tivadar polgármester, Hende Csaba országgyűlési képviselő, Illés Károly alpolgármester, Lendvai Ferenc tanácsnok, valamint kihagyhatatlan módon Balázsy Péter szabadságon lévő megyei jegyző, akit polgármesterjelöltként mutattak be. (Ő most nem avatni jött).

Az újságírók kivételével mindenki megkapta a munkavédelmi sisakot, majd a munkagépek zaja mellett Puskás Tivadar mondott pár szót a projektről. A polgármester kiemelte, hogy az egészségügy mindig nagyon fontos volt a városvezetés számára, így nagy öröm, hogy végre megvalósulhat az Egészségügyi Alapellátó, amit három évvel ezelőtt fogadott el a közgyűlés.

A polgármester kitért a számokra is:

  • 686,5 millió forintos TOP-pályázat
  • 15 rendelő (4 háziorvosi, 6 felnőtt és 4 gyermekfogászati, 1 fogászati ügyeleti)
  • 75 parkoló
  • 1 bölcsőde
  • 14 hónapos munka

(Ne feledjük, hogy tavaly év végén Hende Csaba még húsz rendelőről és 150 parkolóról beszélt, de végül szűkebbre kellett szabni a terveket.)

Puskás hangsúlyozta, hogy az Egészségügyi Ellátóval ki lehet váltani az SZTK-ban, a Március 15-e téren és a Wesselényi utcában működő rendelőket, majd megköszönte a kivitelezőnek (Dreiszker és Társa Kft.), hogy elvállalták a munkát, hisz "öröm, hogy helybéliek, mert ez garancia a minőségi munkára".

A szót a szerda óta előkerült Hende Csaba vette át, aki azzal kezdte, hogy bár kis csúszással (3 év), de végre megindult a projekt.

A parkolókat emelte ki főként, de természetesen nem hagyhatta ki, hogy köszönetet mondjon a kormánynak is. A SZTK-val kapcsolatban elmondta: egyelőre nem tudni, hogy a majdan megüresedett épülettel mi lesz, ugyanis az "egy hatalmas épület, hatalmas gond, de meg kell találni a forrást a hasznosítására".

Balázy Péter a szerdai sajtótájékoztatójára utalt vissza, hogy milyen remek lesz a Termál- és Tófürdő, valamit a Haladás Sportkomplexum környékére tervezett hotel és hogy az a terület majd sportrekreációs negyeddé alakul, ahogy egészségügyi negyeddé a Markusovszky Kórház környéke. Végül egy esetlen kézfogás közepette köszönetet mondott Puskás Tivadarnak. "Évek óta beszélünk hiányosságokról, amik most megoldódnak. Ez a 9 év a város történetében egy olyan időszak, amire büszkék lehetünk".

A protokollt Lendvai Ferenc (Fidesz-KDNP) képviselő és a kivitelező, Dreiszker zárta. Utóbbi türelmet kért a bontás miatti porfelhőért, majd megemlítette, hogy a Horváth Boldizsár körút felől fognak bejárni a munkagépek, a kórháznál nem terhelik a forgalmat.

Véget is ért a helyszínbejárásnak nevezett sajtótájékoztató, ám azt megjegyeznénk, hogy mindannyian egy helyben álltunk, csak a fotósok mozogtak valamennyire a munkaterületen.

A tervek szerint tehát 2020 végén át is adják az Egészségügyi Alapellátót a volt Városi Strand területén.

Hogy az épület a csökkentett műszaki tartalommal mennyivel lett kisebb jól mutatja, hogy a Kiskar utcai orvosi rendelőkből nem tud majd minden orvos ide átköltözni. A Kiskarban nemrég kezdték meg a felújítást, itt egyébként továbbra sem tud megvalósulni az egy rendelő egy orvos alapelve. 

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.