Fotó: savariaforum.hu

Hová tűnt Hende Csaba?

Farkas Bazsi
2019. szeptember 18. szerda, 18:33
Nem volt jelen a választási kampányt értékelő tájékoztatón a választókerület elnöke. Újabb jele a szombathelyi Fidesz széthúzásának.

Szerda délelőtt sajtótájékoztatót tartott a Fidesz Szombathelyen. Ez önmagában nem is lenne annyira érdekes, mert hát ugye az Ugytudjuk.hu erre sem kapott meghívást, így pedig minden a megszokottak szerint zajlott.

 

Azt azonban már a Savaria Fórum onlineon szúrtuk ki, hogy a Fidesz szombathelyi önkormányzati választásról szóló értékelőjéről pont a szombathelyi Fidesz atyaúristene, a választókerületi elnök, Hende Csaba hiányzott.

 

Több forrásból úgy értesültünk, hogy Hende nem véletlenül maradt távol az eseménytől, hanem Kósa Lajos, a párt megyei jogú városok választási kampányát felügyelő megbízottja nem engedte Hendét az eseményre.

 

Korábban írtunk róla, hogy az exminiszter a Savaria Karneválon sem vonult együtt a fideszes képviselőkkel és a párt jelöltjeivel. Ez is azt mutatja, hogy bár azt kommunikálják, hogy a kormánypárt egységes, a színfalak mögött széthúzás van. 

 

A nyár közepén még Hende akarata érvényesült és a megyei jegyzőt háttérbe tolva a saját embereit helyezte képviselőjelölti pozícióba.

 

Most úgy tűnik, Hende tekintélye csappant meg annyira, hogy Kósa utasítására háttérbe kell vonulnia. 


Hende egyébként egy másik, délutáni, szombathelyi tájékoztatón már jelen volt. Erről azonban már mi is értesültünk: igaz, nem a Fidesztől. Hamarosan hozzuk az ott elhangzottakat. 

 

Elöljáróban annyit: Ha 2000 évet kibírt a mozaik, akkor pár hónapot még el lesz a tepsiben.

 

Frissítés!

 

Tényleg nem mehetett be a sajtótájékoztatóra Hende Csaba

 


Olvasónk juttatta el az alábbi fotót szerkesztőségünkhöz. A fotó állítólag meg készült, a helyi Fidesz összejövetelén. A képen ott van Hende Csaba. Ezek szerint a választókerületi elnök annak ellenére nem vehetett részt a sajtótájékoztatón, hogy az épületben tartózkodott.

 


 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás